Κρίση Κρίση Κρίση Greek Seo Οι υφάντρες του Βόλου
σχεδιασμός λογότυπου δυναμικη ιστοσελιδα greek σελιδα ιντερνετ seo Αμεσα συνυφασμένη με την παράδοση κατασκευη ιστοσελιδασ ξενοδοχειου χιλιάδων χρόνων εταιρειεσ digital marketing είναι για την περιοχή μας η τέχνη του αργαλειού, ιστοσελιδεσ κατασκευη η οποία παραμένει ζωντανή χάρη στη seo online marketing companies δημιουργική δράση διαφημιση στο ιντερνετ άξιων γυναικών. Τα χειροποίητα ιστοσελίδες αριστουργήματα που"
Οι υφάντρες του Βόλου greek seo Βόλου</a>"/>
Αμεσα συνυφασμένη με την παράδοση χιλιάδων χρόνων είναι για την περιοχή μας η τέχνη του αργαλειού, η οποία παραμένει ζωντανή χάρη στη δημιουργική δράση άξιων γυναικών. Τα χειροποίητα αριστουργήματα που υφάνθηκαν με πολύ μεράκι, κι έχουν «ταξιδέψει» σε διάφορες περιοχές της γης, αποτελούν διαχρονικές μαρ τυρίες έμπνευσης και δημιουργίας.
Τέσσερις ιστορίες, τέσσερις παράλληλες διαδρομές με πρωταγωνίστριες τέσσερις διακεκριμένες υφάντρες της περιοχής μας, καταγράφονται με φόντΒόλοΒόλου</a>, στο φιλόξενο χώρο της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου λειτουργεί το τμήμα υφαντικής.
Σε καιρούς ευμάρειας αλλά και σε εποχές κρίσης, ο αργαλειός αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, πηγή εισοδήματος για δεκάδες γυναίκες, οι οποίες καταθέτουν το μεράκι τους σε κάθε υφαντό αριστούργημα που δημιουργούν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία και εξέλιξη της υφαντικής τέχνης αποτελεί η δράση και προσφορά της κ. Φιλίτσας Κωστοπούλου - Ζησιμάτου, από τη Ζαγορά, η οποία άρχισε να ασχολείται με τον αργαλειό από το 1960 κι έχει μεταδώσει τις γνώσεις αλλά και το μεράκι της σε πολλές συμπολίτισσες.
Η άξΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a>, έχει γράψει τη δική της ιστορία, που έχει ως αφετηρία τα νεανικά της χρόνια. Οι δύσκολες συνθήκες της εποχής, που οδήγησαν αρκετά κορίτσια στην κατεύθυνση των παραδοσιακών τεχνών, ήταν η αφορμή, αλλά και το ξεκίνημα της πολύ επιτυχημένης προσωπικής διαδρομής. «Εμαθα την υφαντική τέχνη από πολύ νεαρή ηλικία, με δασκάλα την Ασημίνα Καραθάνου και από την πρώτη στιγμή αγάπησα τον αργαλειό» ομολογεί η ίδια και προσθέ ΤΕΙ «τα χέρια μου δούλευαν ασταμάτητα, θαρρείς και ήξερα από πριν να υφαίνω».
Επί σαράντα χρόνια ο αργαλειός δούλευε ασταμάτητα και τα αριστοτεχνικά της έργα, στόλισαν πολλά σπίτια, πολλές προίκες κοριτσιών, ταξίδεψαν παντού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Συνεργάστηκα πολύ με τον ΕΟΜΜΕΧ και συμμετείχα σε πολλές εκθέσεις, ενώ παράλληλα διατηρούσα εργαστήριο, για να δημιουργώ τα υφαντά που παραγγέλνανε από παντού. Δημιουργούσα επίσης πολύ ωραία πανό, πάνω σε σχέδια της Κατερίνας Σμπόρου, που άρεσαν πάρα πολύ, διακοσμητικά για το σπίτι αλλά και νυφικά» αναφέρει η κ. Ζησιμάτου, ανατρέχοντας στις «χρυσές εποχές» της υφαντικής.
Η δραστήρια υφάντρα, η οποία δίδαξε επί πολλά χρόνια και μέχρι την συνταξιοδότησή της τα μυστικά του αργαλειού στο Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας, συνεργάστηκε, προηγουμένω�ΒόλοΒόλου</a>, ως δασκάλα υφαντικής, δίνοντας το έναυσμα σε πολλά κορίτσια να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη παραδοσιακή τέχνη, ενώ πάντα εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη δράση του Λυκείου.
«Αυτή την τέχνη την έχει αγαπήσει ο κόσμος και κάποτε ήταν στις δόξες της. Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες να ξαναζωντανέψει, διότι η τέχνη του αργαλειού σου δίνει ενέργεια, αλλά και σε ανακουφίζει ψυχικά. Νιώθεις τη χαρά της δημιουργίας και μεγάλη συγκίνηση όταν πιάνεις στα χέρια σου το έργο σου, κι αισθάνεσαι ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν σου δίνεται η δυνατότητα να το εκθέσεις, να το δουν κι άλλοι άνθρωποι και να σου πουν ότι θα ήθελαν να το βάλουν στο σπίτι τους. Τότε νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση», υπογραμμίζει η κ. Ζησιμάτου.
Πορεία ζωής
Εξίσου σημαντική είναι η δραστηριότητα που ανέπτυξε η κ. Δέσποινα Γρέκα, η οποία άρχισε να ασχολείται με τον αργαλειό από το 1982. Αρχικά απευθύνθηκε στον ΕΟΜΜΕΧ, στην Αθήνα όπου ζούσε, αλλά η προσωπική πορεία μάθησης του αργαλειού ξεκίνησε στη ΧΕΝ Αθηνών, με δασκάλα την κ. Κουσουλού.
Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιήθηκε έκθεση υφαντικής στην Ελβετία, στην οποία έλαβε μέρος ο ΕΟΜΜΕΧ και συμμετείχε και η ίδια με δημιουργίες της, οι οποίες απέσπασαν ενθουσιώδη σχόλια, ενώ εκδηλώθηκε παράλληλα εμπορικό ενδιαφέρον από αυστριακό οίκο. «Συνέχισα να υφαίνω ασταμάτητα, θυμάται η ίδια, γιατί ο αργαλειός είναι δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση κι όταν ήρθαμε στο Βόλο πριν από δεκαέξι χρόνια, για να μείνουνε στην Αγριά, δημιούργησα το δικό μου χώρο, όπου εγκατέστησα τον αργαλειό και δουλέψαμε ασταμάτητα με το γιο μου Διονύση».
Η πολυετής ενασχόληση της κ. Γρέκα με τον αργαλειό είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία λεπτών υφασμάτων, διακοσμητικών για το σπίτι, όπως βαμβακερές κουρτίνες, κουρτίνες από σινίλ, ριχτάρια, κιλίμια, τραπεζομάντηλα, αλλά και δεκάδες ακόμη χειροποίητες δημιουργίες. «Ακόμη και υφάσματα για ενδύματα έχω δημιουργήσει», αναφέρει η άξια υφάντρα και ένθερμη φίλη του Λυκείου. Εχει κατ’ επανάληψη εκθέσει τα έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας παράλληλα με επιτυχία, σε βαλκανικές εκθέσεις χειροτεχνίας, ενώ τα υφαντά της έχουν φτάσει μέχρι τον Καναδά, έχουν στολίσει σπίτια γηγενών αλλά και ομογενών, διατηρώντας πάντα τη διαχρονική τους αξία.
Οπως επισημαίνει η ίδια: «ο αργαλειός μπορεί να αποτελέσει πηγή εισοδήματος, αλλά προϋποθέ ΤΕΙ πολύωρη εργασία, και παρουσιάσεις των υφαντών, προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο». Η σχέση ζωής που έχει αναπτύξει η κ. Γρέκα με τον αργαλειό, μεταφράζεται σε καθημερινή ενασχόληση με την τέχνη της υφαντικής γιατί «το ζητάει η ψυχή μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να υφάνω, γιατί ο αργαλειός είναι μεγάλη απόλαυση, μου προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία, ξεκούραση και κυρίως ικανοποίηση όταν βλέπω τα υφαντά που δημιουργώ», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Εικαστικά υφαντά
Εικαστική διάσταση στην τέχνη της υφαντικής έχει προσδώσει με έμπνευση και τόλμη η κ. Ευριδίκη Αρκουδογιάννη, η οποία σπούδασε διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Επιστρέφοντας στο Βόλο κάνει μαθήματα λαϊκής τέχνης με τον Κίτσο Μακρή και γνωρίζει τους καλλιτέχνες της περιοχής. Προσωπικές αναζητήσεις και πειραματισμοί στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών την οδηγούν διαδοχικά στην κεραμική, το μέταλλο, τη ζωγραφική, το ύφασμα, τις κατασκευές και την υφαντική, δημιουργώντας το δικό της εργαστήριο το 1978.
Η συγκεκριμένη παραδοσιακή τέχνη αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη δραστήρια συμπολίτισσα, η οποία ασχολείται επί τριάντα πέντε χρόνια με κλωστές και χρώματα, βαμβάκι, μετάξι και μαλλί, με «οδηγό την παράδοση, αντλώντας έμπνευση από το τώρα και έχοντας πάντα τη σκέψη στο μέλλον» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στα πρώτα της βήματα η κ. Αρκουδογιάννη γνώρισε την εξαιρετική υφάντρα Ελένη Λοϊσίου, επισκέφτηκε τη σχολή όπου δίδασκε η Φιλίτσα Ζησιμάτου, για να δει πως δουλεύουν οι αργαλειοί και συνέχισε δημιουργώντας το δικό της εργαστήρι στα Ανω Λεχώνια, «διαβάζοντας, βλέποντας, ακούγοντας, και ρωτώντας, κάνοντας διαρκώς πειραματισμούς και εντάσσοντας καινούργια υλικά στη δουλειά της». Οι αργαλειοί δουλεύουν ασταμάτητα και υφάντρες άξιες και προκομένες, όπως η Ουρανία, η Ελένη, η Ρούλα, η Ντίνα, η Ασπασία Τσολάκη και η Κερασία Καρκαλά έκαναν το εργαστήριο σπίτι τους.
Παράλληλα η κ. Αρκουδογιάννη διατηρούσε επί 26 χρόνια το δικό της δημιουργικό χώρο στη συμβολή των οδών Κουμουν Δούρου και Ερμού, απ’ όπου «ξε Κίναγαν το ταξίδι τους σε ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία, υφάσματα για σπίτια, υφάσματα για μόδα, νυφικά και μπομπονιέρες, και τώρα έργα τέχνης σε γκαλερί» αναφέρει η ίδια.
Κάθε καινούργια παραγγελία, είναι για την ίδια μια καινούργια προσωπική αναζήτηση, μια ευκαιρία για προσωπική έκφραση σε κάτι καινούργιο. «Κάθε φορά ήθελα να κάνω καινούργια πράγματα για τον καθένα, και τελείως διαφορετικά και σε χρώμα και σε σχέδιο, γιατί σου δίνει αυτή τη δυνατότητα ο αργαλειός» υπογραμμίζει η κ. Αρκουδογιάννη, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι συνθέσεις από ένα σημείο και μετά έγιναν πολύ πιο εικαστικές, έχοντας ωστόσο πάντα τις ρίζες στην παράδοση» σε μια διαρκή δημιουργική εξέλιξη που άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην τέχνη της υφαντικής, διανθίζοντας με έντονα χρώματα χρηστικές, διακοσμητικές, εικαστικές και ενδυματολογικές δημιουργίες.
Αγάπη για τον αργαλειό
Αξια μαθήτρια της Ευριδίκης Αρκουδογιάννη είναι η κ. Κερασία Καρκαλά, η οποία διδάσκει επί έξι χρόνια την τΒόλοΒόλου</a>. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αργαλειό από το 1983, στο εργαστήριο της Ευριδίκης και πραγματικά την ευγνωμονώ κάθε μέρα, διότι χάρη σ’ εκείνη έμαθα την τέχνη της υφαντικής, και κυρίως διδάχτηκα ήθος, αισθητική, δουλεύοντας μαζί της επί 25 περίπου χρόνια» αναφέρει η κ. Καρκαλά.
Η προσωπική διαδρομή γνώσης και δημιουργίας στον αργαλειό είναι, κατά συνέπεια, ταυτόσημη με τη θητεία της στο εργαστήριο της Ευριδίκης Αρκουδογιάννη, όπου αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες δουλεύοντας καθημερινά στον αργαλειό.
«Ο αργαλειός χρειάζεται υπομονή κατ’ αρχήν και μεγάλη αγάπη» υπογραμμίζει η ίδια και προσθέ ΤΕΙ: «όταν άρχισα να διδάσκω στο Λύκειο των Ελληνίδων, με τις ευλογίες της Ευρυδίκης, με εξέπληξε ευχάριστα το ενδιαφέρον πολλών γυναικών, αλλά και νέων κοριτσιών, για τον αργαλειό και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι υπάρχει συνέχεια στη συγκεκριμένη παραδοσιακή τέχνη».
Αναφερόμενη στη δράση του τμήματος υφαντικής του Λυκείου, η κ. Καρκαλά επισημαίνει ότι: «περνάμε πολύ ευχάριστα ως ομάδα. Απ’ τη στιγμή που έρχονται σε αυτό το χώρο οι συμπολίτισσες κάθε ηλικίας, μπαίνουν στη διαδικασία να μάθουν την υφαντική και να διαπιστώσουν πόσο δημιουργική είναι η συγκεκριμένη διαδικασία. Νιώθουν τη χαρά της δημιουργίας και ενθουσιάζονται, βλέποντας το πρώτο τους έργο ολοκληρωμένο». Λειτουργούν τρία τμήματα υφαντικής και είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι κερδίζει διαρκώς έδαφος η συγκεκριμένη τέχνη. «Βρίσκει κανείς μια ωραία παρέα, υπάρχει έμπνευση, με την έννοια ότι ο καθένας μπορεί να φέρει ένα σχέδιο, μια ιδέα, κι έτσι εξελίσσεται διαρκώς η διαδικασία της μάθησης» επισημαίνει η ίδια.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
greek seo greek seo Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
greek seo Αμερικανικό "χτύπημα" στο εμπόριο άγριων ζώων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστρέψουν το απόθεμα έξι τόνων ελεφαντοστού που κατέχουν, ως μία κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων, δήλωσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.
Το ελεφαντόδοντο –ολόκληροι χαυλιόδοντες ή μικρότερα σκαλιστά αντικείμενα, τα οποία έχουν κατασχεθεί ή έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης τα τελευταία 25 χρόνια- θα καταστραφούν ως μέρος της προώθησης για τη δημοσιοποίηση του παράνομου εμπορίου που απειλεί είδη όπως τους ελέφαντες, τους ρινόκερους, τις τίγρεις και τους πιθήκους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Σάλι Τζούελ.
«Είναι συγκλονιστικό για μένα: η εμπορία των άγριων ζώων έχει διπλασιαστεί από το 2007 και τώρα εκτιμάται ότι αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο, στον κόσμο», δήλωσε η Τζούελ σε ομιλία της στον Λευκό Οίκο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, ιδίως στην Ασία, έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των ειδών που κατασκευάζονται από απειλούμενα προς εξαφάνιση ζώα.
Τα κέρατα των ρινόκερων αξίζουν πλέον δύο φορές το βάρος τους σε χρυσό, ανέφερε η Τζούελ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους «πελάτες» του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.
«Αυτή η κρίση είναι πρωτοφανής», δήλωσε ο Νταν Άς, διευθυντής της Υπηρεσίας Άγριας και Υποθαλάσσιας ζωής των ΗΠΑ.
«Αυτό το έγκλημα είναι καλά οργανωμένο και καλά χρηματοδοτούμενο – και κάτι τέτοιο χρειάζεται μια νέα προσέγγιση εκ μέρους της κυβέρνησης».
greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97751&cat=1
greek seo…