ΟΗΕ Συρία Συρία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ
ΛΑΤΟΜΕΙΑ πετρινη σκεπη ΠΕΤΡΑΣ Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με σκεπεσ πλακακια για σκαλα σπιτιων τιμεσ χημικά όπλα θα ερευνήσουν πετρινα δαπεδα οι πετρα για κεντρο πετρας βολος δαπεδο εξωτερικου χωρου πλακες για αυλη τιμες ειδικοί του ΟΗΕ, πετρα καβαλας ακανονιστη τιμη όπως ανακοίνωσε σήμερα ο μονωσεισ ταρατσων τιμεσ οργανισμός από τη Δαμασκό..."
Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη ΔαμασκόΕπτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα
ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μεταξύ των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
από το καθεστώς της Συρίας και την αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών
«επτά θεωρήθηκαν αξιόπιστες για να διεξαχθεί έρευνα» και μάλιστα τρεις βρίσκονται γύρω από τη Δαμασκό.
Οι περιοχές είναι: η Χαν αλ Άσαλ, μια πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού όπου και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου. Η συνοικία Σέιχ Μάκσουντ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στις 13 Απριλίου. Η Σαρακέμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (29 Απριλίου), η περιοχή Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όπου ο ΟΗΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Η Μπαχαριγέ, μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό (22 Αυγούστου), τη Τζομπάρ, συνοικία της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και η Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ομάδα των ειδικών, που ξεκίνησε, χθες, Πέμπτη τις επιθεωρήσεις, «αναμένεται να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπ Τεμβρίου. Στη διάρκεια των εργασιών τους οι ειδικοί έλαβαν πολλά έγγραφα και δείγματα και πήραν πολλές συνεντεύξεις».
Μάλιστα, μια ολοκληρωμένη έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας των ειδικών αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα
Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ».
Με αυτά τα λόγια ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα του, έπειτα από την απόφασή του να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για τα χημικά της χώρας.
«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».
«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.
Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.
«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».
«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο
Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείαςΗ Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.
Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.
Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.
«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.
Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/314480/suria-ereunes-gia-himika-se-epta-periohes-apo-tous-eidikous-tou-oie/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…