Ερευνητές ερευνητές σάουνα κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη Eshop - Υγεία - Η σάουνα «όπλο» εναντίον του κρυολογήματος
δημιουργία ιστοσελίδας - https://xenofon.gr/. κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Υγεία - Η σάουνα «όπλο» εναντίον του κρυολογήματος κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν προσφάτως τη λαϊκή πεποίθηση ότι τα καυτά υγρά μπορεί να καταπραΰνουν κάποια από τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος. Τι γίνεται, όμως, με τη θερμότητα σε ευρύτερη κλίμακα, κατασκευη ιστοσελιδων χανια όπως σε μια σάουνα;
Με τη θερμοκρασία τους να φτάνει ή να ξεπερνά τους 60 βαθμούς Κελσίου, οι σάουνες συνιστώνται αιώνες τώρα για την αρθρίτιδα, το άσθμα, την χρόνια κόπωση και πολλά άλλα δεινά, αναφέρει η Εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Μερικά από τα φημισμένα οφέλη τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά, αλλά υπάρχουν στοιχεία ότι η σάουνα μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση από το κρυολόγημα, επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδων να ελαττώσει τον κίνδυνο υποτ ροπής και ίσως να το προλάβει κιόλας.
Πολλοί ειδικοί εικάζουν ότι η θερμότητα της σάουνας ελαττώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος επειδή βελτιώνει την αποβολή των ρινικών και πνευμονικών εκκριμάτων, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες εξασθενούν τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος. Το αν αυτό μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση μιας ιογενούς λοίμωξης παραμένει ασαφές, σχεδιασμος ιστοσελίδων αλλά οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν πως δεν είναι απίθανο.
Ερευνητές από την Αυστρία λ.χ., μελέτησαν επί 6 μήνες 50 εθελοντές, προώθηση ιστοσελίδων seo οι μισοί εκ των οποίων έκαναν συστηματικά σάουνα και οι άλλοι ποτέ. Στο τέλος της μελέτης, όσοι εθελοντές έκαναν συχνά σάουνα, είχαν λιγότερα κρυολογήματα - και ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο της μελέτης, τα κρούσματα κρυολογήματος ήταν κατά 50% μειωμένα.
Ανάλογα ευρήματα είχαν και άλλες μελέτες. Ωστόσο, οι γιατροί εφιστούν την προσοχή στο ότι οι σάουνες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τους πάσχοντες από καρδιολογικά ή κυκλοφοριακά προβλήματα.
Πηγή: tanea.gr
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.
Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.
Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, κοστοσ δημιουργιασ site να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.
Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.
Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.
«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, αγορα ιστοσελιδασ που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».
Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.
Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».
Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.
Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.
Κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ με τουλάχιστον 22 νεκρούς
Ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες που προετοίμαζαν τη σορό ενός σουνίτη για να ταφείΤουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, οι έξι εξ αυτών ενώ έπλεναν τη σορό ενός άνδρα για να τον κηδέψουν, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.
Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, 5.000 σύμφωνα με τον απολογισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος στο Ιράκ, όπου η βία κλιμακώνεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες κι έχει φθάσει σε ένα επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο στο οποίο βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια.
Το πιο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Γιουσουφίγια, 25 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, όπου ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες που προετοίμαζαν τη σορό ενός σουνίτη για να ταφεί. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο γιος του.
Στην κοντινή Λατιφίγια, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός κοντά σε καφενείο. Στην ίδια περιοχή, στη Ναχραουάν, δύο έφηβοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε ένα γήπεδο όπου έπαιζαν ποδόσφαιρο. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων, με σκοπό να χάνουν τη ζωή τους νέοι.
Εξάλλου τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.
Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε συνοικίες βόρεια και ανατολικά της πόλης και το τρίτο σε μια αγορά στο σιιτικό χωριό αλ Χουάις, περίπου 20 χλμ. Βορειότερα.
Στην Μοσούλη, ένας έμπορος δολοφονήθηκε μέσα στο κατάστημά του, δημιουργία ιστοσελίδασ τιμεσ ενώ ένας αστυνομικός δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στα νότια της πόλης.
Επίσης ανακαλύφθηκαν τρία πτώματα, αυτό ενός άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε στην Μοσούλη και αυτά ενός μέλους της Σάχουα, μιας σουνιτικής παραστρατιωτικής ομάδας η οποία μάχεται εναντίον της αλ Κάιντα, και του πατέρα του.
Ο απολογισμός που έδωσε στην δημοσιότητα για τους νεκρούς στο Ιράκ τον Αύγουστο ανήλθε σε 800.
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271736&catID=19
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop…