Φαγητό Αθήνα άλμπουμ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Άρωμα Νιγηρίας στην Τεχνόπολη
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εξαιρετικούς μουσικούς από τη Νιγηρία υποδέχεται το πρώτο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι......
Άρωμα Νιγηρίας στην Τεχνόπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Φεστιβάλ μουσικής και χορού στις 2 Οκτωβρίου
Εξαιρετικούς μουσικούς από τη Νιγηρία υποδέχεται το πρώτο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
To μοναδικό αυτό φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του ο σπουδαίος Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones αλλά και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών. Στο line up συμμετέχει και ο Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του και τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής κατ αγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής.
Στις 2 Οκτωβρίου 2013, στo κέντρο της Αθήνας, ιστορία κατεύθυνσης Βόλος θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να ακούσουμε, να γευτούμε την καρδιά της Αφρικής. Η Πρεσβεία της Νιγηρίας με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να γνωρίσουν την κουλτούρα μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και δυναμικό παρόν.
Το φεστιβάλ θα μας συστήσει επίσης και άλλες ελκυστικές πλευρές της κουλτούρας της Νιγηρίας πέρα απο τη μουσική: το χορό και τη γαστρονομία.
Η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μέρος της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας. Το πρόγραμμα του μονοήμερου φεστιβάλ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:
Μουσική και Χορός
Ζωντανές παραστάσεις από το National Troupe of Nigeria (12 χορευτές + 7 κρουστοί) και τον βραβευμένο μουσικό και δεξιοτέχνη κιθαρίστα Adedeji Adetayo και το 11μελές συγκρότημά του.Παράλληλα, λατινικά Βόλος μια υπέροχη ομάδα Νιγηριανών παιδιών που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένη με εντυπωσιακά κοστούμια από διαφορετικές εθνικότητες της Νιγηρίας.
Γεύση από Νιγηρία
Ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας και οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, αρχαία ελληνικά Βόλος θα σερβίρουν τον κόσμο καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.
Ο Keziah Jones σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα ειδικά για το Αθηναϊκό κοινό
Ο Keziah Jones ο εξαιρετικός Νηγηριανός καλλιτέχνης ο οποίος μένει μόνιμα πλέον στην Νιγηρία και ταξιδεύει στην ευρώπη και στην Αμερική, θα παίξει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τιμώντας με το δικό του τρόπο το μοναδικό αυτό φεστιβάλ. Θα πραγματοποιήσει ένα μοναδικό performance - ύμνο στην Αφρικάνικη μουσική με το δικό του προσωπικό blufunk μουσικό στυλ.
Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει για το live στην Αθήνα είναι και μια γεύση από το τελευταίο του άλμπουμ «Captain Rugged» που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2013 και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στη Νιγηρία, φιλολογικά μαθήματα γυμνασίου στο Λάγος.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, φροντιστηριο μεσησ εκπαιδευσησ Βόλος παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ιστορία κατεύθυνσης ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστόΣε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρ�δικηγόροδικ[http://kmd.gr/index.asp?Code=000102-anthropino-dynamiko-anthropino-dynamiko.html δικηγόροδικηγόρου</a>ς</a> του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.
Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».
Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:
Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.
Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9δικηγόροδικηγόροι</a> δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παδικηγόροδικηγόροι</a> (1/20 του συνόλου).
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/583218/aroma-nigirias-stin-tehnopoli/
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ…