Δικηγόρο δικηγόρο δικηγόρο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Οριστική απόλυση για εφοριακό που καταχράστηκε 223.000 ευρώ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Συμβούλιο της Επικρατείας με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο......
Οριστική απόλυση για εφοριακό που καταχράστηκε 223.000 ευρώ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, καθώς υπεξαίρεσε το ποσό των 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιανουάριο του 2007, ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο φροντιστηρια πανελληνιων για ενηλικεσ τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.
Πράγματι, μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους, ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.
Λίγο αργότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο εφοριακός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση», επαλ φροντιστηρια ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.
Ωστόσο, Φροντιστήρια Βόλος στην εκπνοή του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.
Ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.
Όμως, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, φροντιστηρια ενηλικων για πανελληνιεσ με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστόΣε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρ�δικηγόροδικ[http://kmd.gr/index.asp?Code=000102-anthropino-dynamiko-anthropino-dynamiko.html δικηγόροδικηγόρου</a>ς</a> του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.
Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».
Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:
Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, φροντιστηριο εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.
Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9δικηγόροδικηγόροι</a> δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παδικηγόροδικηγόροι</a> (1/20 του συνόλου). ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Πολιτική - Αποχώρησε ο Ακης από τη δίκη
Εντονο επεισόδιο που οδήγησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην έξοδο από την αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του αναπληρωτή εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.
Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος κάποια στιγμή της αγόρευσής του και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσοχατζόπουλο είπε: «Εχετε διαπράξει ατιμωτικό αδίκημα». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού που αναρωτήθηκε: ιστορία κατεύθυνσης Βόλος «ατιμία είναι οι συμβάσεις που υπέγραψα για τα εξοπλιστικά;». Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στον κατηγορούμενο: «Αν συνεχίσετε να πετάγεστε θα αναγκαστώ να σας αποβάλλω», για να ανταπαντήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος λέγοντας: «Φεύγω μόνος μου».
Καταπέλτης η εισαγγελέας της έδρας κατά Ζήγρα, Σμπώκου, Λαμπροπούλου
Ενοχή έδειξε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη για τον Γιάννη Σμπώκο τον Νίκο Ζήγρα και την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα η κ. Αδειλίνη για τον Γιάννη Σμπώκο είπε: «Γιάννης Σμπώκος...Ο επονομαζόμενος και βοσκός. Έξυπνο...Όχι μόνο γιατί κατάγεται από τα Ανώγεια αλλά και γιατί όπως οι βοσκοί φυλάνε τα πρόβατα αυτός φύλαγε τα χρήματα του πρώην υπουργού... Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι ανήκει στη βασική ομάδα διακίνησης χρημάτων του Ακη Τσοχατζόπουλου με μεταφορές του μαύρου χρήματος σε τσάντες και βαλίτσες... Από τα έγγραφα του πρώην υπουργού που κατασχέθηκαν προκύπ ΤΕΙ ότι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος είχαν οικονομικές διαφορές...».
Σε αυτό το σημείο ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Α.Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχουν έγγραφα. Σημειώσεις είναι...
Πρόεδρος: Μην αντιδράτε σε αυτό το στάδιο. Δεν μπορείτε. Να είστε σιωπηλός.
Καταλήγοντας η κ. Αδειλίνη για τον Γιάννη Σμπώκο σημείωσε: «Ηταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού από τότε που εκείνος ζητούσε και έπαιρνε μίζες για τα εξοπλιστικά. Είναι από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης στη διαχείριση, διακίνηση και συγκάλυψη του μαύρου χρήματος, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη...»
Για τον Νίκο Ζήγρα η εισαγγελέας σημείωσε: «Επιμελήθηκε προσωπικά για τη διακίνηση χρημάτων του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσω των οφ σορ εταιριών BlueBell, Torcaso... Απαλλαγή για τον Ζήγρα;», ενώ για την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, πρώην λογίστρια του υπουργού η κ. Αδειλίνη αγόρευσε λέγοντας: «Εβρισκε αχυρανθρώπους για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου... Είχε στενή σχέση με τον πρώην υπουργό, όχι μόνο επαγγελματική. Ο ρόλος της ήταν η διαχείριση και η συγκάλυψη της παράνομης περιουσίας του Ακη Τσοχατζόπουλου... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Λαμπροπούλου γνώριζε που έβρισκε τα χρήματα τα οποία διακινήθηκαν μέσω οφ σορ εταιριών...».
Ακολούθως η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε στην αγόρευσή της για:
Την Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: «Όψιμοι, κατασκευασμένοι οι υπερασπιστικοί της ισχυρισμοί. Από τις εξηγήσεις που έδωσε πολλές ήταν αντιφατικές και καθόλου πειστικές. Οι υπερασπιστικοί της ισχυρισμοί υποτιμούν τον κοινό νου. Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι γνώριζε τον πραγματικό ιδιοκτήτη που ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σκοπός της να προ σπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον πρώην υπουργό και την ίδια».
Τον Νικόλαο Γεωργουλάκη: «Δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του ότι τα έκανε όλα για να εξυπηρετήσει την κουμπάρα του Φρόσω Λαμπροπούλου και ότι παραπλανήθηκε από τη δικηγόρο Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα. Κατά την κοινή λογική ήξερε ότι ήταν αχυράνθρωπος του πρώην υπουργού. Εξάλλου μετά το 2004 που είχε ξεκινήσει η αρνητική δημοσιότητα για τον πρώην υπουργό με τα TORM-1,όποιος διαχειριζόταν εταιρεία ήξερε για τη διακίνηση μαύρου χρήματος».
Τον Οράτιο Μελά και τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη: «Διαχειρίζονταν με γάλα ποσά για λογαριασμό Τσοχατζόπουλου κατ΄εντολή Ζήγρα. Παρέδιδαν σε μετρητά στην Ελλάδα στον Ζήγρα με μεγάλο ποσοστό κέρδους. Οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στη συγκάλυψη της παράνομης περιουσίας. Τα ασυνήθιστα με γάλα ποσά για λογαριασμό του πρώην Υπουργού είχαν σκοπό να προ σπορίσουν στους ίδιους κέρδος,αλλά και στον πρώην Υπουργό».
Τον Σπύρο Χατζηνικολάου: «Υπάρχουν αμφιβολίες ότι έχει άμεσο δόλο και ως εκ τούτου προτείνω την απαλλαγή του».
Την Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου: «Έλαβε το 2002 το ποσό των 500.000 δολαρίων εφάπαξ για να συναινέσει στο διαζύγιο».
Σε αυτό το σημείο υπήρξε νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού:
Ακης Τσοχατζόπουλος: Ελαβε;
Πρόεδρος: Μην διακόπτετε...
Και συνέχισε η εισαγγελέας την αγόρευσή της για την πρώην σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου: «Το γεγονός αυτό περιγράφεται αναλυτικά από τον Ζήγρα. Η Γκούντρουν και η οικογένειά της γνώριζαν ότι ήταν αποδέκτες παράνομων ποσών. Την ίδια εποχή η κατηγορούμενη τελούσε εν γνώση της αγοράς ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας από την κόρη της Αρετή Τσοχατζοπούλου. Ο ισχυρισμός της ότι δεν γνώριζε δεν είναι πειστικός».
Τον Νικόλαο Καρατζά: «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του ότι δεν γνώριζε πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Γνώριζε και σε ποιον πουλούσε και από ποιον ξαναγόραζε τις μετοχές. Γνώριζε ότι παρανομούσε γιατί δεν ήταν δυνατόν την εποχή που ελέγχεται ο πρώην υπουργός να διαθέ ΤΕΙ τόσο με γάλα ποσά για αγορές. Ενήργησε εν γνώσει του με σκοπό να αποκρύψει την παράνομη προέλευση των [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1 χρη�-Την ενοχή του Άκη και 16 κατηγορουμένων πρό ΤΕΙΤΕΙνε η εισαγγελέας</a>
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/581670/oristiki-apolusi-gia-eforiako-pou-katahrastike-223000-euro/
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ…