Ακίνητα ακίνητα ακίνητα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Στα 2 85 δισ. τα έσοδα για τον προϋπολογισμό από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα
αρχιτεκτονικη κηπων σχεδια - http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000404.%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%20%CE%BA%CE%B7%CF%80%CF%89%CE%BD%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1.html. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πολύ κάτω από το ύψος των 4 δισ. ευρώ θα είναι διακοσμηση πετρινων σπιτιων τα έσοδα πετρα καρυστου που πετρεσ καρυστου τιμεσ θα βεβαιωθούν από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, Πέτρινα σπίτια που θα αρχιτεκτονικη κηπων σχεδια επιβληθεί από πετρα λατομειου τιμη το 2014...."
Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Στα 2,85 δισ. τα έσοδα για τον προϋπολογισμό από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ VIDEO
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη Τσοχατζόπουλου
Τι έχουν αναφέρει οι ίδιοι για το «ποιόν» των κατηγορουμένων - Το «λερωμένο χρήμα», η «δίκη διαφθοράς πρώην κρατικού αξιωματούχου» και «οι κατηγορούμενοι με σταθερή ροπή προς το έγκλημα»Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλου, έφθασε. Η κ. Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα αγορεύσει πρώτη στο δικαστήριο επί της ενοχής ή μη των 19 συνολικά κατηγορουμένων. Βέβαιη θεωρείται και η αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας -συνολικά 45 συνεδριάσεις – κάθε άλλο παρά «ανενεργός» έμεινε.
Οι δυο εισαγγελείς στις αγορεύσεις, εκτός από τον βασικό «πυρήνα» των προτάσεων που θα καταθέσουν στο δικαστήριο – δηλαδή επί της ενοχής ή μη των 19 κατηγορουμένων σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) - αναμένεται να αναπτύξουν και τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της όλης υπόθεσης, δεδομένης της ιδιότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών. Μέσα από τις αγορεύσεις τους θα «ξετυλίξουν» το κουβάρι της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης, παραθέτοντας τη δικανική τους πεποίθηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Στο πνεύμα αυτό, αναμενόμενη θεωρείται και η «σκιαγράφηση» των προσωπικοτήτων αλλά και την κινήτρων των κατηγορουμένων από την κ. Αδειλίνη και και τον κ. Παναγιωτόπουλο, κάτι που αμφότεροι έπρατταν στο ακροατήριο με κάθε ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προκαλώντας συνήθως την αντίδραση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση και κυρίως του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τα λόγια των εισαγγελέων
«Ως άτομα με σταθερή ροπή προς το έγκλημα που έδρασαν με ανήθικο τρόπο» είχε χαρακτηρίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος τον περασμένο Απρίλιο με την έναρξη της δίκης, μερίδα των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας ότι προχώρησαν στη σύσταση εταιρειών για να αποκρύψουν «τα παρανόμως κτηθέντα» από τον πρώην υπουργό! Με την τοποθέτησή του αυτή ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, αν και επανέλαβε τα όσα αναφέρονται σχετικά στο παραπεμπτικό βούλευμα για τους 19 κατηγορούμενους, είχε προκαλέσει την αντίδραση του συνόλου των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, οι οποίοι έκαναν λόγο για μεροληψία του εισαγγελέα. Τόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος όσο και η κ. Αδειλίνη είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την απόρριψη του συνόλου των ενστάσεων και αιτημάτων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα που υπέβαλλε κατ' επανάληψη η υπεράσπιση του πρώην υπουργού για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ.
Από την πλευρά της, η κ. Αδειλίνη μεσούσης της αποδεικτικής διαδικασίας και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο εκφράζοντας την αντίδρασή του για την μη κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, είχε κάνει λόγο για δίκη διαφθοράς πρώην κρατικού αξιωματούχου που υπηρέτησε επί μακρόν το Ελληνικό Δημόσιο. Η εισαγγελέας είχε καλέσει τον Άκη Τζοχατζόπουλο να επιστρέψει στο δικαστήριο και να δει όπως είχε πει, «παλικαρίσια» αυτή τη δίκη, να σταθεί απέναντι στους δικαστές και να αντικρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Μάλιστα, εισαγγελέας είχε επικαλεστεί, τότε, και τον Αθηναίο φιλόσοφο, Σωκράτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε βέβαια να απαιτούμε από όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σωκράτη που έμεινε και παρακολούθησε τους κατηγόρους του και όλη τη δίκη, έστω κι αν στο τέλος ήπιε το κώνειο». Πάντως, η αναφορά αυτή της εισαγγελέως στον Αθηναίο φιλόσοφο και στην κατάληξη που είχε, δέχθηκε πολλές ερμηνείες και από κάποιους παραλληλίστηκε ακόμη και με την τελική αντιμετώπιση που μπορεί να επιφυλάσσει το δικαστήριο αν όχι σε όλους αλλά σε μερίδα, εκ των 19 κατηγορυμένων.
Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στη δίκη και ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε τονίσει πως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός πρέπει να παραμείνει στο ακροατήριο, να παρακολουθεί τη διαδικασία «έστω και αν βάλει στα αυτιά του ωτοασπίδες ή λύνει σταυρόλεξα». «Εδώ θα βγει η απόφαση. Ούτε στα Κανάλια, ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά αλλού», είχε αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα είχε αναφερθεί στο «παρασυμπαθητικό σύστημα» των κατηγορουμένων που πρέπει να συνηθίσει να «ακούει την κατηγορία»....
Οι Θερμοπύλες και το «αμαρτωλό» χρήμα
«Ζούμε την οικονομική κατάρρευση και την κρίση των θεσμών. Η αναστήλωση των θεσμών γίνεται όμως μόνον με την προστασία και τον απόλυτο σεβασμό τους. Είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες», είχε αναφέρει η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον περασμένο Μάιο, περί «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» που απαιτεί – όπως υποστηρίχθηκε - καταδίκες.
«Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα αυτιά του σε όποιες περιρρέουσες ατμόσφαιρες» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, να αναζητήσει όχι μόνον τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας».
Στα τέλη, ωστόσο, του περασμένου Αυγούστου, λίγο πριν πέσει η αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας η κ. Αδειλίνη, μίλησε για «λερωμένο» χρήμα με το οποίο, όπως είπε, αγοράστηκαν ακίνητα που κατέληξαν σε μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού. Οι τόνοι ανέβηκαν αμέσως. Προκλήθηκε ένταση και από το δικαστήριο αποβλήθηκε (!) ο κ. Ι. Παγορόπουλος, εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Πώς γίνεται η Bluebell και η Torcaso να αγοράζουν ακίνητα που καταλήγουν στη γυναίκα και την κόρη σας; Με αμαρτωλά χρήματα αγοράζονται ακίνητα σε συγγενείς σας και δεν βλέπουμε να αγοράζονται ακίνητα σε συγγενείς του Νικόλαου Ζήγρα», ήταν το ερώτημα που έθεσε η εισαγγελέας στον πρώην υπουργό.
Εξοργισμένος και χτυπώντας το χέρι στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε στην εισαγγελέα: «Τι είναι αυτά που λέτε; Έχω εγώ αμαρτωλά χρήματα; Η κόρη μου αγόρασε ακίνητο από ιδιώτη. Δεν έχω αμαρτωλά χρήματα. Είστε προκα ΤΕΙλημμένη. Έχετε βγάλει ήδη απόφαση».
Οι αγορεύσεις των δυο εισαγγελέων έρχονται μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 19 κατηγορουμένων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει μίλησε στο δικαστήριο για «επιχείριση» πολιτικής του εξόντωσης «δείχνοντας» μάλιστα τον Γ. Παπανδρέου.
Σε τροχιά άρνησης της κατηγορίας κινήθηκε, εξάλλου, η πλειονότητα των κατηγορουμένων, με εξαίρεση τον Νίκο Ζήγρα ο οποίος έχει αναφερθεί στο δικό του ρόλο στην όλη υπόθεση και έχει κατονομάσει τον πρώην υπουργό και εξάδελφό του ως τον άνθρωπο που κρύβονταν πίσω από τις off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινήθηκε κατά τη Δικαιοσύνη μαύρο χρήμα, προερχόμενο από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων, τη σκυτάλη θα λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημόσιου. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ εισαγγελέας: Αποδεδειγμένη πλήρως η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου
«H δωροδοκία του πρώην υπουργού για τα υποβρύχια,τα TOR M-1 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι πλήρως αποδεδειγμένη και όχι απλώς επαρκώς προσδιορισμένη» τόνισε στην αγόρευση της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κ. Γεωργία Αδειλίνη, κατηγορώντας τον μάλιστα πως γνώριζε ότι τα βάρη από τις παράνομες ενέργειές του θα μετακυλίονταν στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον είχε εμπιστευθεί.
Επικαλούμενη δε το άνοιγμα των λογαριασμών, τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και τις απολογίες συνεργατών και συγκατηγορουμένων του η κ Αδειλίνη υπογράμμισε ότι«οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών του Άκη Τσοχατζόπουλου». Υιοθετώντας πλήρως όσα έχει αποκαλύψει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, «για την αλήθεια των λόγων του οποίου δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει» όπως χαρακτηριστικά είπε η κυρία Αδειλίνη απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος άλλοτε με εμβάσματα και άλλοτε με βαλίτσες ή μετρητά. «Δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά» ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε η εισαγγελέας και αναφερόμενη στη ζημία του Δημοσίου είπε ότι τόσο από τη γερμανική δικογραφία όσο και το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπ ΤΕΙ ότι οι μίζες ζημίωσαν το δημόσιο. Και πρόσθεσε ότι οι παράνομες πληρωμές ενσωματώθηκαν στις συμβάσεις κυρίως με την πλασματική επαύξηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Ποιοι μετέφεραν τις.. βαλίτσες
Κατά την εισαγγελέα με γάλα χρηματικά ποσά μετέφεραν ο Kύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης ποσά όπως και ο πρώην γ.γ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος. Η κ. Αδειλίνη υπολόγισε σε 25εκατομμύρια το ύψος της μίζας που έφυγε μόνο για την υπόθεση των ΤΟΡ - Μ 1 που αντιστοιχούσε στο 10% της υψηλής προκαταβολής των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας μίλησε για τη διαφθορά των πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην υπάρχει Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων για πρώην υπουργούς και απλούς πολίτες.
«Η δίκη αυτή φαίνεται ότι διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και αυτό γιατί έχει ως αντικείμενο ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ένας πολιτικός και δη πρώην υπουργός» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η διαφθορά έχει δύο παραμέτρους, η μια αφορά τη δωροδοκία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και τον ανταγωνισμό εταιριών όπλων κολοσσών στην συγκεκριμένη περίπτωση ανά τον κόσμο που επιταχύνουν τον εκμαυλισμό πολιτικών για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Είναι άδικο η Ελλάδα να είναι δακτυλοδεικτούμενη ενώ αυτό φαινόμενο στην παγκόσμια σφαίρα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα «η διαφθορά είναι παγκόσμια πληγή όχι μικρότερη από την τρομοκρατία και τα ναρκωτικά». Άλλωστε το προβληματικό περιβάλλον και το νομικό καθεστώς που διέπει τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων προσφερόταν για τη διακίνηση της μίζας που ανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ήταν δίπλα του δεν χρειαζόταν να τους ψάξει. Και πήρε πολλά χρήματα, ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες αυτές θα μετακυλίονταν στους ώμους του ελληνικού λαού που ήταν κατάχρεος και τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του».
Διαβάστε επίσης:
[http://www.newsbomb.gr/politikh/story/342787/tsohatzopoylos-i-fylakisi-tis-gynaikas-moy-einai-prokatavoli-poinis Τσοχατζόπουλος: Η φυλάκιση της γυναίκαγυναίκας μου είναι προκαταβολή ποινής</a>
Κι άλλος κατηγορούμενος... έδωσε τον Τσοχατζόπουλο
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.skai.gr/news/finance/article/242821/stelehos-upoik-sta-285-dis-ta-esoda-gia-ton-proupologismo-apo-ton-eniaio-foro-sta-akinita/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…