Βουλή κυβέρνηση σκάνδαλο ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σύγκρουση Τσίπρα - Βενιζέλου υπό το βλέμμα Σαμαρά για τα ναυπηγεία
ΠΕΤΡΑ πλακεσ καρυστου ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Συζητείται σήμερα στη Βουλή πετρα τιμες η πρόταση πετρες καρυστου πετρες καρυστου του ΣΥΡΙΖΑ πλακα Πρέκια καρυστου για σύσταση πετρες καρυστου τιμες εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά..."
Σύγκρουση Τσίπρα - Βενιζέλου, υπό το βλέμμα Σαμαρά για τα ναυπηγεία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
Συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτ ροπής για τα ναυπηγεία ΣκαραμαγκάΗ προαναγγελθείσα και ως «μονομαχία στο Ελ Πάσο», η σύγκρουση δηλαδή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων, θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή.
Από τις 10 το πρωί συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτ ροπής, που θα ερευνήσει το σκάνδαλο, όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση, με τις συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η ιδιοκτήτρια των οποίων έλαβε μεν τεράστια ποσά, αλλά τα υποβρύχια σαπίζουν και η επιχείρηση είναι κλειστή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ καίριες ευθύνες έχει ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας, που προώθησε τη σύμβαση το 2011.
Η πρόταση δεν έχει πιθανότητα υπερψήφισης, καθώς η ΝΔ, το [ht<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές (όπως οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης) θα την καταψηφίσουν. Ενδιαφέρον έχει μόνο το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες διαρροές από τη ΝΔ.
Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να εκθέσει όχι μόνο τον κ. Βενιζέλο, αλλά και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές της ΝΔ, καθώς το κόμμα τους είχε ασκήσει εκείνο τον καιρό κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές της στο θέμα των ναυπηγείων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες πως «έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός αυτή την πολύ σοβαρή συζήτηση στη Βουλή. Κι έχω κι εγώ περιέργεια να δω αν θα έρθει να υπερασπιστεί και να καλύψει τον Αντιπρόεδρό του ή διά της απουσίας και της σιωπής του ουσιαστικά θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο. Έχει ενδιαφέρον».
Είναι ωστόσο απίθανο να μετάσχει στη συζήτηση και στην αντιπαράθεση ο κ. Σαμαράς, καθώς ουδέποτε το έχει κάνει, πλην των περιπτώσεων, που θεσμικά υποχρεούται (όπως στην πρόταση μομφής).
Τουναντίον το βάρος της σύγκρουσης με τον κ. Τσίπρα θα το σηκώσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε διαμηνύσει προ καιρού στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι είναι αποφασισμένος και έτοιμος να καταγγείλει, με ονόματα και στοιχεία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα ανταγωνιστών επιχειρηματιών, όταν στρέφεται κατά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Βενιζέλος έθεσε σε non paper η Χαριλάου Τρικούπη, διατυπώνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, που αναμένεται να απευθύνει προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:
«- Τι σχέση έχει το περιεχόμενο και το ύφος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική με όσα έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρις ότου λάβουν απάντηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής;
- Εξυπηρετεί - εξ αντικειμένου ας πούμε - ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
- Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά ενός νόμου (!) που αφορά τα υποβρύχια και τον Σκαραμαγκά, ενώ δήλωσε «παρών» και ουσιαστικά στήριξε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το ναυπηγείο της Ελευσίνας;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν προκάλεσε εώς τώρα, στη παρούσα Βουλή, επί ενάμιση και πλέον χρόνο, αναλυτική συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτ ροπή για το ζήτημα των ναυπηγείων καλώντας όχι μόνο τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την ιδιοκτησία των ναυπηγείων και τους υποκατασκευαστές των υποβρυχίων αλλά και άλλων πλοίων του ΠΝ και τους εργαζόμενους μαζί;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας στηρίζει τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά οφέλη;
- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι εφάπτεται εξ αντικειμένου και με τα συμφέροντα που ήθελαν πάντα και θέλουν και τώρα είτε τον έλεγχο είτε το κλείσιμο και τη διάλυση του Σκαραμαγκά προς ίδιον όφελος. Μήπως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ονόματα;
- Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά που έχουν στηλιτεύσει τη στάση του κ. Τσίπρα! Διάβασε ο κ. Τσίπρας τι του λένε οι εργαζόμενοι;
Θα υπάρξουν κι άλλες ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, όπως σε ό,τι ο κ. Δρίτσας είχε αντιπροτείνει την απόσυρση της πρότασης για εξεταστική μιλώντας στον 9,84: Συγκεκριμένα είχε πει: «Εμείς αποσύρουμε αύριο κιόλας την πρόταση για εξεταστική επιτ ροπή, αν η κυβέρνηση έρθει -ως έχει υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς ότι θα έκανε μέχρι 31/12/12-, με μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραλαβή των υποβρυχίων και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Εάν πράγματι η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και κάθε άλλος αρμόδιος υπουργός μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι επίκειται λύση και μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε δεν χρειάζεται να απασχοληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο στην αναζήτηση ευθυνών παρελθόντων ετών. Αλλά δεν πρόκειται».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/337847/sugrousi-tsipra-venizelou-upo-to-vlemma-samara-gia-ta-naupigeia/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…