Κρήτη Κρήτη Κρήτη ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ιδρύεται στην Κρήτη Κέντρο Καταγραφής και Έρευνας του καρκίνου

From nmnwiki
Revision as of 09:41, 17 September 2021 by LorenzaHeron50 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την λειτουργία......

Ιδρύεται στην Κρήτη Κέντρο Καταγραφής και Έρευνας του καρκίνου ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση




Υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Κρήτης με το Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Κρήτης για την λειτουργία στο νησί ενός ειδικού επιστημονικού κέντρου καταγραφής του καρκίνου.



Πρόκειται για ένα μηχανισμό παρακολούθησης της νόσου στην Κρήτη, που θα μπορέσει να δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα, όπως, ποια είναι τα ποσοστά καρκίνου στην Κρήτη, Πρέκια τη διασύνδεση του με το φύλλο, την ηλικία, τη γεωγραφική του διασύνδεση και άλλα σημαντικά στοιχεία.



Τα αποτελέσματα αυτά θα κωδικοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθεί η καλύτερη και πιο σύγχρονη μεθοδολογία ώστε να αξιοποιηθούν από τους φορείς υγείας ευρύτερα και την Πολιτεία προκειμένου να μειωθεί η επίπτωση του καρκίνου στην Κρήτη.



Την σύμβαση για την δημιουργία Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου συνυπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Καθηγητή Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Βασίλη Γεωργούλια, τον καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας στο Τμήμα Ιατρικής Χρήστο Λιονή και τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Ανδρέα Μαργιωρή.



«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, που αφορά την πρόληψη και την υγεία στην Κρήτη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ιατρός Γιώργος Πιτσούλης.



Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης - Διευθυντής της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Βασίλης Γεωργούλιας ανέφερε ότι «το Κέντρο αυτό είναι ένα αναπτυξιακό-επιστημονικό εργαλείο για το νησί, γιατί εκτός από την πληροφορία για την επιδημιολογία, θα δώσει και τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται ώστε ορθολογικά να κατανεμηθούν οι δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου».



Ακόμη ο κ. Γεωργούλιας ανέφερε ότι βάσει στατιστικών στοιχείων στην ογκολογική κλινική στο Νοσομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) κάθε χρόνο, Σκεπή την τελευταία πενταετία, καταγράφονται 1000 με 1200 νέα περιστατικά ασθενών με καρκίνο, ενώ νέα περιστατικά καταγράφονται παράλληλα και στα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.



Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής επεσήμανε ότι για πρώτη φορά έχουμε μια θεσμική συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακού Συμβουλίου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ειδική αναφορά στην Ιατρική Σχολή.



Το αρχείο καταγραφής του καρκίνου, πρόσθεσε, εκτός από πηγή κύριας έρευνας, ουσιαστικά θα βοηθήσει πρώτα στην μελέτη των κοινωνικών ανισοτήτων που στην Ελλάδα διευρύνονται. Εκείνοι που πλήττονται κυρίως είναι οι ασθενείς με τα χρόνια νοσήματα και οι ασθενείς με καρκίνο, και μάλιστα οι ανασφάλιστοι. Έτσι το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου έχει να αναδείξει και τις ανισότητες που θα υπάρχουν μεταξύ γεωγραφικών περιοχών, αλλά και μεταξύ

ασθενών από διάφορες κοινωνικές τάξεις .



Τέλος ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Ανδρέας Μαργιωρής τόνισε ότι «με το Κέντρο σχεδιάζονται και οργανώνονται ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες υγείας στην περιφέρεια, Σκεπή καθώς θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά αρχείο υγείας».



Πρόκειται, επενδυση πετρα κατέληξε, για ένα σημαντικό εργαλείο παρακολούθησης, πετρες καρυστου τιμες με δεδομένα, που θα αξιοποιεί και θα συγκρίνει η επιστημονική κοινότητα.




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνοΗ Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με το BBC.



Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).



Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.



Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.



Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.



Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.



Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».



Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».



Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δείτε τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες

Από το Χάρβαρντ μέχρι το Κέιμπριτζ, τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα βγάζουν πλανητάρχες Η Εφημερίδα The Independent, Συκής στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, παρουσιάζει σε φωτογραφίες τα είκοσι καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες. Στην κορυφή βρίσκεται το Ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, πετρες καρυστου ακολουθεί το Χάρβαρντ και στην τρίτη θέση το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.



Massachusetts Institute of Technology: Πρόκειται για το τμήμα της ιδιωτικής έρευνας του πανεπιστημίου του  Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη με έμφαση στην επιστήμη, τη μηχανική, πετρεσ καρυστου την τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα. Ιδρύθηκε το 1861.







Harvard University: Το περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πιο παλιό στις ΗΠΑ, καθώς φτιάχτηκε το 1636. Από εκεί έχουν αποφοιτήσει οκτώ πρόεδροι της χώρας και 62 δισεκατομμυριούχοι.



Cambridge University: Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1209.



University College London: Το γνωστό και ως UCL είναι το παλιότερο κολέγιο του Λονδίνου, ενώ ήταν και το πρώτο που απευθυνόταν σε μαθητές ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλλο τους.



Imperial College London: Ιδρύθηκε το 1907 και ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής, πλακες καρυστου της ιατρικής και των επιχειρήσεων.



Ox Ford University: Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το οποίο έχει μεταφέρει στο τώρα σημαντικά στοιχεία της διδασκαλίας του 20ου αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1096.



Stan Ford University: Με έδρα την Καλιφόρνια, πετρες καρυστου ιδρύθηκε το 1891 και πήρε το όνομά του από το γιο του μεγιστάνα του σιδηροδρόμου Leland Stan Ford, ο οποίος δήλωσε ότι «τα παιδιά της Καλιφόρνια πρέπει να είναι τα παιδιά μας», μετά το θάνατό του από τύφο.



Yale University: Ιδρύθηκε το 1701 στο New Haven του Κονέκτικατ και έχει περίπου 5.300 προπτυχιακούς και 6.100 πτυχιούχους φοιτητές και επαγγελματίες. Από εκεί αποφοίτησαν πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ.



Chicago University: Το πανεπιστήμιο του Σικάγου είναι το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο στον χώρο των ΜΜΕ.



California Institute of Technology: Βρίσκεται στην Πασαντίνα, ιδρύθηκε το 1891 και δίνει μεγάλη έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία.




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: πλακεσ καρυστου http://www.newsbeast.gr/health/arthro/622159/idruetai-stin-kriti-kedro-katagrafis-kai-ereunas-tou-karkinou/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…