Ανάπτυξη Κρίση Κάρολος Παπούλιας ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας φτωχές σε σχέση με τις πολιτικές»

From nmnwiki
Revision as of 16:10, 7 September 2021 by FloydPenson475 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στη Ελλάδα επεσήμανε ο Π...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στη Ελλάδα επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας......

«Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας φτωχές σε σχέση με τις πολιτικές» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Φιλοφρονήσεις κατά τη συνάντηση Παπούλια-Λαβρόφ




Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στη Ελλάδα επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι.



Ο κ. Παπούλιας έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των φτωχών, όπως είπε, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας. «Οι εμπορικές και οικονομικές είναι καλές, αλλά θα έλεγα είναι φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των πολιτικών σχέσεων. Νομίζω ότι η άφιξή σας θα δώσει μία ώθηση στις σχέσεις αυτές και οι δυνατότητες - θα το δείτε και εσείς και με τις συναντήσεις τις οποίες θα έχετε - είναι πολύ καλές και νομίζω ότι θα είναι επωφελείς και για τους δύο λαούς μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Επίσης, ο κ. Παπούλιας επαίνεσε τη στάση της Ρωσίας και προσωπικά του κ. Λαβρόφ όσον αφορά την αποφυγή διεθνούς σύγκρουσης, με αφορμή την κρίση στη Συρία. «Σαν πρώην υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος, είμαι υποχρεωμένος να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας να αποτραπεί, αν θέλετε, μία σύγκρουση εξαιτίας της Συρίας. Θεωρώ ότι ήταν μία μεγάλη και σημαντική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, γιατί όλοι αγωνιούσαμε για το τι θα γίνει, και η παρέμβασή της ήταν πάρα πολύ θετική, με πολύ καλά αποτελέσματα. Aνέδειξε και το ειδικό βάρος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για το ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος, ελπίζοντας ότι το 2014 θα γίνουν δύο εκατομμύρια, και τόνισε ότι αυτό ήταν μία εξαιρετική συμβολή για την ανάπτυξη του τουρισμού. Επιπλέον, σημείωσε τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία λέγοντας: «Πολεμήσαμε πολλές φορές μαζί. Μας βοηθήσατε το 1821 στη μεγάλη απελευθερωτική επανάστασή μας, πολεμήσαμε μαζί ενάντια στον ναζισμό και τώρα έχουμε μία εγκάρδια σχέση, την οποία πρέπει να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο».



Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε για τη θαυμάσια διοργάνωση της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιανουάριο στο Σότσι, ενώ έκανε αναφορά στην πνευματική εγγύτητα, ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια όπως είπε, που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. «Υπάρχει ένας συμβολισμός στο γεγονός ότι τιμάμε φέτος τα 175 χρόνια από την ανάληψη της δια κυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια, που είναι μία συμβολική μορφή, και συμμετείχαμε στην έναρξη εργασιών ενός συνεδρίου για το γεγονός αυτό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα ηθικά ιδεώδη είναι κοινά. «Και η Ρωσία και η Ελλάδα είναι χριστιανικές χώρες. Και σήμερα οι ηθικές αρχές, ακριβώς αυτές οι αρχές που προσπάθησε να θεσπίσει στη διεθνή πολιτική και ο Ιωάννης Καποδίστριας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα» επεσήμανε.



Σχετικά με την αναφορά του κ. Παπούλια στη Συρία, ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε: «Τα προβλήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και καμία χώρα, όσες δυνάμεις και αν διαθέ ΤΕΙ, δεν μπορεί να τα διευθετήσει από μόνη της. Απαιτούνται συλλογικές προσπάθειες, ιδιαίτερες συμμαχίες ομοϊδεατών, θα έλεγα, για τη διευθέτηση προβλημάτων όπως αυτό της Συρίας».



ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, ντετεκτιβ αγρινιο άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, ντετεκτιβ ρεθυμνο σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, test dna του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/601906/oi-oikonomikes-sheseis-elladas-rosias-ftohes-se-shesi-me-tis-politikes/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…