Πόλεμος εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικοί Greek Seo Ατυπος «πόλεμος» καθηγητών
greek seo Ατυπος «πόλεμος» μεταξύ συναδέλφων φαίνεται ότι δημιουργία ιστοσελίδασ wordpress έχει ξεσπάσει δημιουργία eshop σε ΕΠΑΛ κόστος ιστοσελίδων του νομού, διαφημιση τα οποία κλήθηκαν να απορροφήσουν τους καθηγητές κατασκευή ιστοσελίδων e shop που βρέθηκαν εκτός σχολικών αιθουσών μετά την κατάργηση των ΕΠΑΣ.
Η προσφορά"
Ατυπος «πόλεμος» καθηγητών greek seo
Ατυπος «πόλεμος» μεταξύ συναδέλφων φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει σε ΕΠΑΛ του νομού, τα οποία κλήθηκαν να απορροφήσουν τους καθηγητές που βρέθηκαν εκτός σχολικών αιθουσών μετά την κατάργηση των ΕΠΑΣ.
Η προσφορά εκπαιδευτικών είναι μεγάλη, οι θέσεις όμως στις σχολικές αίθουσες συγκεκριμένες και περιορισμένες και τα «κάστανα από τη φωτιά» καλείται να βγάλει το τοπικό ΠΥΣΔΕ, που δέχεται βροχή ενστάσεων από τους εκπαιδευτικούς, που ο καθένας από την πλευρά του υπερασπίζεται το ρόλο του στην έδρα διδασκαλίας.
Το πρόβλημα φαίνεται ότι ξεκίνησε με την κατάργηση της ΕΠΑΣ στη Μαγνησία, οπότε και 15 καθηγητές ειδικοτήτων βρέθηκαν χωρίς επαγγελματική στέγη. Με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και βάση του δικαιώματος που δίνει ο Νόμος, οι 15 εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν σε «οικεία» Επαγγελματικά Λύκεια.
Ενας καθηγητής διατέθηκε στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, τέσσερις στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και δέκα κλήθηκε να απορροφήσει το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
Μόλις οι καθηγητές της πρώην ΕΠΑΣ πέρασαν τις σχολικές αυλόπορτες, καθηγητές που ήδη δίδασκαν στα σχολεία, ένιωσαν τις έδρες τους να «απειλούνται».
Κι αυτό γιατί, μολονότι οι θέσεις εκπαιδευτικών είναι συγκεκριμένες, υπάρχει μεγάλη προσφορά σε εκπαιδευτικούς, που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν υπεράριθμοι με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον.
Ετσι λοιπόν, φαίνεται να ξεκίνησε «διαμάχη» για το ποιοι θα μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας και ποιοι να μείνουν εκτός.
Οι μεν υποστηρίζουν ότι η κατανομή των μαθημάτων θα πρέπει να γίνει κατά απόλυτη σειρά αρχαιότητας (ο πιο παλιός δηλαδή να διδάσκει) και οι δε ότι η κατανομή των μαθημάτων θα πρέπει να γίνει κατόπιν αναλογικής ανά κλάδο σειράς αρχαιότητας (να διδάσκει ο πιο παλιός στον κάθε κλάδο).
Αντίστοιχα περιστατικά στην Κοζάνη, οδήγησαν εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια εναντίον του τοπικού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εξέδωσε τη διαπιστωτική πράξη.
Σε τοπικό επίπεδο, η κατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι τόσο έκρυθμη, σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δηλώνει ότι θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που θίγονται από τη διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής και Πρόεδρο του τοπικού ΠΥΣΔΕ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
greek seo greek seo ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες
Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.
Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.
Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.
Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[htΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. greek seo Υπουργείο Παιδείας: Κάθε τάξη και Δάσκαλος
Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.Με non paper με τίτλο " Κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της κατασκευη λογοτυπου κάθε σχολική αίθουσα τον εκπαιδευτικό της " το υπουργείο Παιδείας περιγράφει το "τοπίο" στην εκπαίδευση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Συγκεκριμένα τονίζεται:
To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, της λειτουργικής αξιοποίησης του δυναμικού του, της ενίσχυσης της ποιότητας στο σχολείο, αλλά και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων και ενεργειών, ώστε κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της, με συγκεκριμένο ωράριο και καθορισμένη ανάθεση εκπαιδευτικού έργου.
Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.
Σήμερα:
Στην A-Βάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) υπηρετούν 70.243 Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Καθηγητές των �γαλλικήγαλλικής</a> Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας και Καλλιτεχνικών.
Οι Δάσκαλοι – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 41.458, ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας είναι 33.363 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 4.309.
Οι Νηπιαγωγοί – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 12.182 ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας είναι 8.711 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 3.503.
Στη Β-Βάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων) υπηρετούν 73.533 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Από αυτούς διαθέσιμοι προς διδασκαλία - εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων - είναι οι 62.543, ενώ οι ανάγκες που απαιτούνται δεν ξεπερνούν τους 60.847 εκπαιδευτικούς για όλη την Επικρά ΤΕΙα.
Παράλληλα ο εξορθολογισμός της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών, έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:
Αναπληρωτές
Για την κάλυψη των πραγματικών κενών, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, θα προσληφθούν συνολικά 2.000 αναπληρωτές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ κατά το προηγούμενα σχολικά έτη ξεπερνούσαν τους 12.000 ετησίως με κόστος περισσότερο από 300 εκ. ευρώ.
Αποσπάσεις
Από σχολεία σε Φορείς και Υπηρεσίες
Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι αποσπάσεις σε Φορείς του Υπουργείου, που πρέπει να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς λόγω εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας, ανήλθαν σε 1.400 εκπαιδευτικούς ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 5.000.
Αυτό συνεπάγεται την επιστροφή 3.500 και πλέον εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.
Από σχολείο σε σχολείο
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αιτούνται ετησίως απόσπαση από την περιοχή που έχουν διοριστεί σε άλλη. Ετησίως αυτές γίνονταν χωρίς το βασικό κριτήριο, δηλαδή η περιοχή που αιτούνται να αποσπαστούν να έχει κενά στην ειδικότητά τους. Οι αποσπάσεις από «σχολείο σε σχολείο» ξεπερνούσαν τις 7.000 όλα τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούσαν νέα κενά που κάλυπταν αναπληρωτές. Εφέτος πραγματοποιήθηκαν ανεξαρτήτως κενών 1.600 αποσπάσεις λόγω κοινωνικών κριτηρίων, όπως θέματα υγείας ή συνυπηρέτησης και 1.500 αποσπάσεις με αυστηρή μοριοδότηση και μόνον, εφόσον οι αιτούντες «κάλυπταν» κενά στην περιοχή που αποσπώνται.
greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97144&cat=1
greek seo…