Αλλοδαποί αλλοδαποί αλλοδαποί ΒΟΛΟΣ Aγνοείται ακόμη ο πλοίαρχος του μότορσιπ που βυθίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου

From nmnwiki
Revision as of 17:25, 5 September 2021 by VickieRoderick2 (talk | contribs) (Created page with "ΒΟΛΟΣ Ακαρπες [https://myvolos.net//Searchq-%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3.html ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ] ΠΛΑΖ ΕΟΤ οι έρευνες...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΒΟΛΟΣ Ακαρπες ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΛΑΖ ΕΟΤ οι έρευνες ΨΕΚΑΣΜΟΣ δικυκλα για τον εντοπισμό ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΛΕΧΩΝΙΑ του πλοιάρχου του μότορσιπ που βυθίστηκε δυτικά Υπ. Περιβάλλοντος της Καρπάθου..."

Aγνοείται ακόμη ο πλοίαρχος του μότορσιπ που βυθίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου ΒΟΛΟΣ
Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του πλοιάρχου του μότορσιπ που βυθίστηκε δυτικά της Καρπάθου'Ακαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του πλοιάρχου του μότορσιπ «STELLΑ», με σημαία Σιέρα Λεόνε, που βυθίστηκε άφορτο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, 19 ναυτικά μίλια δυτικά της Καρπάθου.



Το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου, έξι αλλοδαποί, είναι καλά στην υγεία τους και περισυνελέγη από ελικόπτερο super puma.



Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τον λιμένα Αλιάγα Τουρκίας, με προορισμό την Κύπρο.



ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ δήμαρχος Τήλου: Καταγγέλλει «πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα να αποσυρθεί το «Sea Star»

Παρά τις πιέσεις, τα δρομολόγια του ταχύπλοου θα συνεχιστούν κανονικά, λέει η Μαρία Καμμά«Πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το ταχύπλοο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, καταγγέλλει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά.



Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Καμμά επισημαίνει πάντως πως παρά τις πιέσεις, το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του, ενώ σημειώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση.



Επίσης, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει εκ μέρους του δήμου την είσπραξη του 50% των εισιτηρίων από τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.



Όπως ανέφερε η δήμαρχος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία - όπως τόνισε - ακινητοποίησε το πλοίο, πέρυσι το καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου.



Η δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισο Πολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».
" ΧΗΜΙΚΑ Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.




ΒΟΛΟΣ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/324958/agnoeitai-akomi-o-ploiarhos-tou-motorsip-pou-vuthistike-anoihta-tis-karpathou/

ΒΟΛΟΣ…