Ψυχολόγο ψυχολόγο ψυχολόγο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ - Υγεία - Έρωτας: Τι πρέπει να κάνω για να την ξανακερδίσω;
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Ιδιωτικοι Ντετεκτιβ Καρδιτσα άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Υγεία - Έρωτας: Τι πρέπει να κάνω για να την ξανακερδίσω; ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Αναγνώστης μας αναρωτιέται:
Τι πρέπει να κάνω για να την ξανακερδίσω;
Aγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο κύριο Δημήτρη Κατσαρό.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ακούγοντας Miley Cyrus γίνεστε πιο… έξυπνοι!
Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ορισμένα ποπ τραγούδια μπορούν να επηρεάσουν το IQ σας!Μια Βρετανίδα επιστήμονας υποστήριξε ότι ακούγοντας τραγούδια της Miley Cyrus και του Justin Timberlake την ώρα που διάβαζε βοηθούσε το μυαλό του να ηρεμήσει και αυτό ήταν κάτι που βοηθούσε στη σκέψη του και την αφομοίωση όσων διάβαζε.
Παρόλο που δεν είναι ίσως η πιο προφανής επιλογή μουσικής για χαλάρωση, κύπρο ιδιωτικοί ντετέκτιβ η κλινική ψυχολόγος πιστεύει τα ποπ τραγούδια με 50 έως 80 beats το λεπτό επιτρέπουν στον εγκέφαλο να μάθει και να θυμάται τα νέα δεδομένα πιο εύκολα.
Η Dr Emma Gray, που ειδικεύεται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία στο The British CBT and Counselling Service στο Λονδίνο, δήλωσε ότι συναισθηματικά ποπ και ροκ τραγούδια, όπως το Firework της Katy Perry μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα του ενθουσιασμού, ντετεκτιβ βολος πράγμα που είναι πιθανό να ενισχύσει τη δημιουργική απόδοση στα μαθήματα, όπως τα αγγλικά και η τέχνη.
Πιστεύει ότι οι φοιτητές που ακούν κλασική μουσική, την ώρα που μελετούν, τα πάνε καλύτερα σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά, ενώ το να ακούει μουσική κάποιος, ενώ κάνει επανάληψη τον κάνει πιο έξυπνο!
Η έρευνα της Dr. Gray, που έγινε με σκοπό να μελετηθεί τι επίδραση έχει η μουσική στη μάθηση, διαπίστωσε ότι είναι σημαντικό να γίνει επιλογή κατάλληλης μουσικής για το μάθημα που διαβάζει κάποιος, καθώς ενισχύεται η μάθηση, αλλά και η συγκέντρωση.
Σημείωσε ότι οι μαθητές που ακούνε κλασική μουσική με 60-70 beats το λεπτό, ενώ διαβάζουν, έπαιρναν βαθμούς κατά μέσο όρο 12% μεγαλύτερους στα μαθηματικά – ένα βαθμό τουλάχιστον δηλαδή παραπάνω από τους άλλους.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μελωδία και ο τόνος της κλασικής μουσικής βοηθάει τους σπουδαστές να διαβάσουν για περισσότερη ώρα και να αφομοιώσουν περισσότερες πληροφορίες.
Η Dr. Gray εξήγησε ότι η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των πραγματικών στοιχείων και την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία αποτελούν βασικές δεξιότητες στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις γλώσσες.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι τραγούδια όπως το We Can't Stop της Miley Cyrus ή το Mirrors του Justin Timberlake ενισχύουν τις λογικές σκέψεις και βοηθούν τους μαθητές να μάθουν και να ανασύρουν νέα στοιχεία.
Η Dr. Gray δήλωσε: «Η μουσική έχει θετική επίδραση στο μυαλό και το να ακούει κανείς το σωστό είδος μουσικής μπορεί να συνεισφέρει πραγματικά στη μελέτη και τη μάθηση. Η μουσική μπορεί να σας βάλει το μυαλό σε καλύτερη λειτουργία – και για την ακρίβεια, οι σπουδαστές που ακούν μουσική μπορούν να τα πάνε πολύ καλύτερα από εκείνους που δεν ακούνε». ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Οι σαδιστές ανάμεσά μας
Είναι περισσότεροι απ’ όσοι νομίζουμε
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι σαδιστές μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσά σας;
Πιο πολλοί από όσοι θέλετε να πιστεύετε, απαντούν με πρόσφατη έρευνά τους τα πανεπιστήμια British Columbia και Texas.
Οι ερευνητές προσέφεραν σε μια ομάδα φοιτητών την «ευκαιρία» να παίξουν τον «εξολοθρευτή», σκοτώνοντας ζωντανά έντομα και παρατήρησαν «σκηνές φαινομενικής βίας» και στοιχεία που αποδείκνυαν τάσεις «καθημερινού σαδισμού».
Πάνω από 70 φοιτητές ψυχολογίας συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία πίστευαν ότι ήταν σχετικά με την «προσωπικότητα και την ανεκτικότητα σε θέσεις εργασίας που χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της πρόκλησης».
Οι φοιτητές έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα τέσσερα δυσάρεστα καθήκοντα: ντετεκτιβ χιοσ να σκοτώσουν έντομα, να βοηθήσουν τον εξεταστή να σκοτώσει έντομα, να καθαρίσουν βρώμικες τουαλέτες ή να αντέξουν ένα παγωμένο ντουζ.
Όσοι επέλεξαν να καθαρίσουν τουαλέτες ή το ντουζ με... παγάκια, ντετεκτιβ κιλκις αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι περισσότεροι προσφέρθηκαν να καθαρίσουν τις τουαλέτες, ωστόσο ένα 27% δέχτηκε να σκοτώσει ζωντανά έντομα, τα οποία φυλλάσσονταν σε κουτάκια με ονόματα όπως «Muffin, Ike και Tootsie». Ένα ακόμη 27% δέχτηκε να βοηθήσει τον εξεταστή να τα... εξολοθρεύσει.
Βέβαια, οι εθελοντές είχαν την εντύπωση ότι η διαδικασία προχωρούσε πραγματικά, όμως όπως αναφέρει δημοσίευμα του PopSci, δεν προκλήθηκε κακό σε κανένα από αυτά, καθώς η «εξολοθρευτική μηχανή» ήταν απλά μια κατάλληλα τροποποιημένη μηχανή κοπής του καφέ.
Όπως ανέμεναν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες που επέλεξαν να σκοτώσουν τα έντομα είχαν το υψηλότερο σκορ σε ένα τεστ για τη σαδιστική παρόρμηση, κατά το οποίο τούς ζητήθηκε να αξιολογήσουν τον εαυτό τους με κλίμακες όπως «το να κάνεις κακό σε ανθρώπους είναι συναρπαστικό».
Σύμφωνα με τους ερευνητές ο σαδισμός ίσως είναι πιο κοινός απ΄ ό,τι νομίζουμε κι ενώ δε χρειάζεται απαραίτητα να πάρει τη μορφή ενός «κατά συρροή δολοφόνου», μπορεί κάλλιστα να εκδηλωθεί μέσω του διαδικτύου.
«Η κουλτούρα του trolling είναι ένα μοναδικό παράδειγμα σαδιστικής συμπεριφοράς, από την οποία το άτομο παίρνει απόλαυση» είπε η ψυχολόγος του British Columbia, Erin Buckels.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Psychological Science.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272075&catID=19
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ…