Τρόικα τρόικα τρόικα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Έντονες διακυμάνσεις στο Χ.Α.

From nmnwiki
Revision as of 09:57, 16 September 2021 by LouannThiessen1 (talk | contribs) (Created page with "ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκαν και σήμερα οι βασικοί δείκτες......<br><br>Έντονε...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκαν και σήμερα οι βασικοί δείκτες......

Έντονες διακυμάνσεις στο Χ.Α. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί




Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκαν και σήμερα οι βασικοί δείκτες, αλλάζοντας πολλές φορές κατεύθυνση και πρόσημα.

Η αγορά κινήθηκε στον απόηχο των πολιτικών-οικονομικών (φορτισμένο πολιτικό κλίμα, κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα) εξελίξεων που μπορούν να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.



Τελικά Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.030,95 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +0,23%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 62,67 εκατ. ευρώ.



ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Χιώτης: «Η τρόικα πήρε τα λεφτά της Μαρίας!»

Ο Διονύσης Χιώτης βοηθάει ένα κοριτσάκι που έχει ιατρική ανάγκη, αλλά ενημέρωσε πως η τρόικα πήρε τα λεφτά για τη νοσηλεία της στην Αμερική.Ο Ελληνας τερματοφύλακας ενημέρωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως τα νέα για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχάριστα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, για τα οποία έγιναν τεράστιες προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα τελευταία τρία χρόνια.



Ο Διονύσης Χιώτης έγραψε συγκεκριμένα: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ενώ τα νέα είναι για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχαρίστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την βοήθειά της, ήταν για αυτό τον σκοπό.



Διαβάστε περισσότερα εδώ







Φάρμακα σε ανασφάλιστους και απόρους


Ανακοινώθηκε στο υπουργείο υγείας, η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου υγείας, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.



Ο υπουργός υγείας, Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου, Πλάκες Αλβανίας τόνισε ότι από τους 34.000 πολίτες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σ΄ αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 10.500.



Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, Μεγάλες πλάκες στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, Μπέζ αγγονάρια τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.



Μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο, η συζήτηση άνοιξε και για το θέμα των γενοσήμων.



Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο υγείας προτίθεται να μειώσει περισσότερο τις τιμές των γενοσήμων και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, ώστε να αυξηθεί η χρήση τους και να αγγίξει το 60%, ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και οι ασφαλισμένοι να τα χρησιμοποιούν.



Όπως ανέφερε ο υπουργός υγείας «δεχόμαστε κριτική από την τρόικα για τη χαμηλή συμμετοχή (25%) των ασφαλισμένων στο φάρμακο όταν στην Πορτογαλία η συμμετοχή είναι 38%. Παρότι έχει τεθεί, koipos είναι ένα θέμα που δεν συζητάμε».




Τα γενόσημα φάρμακα ελέγχονται από τον ΕΟΦ και το ποσοστό που κρίνονται ακατάλληλα είναι μόλις 4%, πετρα καρυστου όσο και στα πρωτότυπα, είπε.




Όπως τόνισε, εξάλλου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης «εμείς δεν διαφωνούμε με τη χρήση γενοσήμων αρκεί τα φάρμακα αυτά να ελέγχονται και να είναι ασφαλή για τους πολίτες».



Σημειώνεται ότι πριν ο υπουργός υγείας μιλήσει για το θέμα των γενοσήμων στη συνέντευξη Τύπου, Μπλέ πέτρα χτισίματος προκλήθηκε ένταση μεταξύ δημοσιογράφων, του Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΙΣΑ, χτισιμο με πετρα επειδή οι εκπρόσωποι του Τύπου επέδιακοσμηση κηπου με πετραναν ο υπουργός υγείας να μιλήσει για τα γενόσημα.



Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «γκρινιάρηδες» και κάνουν σαν στρουμφάκια, συμπληρώνοντας ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.



Ο Γ. Πατούλης, μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, τους αποκάλεσε «ανακριτές».




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: Μπέζ αγγονάρια http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/588301/edones-diakumanseis-sto-ha/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…