Αλ Κάιντα Αλ Κάιντα ασφαλείας ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αφγανιστάν: Αυξήθηκαν οι θάνατοι αμάχων από επεισόδια βίας το 2013

From nmnwiki
Revision as of 10:27, 4 September 2021 by LorenzaHeron50 (talk | contribs) (Created page with "ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σκοτώθηκαν 2.730 πολίτες το 2013, [http://lithorama.com.gr/Index.asp?Code=000552.%CE%A0%CE%AD%CF%84...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σκοτώθηκαν 2.730 πολίτες το 2013, Πέτρες Καρύστου 10% περισσότεροι απ’ ό,τι το 2012 - Τραυματίστηκαν 5.169 - Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης ευθύνονται για την πλειονότητα των θανάτων πολιτών
..."

Αφγανιστάν: Αυξήθηκαν οι θάνατοι αμάχων από επεισόδια βίας το 2013 ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Σκοτώθηκαν 2.730 πολίτες το 2013, 10% περισσότεροι απ’ ό,τι το 2012 - Τραυματίστηκαν 5.169 - Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης ευθύνονται για την πλειονότητα των θανάτων πολιτώνΦέτος έχασαν τη ζωή τους από βίαια επεισόδια στο Αφγανιστάν περισσότεροι άμαχοι απ’ ό,τι το 2012, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα Γιαν Κούμπις.



Τα στοιχεία που έδωσε ο Κούμπις στο Συμβούλιο Ασφαλείας αποδεικνύουν πως 2.730 πολίτες σκοτώθηκαν το 2013, δηλαδή 10% περισσότεροι απ’ ό,τι το 2012, ενώ 5.169 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στη διάρκεια των έντεκα πρώτων μηνών του έτους.



«Ο άμαχος πληθυσμός εξακολουθεί να πληρώνει την κρίση», εκτίμησε ο Κούμπις, υπογραμμίζοντας ότι οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης ευθύνονται για την πλειονότητα των θανάτων πολιτών.



Εξάλλου στις δυτικές και βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν, όπου παλαιότερα η κατάσταση θεωρείτο πιο ήρεμη, αναζωπυρώθηκε η βία.



Οι 46.000 Αμερικανοί στρατιώτες και οι 27.000 από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η αποχώρησή τους θα ολοκληρωθεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2014.



Η αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εγείρει φόβους ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση της Ασφάλειας στη χώρα και ότι ενδέχεται να αναζωπυρωθεί ο εμφύλιος μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων.



Σύμφωνα με τον Κούμπις, οι γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν φοβούνται την κατάσταση μετά το 2014 εξαιτίας της αστάθειας που θα μπορούσε να προκληθεί «αν δημιουργηθεί ένα κενό που από τη φύση του θα ενισχύσει την εξάπλωση μιας μορφής διεθνούς τρομοκρατίας που συνδέεται με την αλ Κάιντα».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης πετρες καρυστου τιμες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας Πέτρες πετρες Καρύστου κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι πετρες καρυστου τιμες Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς πλακεσ καρυστου Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, επενδυση σκεπές πετρα ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/world/article/337817/afganistan-auxithikan-oi-thanatoi-amahon-apo-epeisodia-vias-to-2013-/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…