Φουκουσίμα πυρηνικό Φουκουσίμα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τον έλεγχο πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ αναλαμβάνει το Ιράν

From nmnwiki
Revision as of 01:07, 7 September 2021 by DarylSneed31819 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 35 χρόνια αναλαμβάνει σήμερα να ελέγχ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 35 χρόνια αναλαμβάνει σήμερα να ελέγχει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, που δεν είναι άλλο από τον......

Τον έλεγχο πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ αναλαμβάνει το Ιράν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σημαντική η συμβολή της Ρωσίας που θα εφοδιάζει με καύσιμα το σταθμό για δέκα χρόνια




Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 35 χρόνια αναλαμβάνει σήμερα να ελέγχει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, που δεν είναι άλλο από τον μοναδικό πυρηνικό σταθμό στα νότια της χώρας, στο Μπουσέρ. Ο σταθμός αυτός δεν άρχισε να κατασκευάζεται τώρα, καθώς η Ρωσία είχε τον έλεγχο της κατασκευής του το 1995, μολονότι η Siemens είχε ξεκινήσει τα έργα ανέγερσής του ήδη πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979, αρνήθηκε όμως να συνεχίσει τις ενέργειες τελειοποίησής του. Τελικά, ο σταθμός έκανε τα εγκαίνια του το 2010, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να λειτουργήσει, μιας και αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα, που δεν στάθηκε δυνατό να ξεπεραστούν πριν από το 2011.



Εκτός από τις τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες που ανέκυψαν για τη λειτουργία του πυρηνικού αυτού σταθμού, ντετέκτιβ βόλος υπήρξαν και διπλωματικά ζητήματα, μιας και οι Ιρανοί θεώρησαν ότι η Ρωσία κωλυσιεργεί, εξαιτίας της πίεσης της Αμερικής. Από την άλλη μεριά, οι γείτονες χώρες του Ιράν εκφράζουν ακόμα και σήμερα τις δικές τους αμφιβολίες για το πόσο αξιόπιστες μπορεί να είναι οι εγκαταστάσεις του σταθμού, με δεδομένη τη συχνή και έντονη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, αλλά και το πρόσφατο πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το 2011. Από τη μεριά τους, εμπειρογνώμονες από τη Δύση αναφέρουν κι άλλον έναν σημαντικό κίνδυνο για τη λειτουργία του σταθμού, που είναι η δυνατότητα των μηχανικών του σταθμού να χειρίζονται έναν σταθμό που αποτελείται από τμήματα δια φόρων προελεύσεων, όπως γερμανικά, ιδιωτικοι ερευνητεσ τιμεσ ιρανικά, ρωσικά και αυτά της Siemens.



Παρόλα αυτά, έχει αποφασιστεί ότι ο πυρηνικός σταθμός θα βρίσκεται για δυο χρόνια «υπό την εγγύηση της ρωσικής πλευράς και ένας ορισμένος αριθμός Ρώσων εμπειρογνωμόνων θα μείνει εκεί για να παρέχει συμβουλές και τεχνική υποστήριξη», αποσαφήνισε ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας, ο οποίος θα παραστεί στην επίσημη τελετή της παρουσίασης του πυρηνικού σταθμού, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας, Χαμίντ Σιτ-Σιάν, αλλά και διάφορους Ρώσους αξιωματούχους. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του σταθμού, καθώς έχουν δεσμευτεί ότι θα τον προμηθεύουν με πυρηνικά καύσιμα για δέκα χρόνια, παραλαμβάνοντας και τα ήδη χρησιμοποιημένα καύσιμα.



Ωστόσο, το Ιράν ισχυρίζεται ότι όχι μόνο θέλει να ξεκινήσει τη λειτουργία αυτού του σταθμού, αλλά προσανατολίζεται σε σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού, με τη δημιουργία ενός δεύτερου σταθμού, ισχύος 1000 μεγαβάτ, με τη συμβολή φυσικά της Ρωσίας. Όπως δήλωσε ο Σαλεζί «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο», αφήνοντας όμως ανοιχτή την ημερομηνία έναρξης των εργασιών του σταθμού. Το ίδιο το κράτος του Ιράν έχει τη διάθεση να παράγει 20.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να παρασκευαστούν 20 αντιδραστήρες ισχύος 1.000 μεγαβάτ.



ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, ντετεκτιβ τιμες θεσσαλονικη μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ντεντεκιβ λαμια ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.



Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ιδιωτικοσ ερευνητησ κρητη ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».



Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.



Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.



Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ντετεκτιβ σε αρτα ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[htΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/586052/ton-elegho-purinikou-stathmou-sto-bouser-analamvanei-to-iran/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…