Εισαγγελείς Παιδεία εισαγγελείς ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη λίστα διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων των πανεπιστημίων καθώς 1.349 διοικητικοί πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο, κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει υποβάλει τη λίστα με......
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη λίστα διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ «Σχέδιο Β» εξετάζει το υπουργείο
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων των πανεπιστημίων καθώς 1.349 διοικητικοί πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο, πετρα για χτισιμο κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει υποβάλει τη λίστα με τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την Εφημερίδα «Τα Νέα» κι έτσι τα ιδρύματα οδηγούνται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.
Αν περάσει χωρίς να δοθούν τα στοιχεία και η σημερινή ημέρα, Μαρμαρόπετρα δεν αποκλείεται αύριο να επέμβουν οι εισαγγελείς ακόμα και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η Εφημερίδα, σε βάρος των Διευθυντών Προσωπικού των Πανεπιστημίων και όσων ευθύνονται για τη μη αποστολή των στοιχείων αυτών- δηλαδή για παράβαση καθήκοντος.
Πάντως φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει και «σχέδιο Β» για το θέμα αυτό.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Απεργία διαρκείας στα σχολεία- "Λουκέτα" σε ΑΕΙ
Σε αναβρασμό ο χώρος της Παιδείας μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπ Τεμβρίου.
Κοινό ΒΗΜΑτισμό με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.
Απεργία στις 16 και 17 Σεπ Τεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
"Λουκέτο" και στο Καποδιστριακό για μία εβδομάδα, πλακάκια εξωτερικού χώρου τιμές καθώς εργαζόμενοι και καθηγητές αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας.
Κλειστά, επίσης, Ακανόνιστες Νεοχωρίου τα περισσότερα ΑΕΙ και Α ΤΕΙ.
Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία στο Σύνταγμα.
Οι καθηγητές ψήφισαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.
Μιλώντας στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, πλακάκια εξωτερικού χώρου τιμές - ο οποίος τέθηκε επίσης στο πρόγραμμα κινητικότητας / διαθεσιμότητας - ανέφερε πως από τις συνελεύσεις βγαίνει το συμπέρασμα πως ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα.
"Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά" ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.
Διαβάστε: Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
"Λουκέτο" στο Καποδιστριακό
Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών για μία εβδομάδα αποφάσισε η σύγκλητος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς επίκειται η υπαγωγή 1.600 διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ως τις 20 Σεπ Τεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές που ξεκινούν στις 11 Σεπ Τεμβρίου.
Απεργία ως τις 16 του μήνα αποφάσισαν οι καθηγητές στο Μετσόβιο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Σε αναστολή της λειτουργίας τους έχουν προχωρήσει ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.
Ευ. Βενιζέλος
Να επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα και τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Αlpha 9,89.
"Θα συναντηθώ με τη διδασκαλική ομοσπονδία, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Μπέζ αγγονάρια να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους", είπε.
Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείςγονείς και μαθητές</a>
Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο
Εκτός τα θρησκευτικά από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ
Υπουργείο Παιδείας: Κάθε τάξη και Δάσκαλος
Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.Με non paper με τίτλο " Κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της κάθε σχολική αίθουσα τον εκπαιδευτικό της " το υπουργείο Παιδείας περιγράφει το "τοπίο" στην εκπαίδευση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Συγκεκριμένα τονίζεται:
To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, της λειτουργικής αξιοποίησης του δυναμικού του, της ενίσχυσης της ποιότητας στο σχολείο, αλλά και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων και ενεργειών, ώστε κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της, με συγκεκριμένο ωράριο και καθορισμένη ανάθεση εκπαιδευτικού έργου.
Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.
Σήμερα:
Στην A-Βάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) υπηρετούν 70.243 Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Καθηγητές των �γαλλικήγαλλικής</a> Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας και Καλλιτεχνικών.
Οι Δάσκαλοι – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 41.458, ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας είναι 33.363 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 4.309.
Οι Νηπιαγωγοί – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 12.182 ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας είναι 8.711 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 3.503.
Στη Β-Βάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων) υπηρετούν 73.533 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Από αυτούς διαθέσιμοι προς διδασκαλία - εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων - είναι οι 62.543, ενώ οι ανάγκες που απαιτούνται δεν ξεπερνούν τους 60.847 εκπαιδευτικούς για όλη την Επικρά ΤΕΙα.
Παράλληλα ο εξορθολογισμός της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών, έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:
Αναπληρωτές
Για την κάλυψη των πραγματικών κενών, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, θα προσληφθούν συνολικά 2.000 αναπληρωτές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ κατά το προηγούμενα σχολικά έτη ξεπερνούσαν τους 12.000 ετησίως με κόστος περισσότερο από 300 εκ. ευρώ.
Αποσπάσεις
Από σχολεία σε Φορείς και Υπηρεσίες
Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι αποσπάσεις σε Φορείς του Υπουργείου, που πρέπει να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς λόγω εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας, ανήλθαν σε 1.400 εκπαιδευτικούς ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 5.000.
Αυτό συνεπάγεται την επιστροφή 3.500 και πλέον εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.
Από σχολείο σε σχολείο
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αιτούνται ετησίως απόσπαση από την περιοχή που έχουν διοριστεί σε άλλη. Ετησίως αυτές γίνονταν χωρίς το βασικό κριτήριο, δηλαδή η περιοχή που αιτούνται να αποσπαστούν να έχει κενά στην ειδικότητά τους. Οι αποσπάσεις από «σχολείο σε σχολείο» ξεπερνούσαν τις 7.000 όλα τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούσαν νέα κενά που κάλυπταν αναπληρωτές. Εφέτος πραγματοποιήθηκαν ανεξαρτήτως κενών 1.600 αποσπάσεις λόγω κοινωνικών κριτηρίων, όπως θέματα υγείας ή συνυπηρέτησης και 1.500 αποσπάσεις με αυστηρή μοριοδότηση και μόνον, εφόσον οι αιτούντες «κάλυπταν» κενά στην περιοχή που αποσπώνται.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/592823/ligei-simera-i-prothesmia-gia-ti-lista-diathesimotitas-sta-panepistimia-/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…