Ασφαλείας ασφαλείας BBC ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ - Τεχνολογία - Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια λογαριασμοί της Adobe στα χέρια Hackers

From nmnwiki
Revision as of 00:15, 16 November 2021 by JosieBejah9560 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Τεχνολογία - Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια λογαριασμοί της Adobe στα χέρια hackers ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πολύ σοβαρότερο, απ’ ό, τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, λατομεια πηλιου είναι τελικά το πρόβλημα της παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της εταιρίας Adobe (δημιουργού, τσιμεντοπλακες πεζοδρομιου τιμες μεταξύ άλλων, των αρχείων .pdf).



Η αμερικανική εταιρία λογισμικού παραδέχτηκε, Ακανόνιστη πλάκα ότι υποκλάπηκαν στοιχεία που αφορούσαν σε τουλάχιστον 38 εκατ. λογαριασμούς πελατών της και όχι 2,9 εκατ. σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωσή της.



Η Adobe έκανε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, προκατ εκκλησακια ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 38 εκατ. ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords). Οι χάκερς επίσης υπέκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.



Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρία είχε αναφέρει, ότι ο πηγαίος κώδικας του επίσης δημοφιλούς προγράμματος Acrobat είχε παραβιαστεί. Η παραβίαση δίνει τη δυνατότητα να αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων της Adobe και να αντιγραφούν.



Εκπρόσωπος της εταιρίας δικαιολογήθηκε για την αρχική υποβάθμιση της έκτασης της κυβερνο-επίθεσης, λέγοντας ότι το πρόβλημα έγινε σταδιακά αντιληπτό. Πάντως η εκπρόσωπος δήλωσε πως η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει ότι σημαντικά κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα πελατών (αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κ.α.) υποκλάπηκαν μόνο σε 2,9 εκατ. πελάτες. Για τους υπόλοιπους 35,1 εκατ. πελάτες, πανελ πετρας τιμες κατά την εταιρία, η υποκλοπή αφορά μόνο σε ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords).



Ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε αλλαγές στα passwords προληπτικά για την περίπτωση που παραβιαστεί η κρυπτογράφησή τους. Παρόλα αυτά, παραμένουν έκθετοι όποιοι πελάτες της έχουν παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες. Τέλος, η Adobe δήλωσε, πετρες Συκής ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παράνομη δραστηριότητα που να εμπλέκει κάποιον από τους λογαριασμούς της, οι οποίοι παραβιάστηκαν.



Πηγή: techit.gr
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, πετρα τοιχου περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", Νεοχωρίου Πηλίου δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση επενδυση τζακιων με πετρα τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο

Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείαςΗ Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.



Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.



«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.



Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.



«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, πετρα διακοσμητικη τιμες του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.



Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.






ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272650&catID=22

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…