Ασφαλείας ασφαλείας χάκερς ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ - Τεχνολογία - Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια λογαριασμοί της Adobe στα χέρια Hackers

From nmnwiki
Revision as of 21:27, 23 September 2021 by JosieBejah9560 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Τεχνολογία - Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια λογαριασμοί της Adobe στα χέρια hackers ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πολύ σοβαρότερο, Σκαπιτσαριστά απ’ ό, τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, είναι τελικά το πρόβλημα της παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της εταιρίας Adobe (δημιουργού, μεταξύ άλλων, των αρχείων .pdf).



Η αμερικανική εταιρία λογισμικού παραδέχτηκε, ότι υποκλάπηκαν στοιχεία που αφορούσαν σε τουλάχιστον 38 εκατ. λογαριασμούς πελατών της και όχι 2,9 εκατ. σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωσή της.



Η Adobe έκανε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 38 εκατ. ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords). Οι χάκερς επίσης υπέκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.



Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρία είχε αναφέρει, ότι ο πηγαίος κώδικας του επίσης δημοφιλούς προγράμματος Acrobat είχε παραβιαστεί. Η παραβίαση δίνει τη δυνατότητα να αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων της Adobe και να αντιγραφούν.



Εκπρόσωπος της εταιρίας δικαιολογήθηκε για την αρχική υποβάθμιση της έκτασης της κυβερνο-επίθεσης, λέγοντας ότι το πρόβλημα έγινε σταδιακά αντιληπτό. Πάντως η εκπρόσωπος δήλωσε πως η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει ότι σημαντικά κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα πελατών (αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κ.α.) υποκλάπηκαν μόνο σε 2,9 εκατ. πελάτες. Για τους υπόλοιπους 35,1 εκατ. πελάτες, κατά την εταιρία, η υποκλοπή αφορά μόνο σε ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords).



Ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε αλλαγές στα passwords προληπτικά για την περίπτωση που παραβιαστεί η κρυπτογράφησή τους. Παρόλα αυτά, παραμένουν έκθετοι όποιοι πελάτες της έχουν παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες. Τέλος, Πλακώστροσης η Adobe δήλωσε, ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παράνομη δραστηριότητα που να εμπλέκει κάποιον από τους λογαριασμούς της, οι οποίοι παραβιάστηκαν.



Πηγή: επενδυση πετρας τιμες techit.gr
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, κυβολιθοι τιμεσ περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνοΗ Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με το BBC.



Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).



Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.



Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.



Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.



Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.



Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, επενδυση τζακιων με πετρα Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».



Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, πετρες τοιχου αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, πετρα διακοσμηση που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».



Όπως διευκρινίζεται, πετρα εσωτερικου τοιχου «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272650&catID=22

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…