Πλανήτη πλανήτη πλανήτη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ανακαλύφθηκε η σαύρα... «Πινόκιο»
πετρα εσωτερικου χωρου http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000034.%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Έχει μια μεγάλη μύτη αλλά... δεν λέει ψέμματα όπως ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού από τον οποίο έχει πάρει το όνομά της......
Ανακαλύφθηκε η σαύρα... «Πινόκιο» ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Οι επιστήμονες πίστευαν πως το ερπετό είχε εξαφανιστεί πριν 50 χρόνια
Έχει μια μεγάλη μύτη αλλά... δεν λέει ψέμματα όπως ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού από τον οποίο έχει πάρει το όνομά της.
Πρόκειται για τη σαύρα «Πινόκιο» που οι επιστήμονες πίστευαν πως το είδος της είχε εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας για περισσότερα από 50 χρόνια.
Η σαύρα απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Alejandro Arteaga, Γωνιασμένες πλάκες στο τροπικό δάσος του Εκουαδόρ.
Ο Arteaga εντόπισε το μοναδικό αυτό ερπετό, λατομεια πηλιου μετά από έρευνες που διήρκεσαν τρία ολόκληρα χρόνια.
Η σαύρα «Πινόκιο» είχε ανακαλυφθεί το 1953 ενώ από το 1960 δεν είχε επανεμφανιστεί μέχρι σήμερα.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ H 11η Σεπ Τεμβρίου μέσα από συγκλονιστικά βίντεο
Δώδεκα χρόνια από την ημέρα που «πάγωσε» τον πλανήτη11 Σεπ Τεμβρίου 2001 ώρα 8:46:30 π.μ.
Σαν σήμερα, χτισιμο με πετρα δώδεκα χρόνια πριν, χτισιμο με πετρα οι παγκόσμιες ισορροπίες άλλαξαν για πάντα, Κομμένο δάπεδο ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο που στοίχισαν τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους.
Η πτώση των δίδυμων πύργων, Πελκιτόσ γρανίτης έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες, κυβολιθος τιμη πάγωσαν την ανθρωπότητα, επενδυση πετρεσ επενδυσησ τοιχου πετρασ εξωτερικου χωρου ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα.
Δύο από τις βασικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπ Τεμβρίου ήταν οι δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε Αφγανιστάν -στις 7 Οκτωβρίου του 2001- και στο Ιράκ -στις 20 Μαρτίου του 2003- στο πλαίσιο του Πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία.
Η αλήθεια είναι πάντως πως η τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο αμέτρητων θεωριών συνωμοσίας. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα, κάποιοι καχύποπτοι ασπάζονται απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας για το ποιοι οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση.
Το χρονικό
Ενα Boeing 767-223, η πτήση 11 της American Airlines, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κεντρου Εμπορίου. Λίγα λεπτά αργότερα, η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα. Η συντριβή μεταδίδεται ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
Σχεδόν μισή ώρα αργότερα η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, πέφ ΤΕΙ στο Πεντάγωνο, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα.
O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ
Η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα. Η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών.
Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ.
Απολογισμός: 2.973 νεκροί, 24 αγνοούμενοι...
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπ Τεμβρίου -για όσους δεν θυμούνται ακριβώς τα γεγονότα- ήταν τέσσερις. 19 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έκαναν αεροπειρατεία σε 4 αεροπλάνα που εκτελούσαν δρομολόγια εκείνο το πρωί. Έστρεψαν τα δύο από αυτά πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (τους Δίδυμους Πύργους, τα δύο πιο ψηλά κτήρια της Νέας Υόρκης). Και τα δύο κτίρια κατέρρευσαν μέσα σε δύο μόλις ώρες. Ένα αεροπλάνο έπεσε στο Πεντάγωνο, προκαλώντας μικρότερες ζημιές, ενώ το τέταρτο έπεσε σε ένα χωράφι στην Πενσιλβάνια όταν οι επιβάτες του κατάφεραν να ξαναπάρουν τον έλεγχο από τους αεροπειρατές και να αποτρέψουν ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα.
Δώδεκα χρόνια μετά, οι ΗΠΑ θυμούνται... Και τιμούν τη μνήμη των
θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Υπό
δρακόν ΤΕΙα μέτρα ασφαλείας ανά την υφήλιο, προκειμένουν να μην
επαναληφθεί μία «επε ΤΕΙακή» επίθεση, ανάλογη αυτής στο προξενείο της
Βεγγάζης πέρσι.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Οι 10 πόλεις που έχουν «πράσινη» συνείδηση
Διακρίθηκαν για τις άριστες πρακτικές τους σχετικά με τη βιωσιμότητα στα αστικά κέντρα και για την ηγετική τους προσέγγιση στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής -Ανάμεσά τους, Μπογκοτά, Ρίο Ντε Τζανέιρο και ΣιγκαπούρηΗ Μποκοτά, η Κοπεγχάγη, η Μελβούρνη, η πόλη του Μεξικό, το Μόναχο, η Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανείρο, τον Σαν Φρανσίσκο, η Σιγκαπούρη και το Τόκιο είναι σύμφων με τη Siemens και το δίκτυο «C40 Cities Climate Leadership Group» (C40) οι νικήτριες πόλεις των πρώτων Βραβείων «City Climate Leadership Awards». Οι 10 πόλεις διακρίθηκαν για τις άριστες πρακτικές τους σχετικά με τη βιωσιμότητα στα αστικά κέντρα και για την ηγετική τους προσέγγιση στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Οι νικήτριες πόλεις ανά κατηγορία βραβείου και τα έργα που υλοποίησαν:
∙ Μπογκοτά (Αστικές Συγκοινωνίες)
Η Μπογκοτά βραβεύτηκε για την προσπάθειά της να «πρασινίσει» το στόλο των λεωφορείων και των ταξί της. Το "Transmilenio", το σύστημα γρήγορου Transit της πόλης, έχει επιτύχει ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα άνω των 350.000 τόνων. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια αντικατάστασης του υπάρχοντος στόλου diesel λεωφορείων με υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά, ώστε να υπάρξει πλήρης μετάβαση έως το 2024, ενώ εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα με ηλεκτρικά ταξί, με στόχο τη μετατ ροπή του 50% του στόλου στα επόμενα 10 χρόνια.
∙ Κοπεγχάγη (Μέτρηση Διοξειδίου Άνθρακα & Σχεδιασμός)
Η Κοπεγχάγη βραβεύτηκε για το σχέδιό της «2025 Climate Plan», που θέ ΤΕΙ τις βάσεις ώστε η πόλη να γίνει η πρώτη πρωτεύουσα με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2025. Το πρόγραμμα θέ ΤΕΙ φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα κτίρια, που αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών εκπομπών της πόλης, με γενικό στόχο τη μείωση των συνολικών εκπομπών της πόλης κατά 400.000 τόνους ως το 2025.
∙ Μελβούρνη ( ενεργειακά Αποτελεσματικό περιβάλλον Κατασκευών)
Η Μελβούρνη βραβεύτηκε για το πρόγραμμα των Βιώσιμων Κτιρίων της, μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που υποστηρίζει ιδιοκτήτες και διαχειριστές στη βελτίωση των υποδομών ενέργειας και ύδρευσης των ιδιωτικών κτιρίων της πόλης, με δημοτική χρηματοδότηση βάσει ενός καινοτόμου συστήματος με άξονα το φόρο ακίνητης περιουσίας.
∙ Πόλη του Μεξικού (Ποιότητα του Αέρα)
Η Πόλη του Μεξικού, κάποτε η πλέον μολυσμένη πόλη του πλανήτη, βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «ProAire», στο πλαίσιο του οποίου πέτυχε εντυπωσιακή μείωση της τοπικής μόλυνσης του αέρα και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα αυτοκίνητα, για τη συγκράτηση της άτακτης εξάπλωσης του αστικού ιστού, καθώς και εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού.
∙ Μόναχο (Πράσινη Ενέργεια)
Το Μόναχο (φωτογραφία) βραβεύτηκε για το Σχέδιο «100% Green Power», που προβλέπει την παραγωγή αρκετής «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας από δημοτικές μονάδες έως το 2025, ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις σε ηλεκτρισμό ολόκληρου του Δήμου: τουλάχιστον 7,5 δισ. κιλοβατώρες (kWh) ανά έτος. Αυτό θα κάνει το Μόναχο την πρώτη πόλη παγκοσμίως με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που θα βασίζεται αποκλειστικά στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.
∙ Νέα Υόρκη (Προσαρμογή & Αντοχή)
Η Νέα Υόρκη βραβεύτηκε για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «A Stronger, More Resilient New York», που εστιάζει στην ανοικοδόμηση κοινοτήτων που επλήγησαν από τον τυφώνα Sandy και στην ενίσχυση της αντοχής των υποδομών και των κτιρίων σε όλη την πόλη. Από τις 250 πρωτοβουλίες που προβλέπει, οι 60 θα έχουν υλοποιηθεί έως το τέλος του 2013, με $10 δισ. να έχουν ήδη δεσμευτεί για το σκοπό αυτό.
∙ Ρίο Ντε Τζανέιρο (Βιώσιμες Κοινότητες)
Το Ρίο Ντε Τζανέιρο, 20% του πληθυσμού του οποίου ζει σε μη καταγεγραμμένους καταυλισμούς, βραβεύτηκε για την ολοκληρωμένη στρατηγική αστικής ανάπλασης «Morar Carioca Program», που έχει στόχο να οριοθετήσει επίσημα όλες τις φαβέλες της πόλης ως το 2020. Με 55 έργα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα έχει άμεση επίδραση στο περιβάλλον, την υγεία και την πρόνοια περισσότερων από 200.000 κατοίκων.
∙ Σαν Φρανσίσκο (Διαχείριση Αποβλήτων)
Το Σαν Φρανσίσκο βραβεύτηκε για το πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων με χρονικό ορίζοντα το 2020. Εγκαινιάστηκε το 2002 και περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στη διαχείριση αποβλήτων, επιτυγχάνοντας τον εντυπωσιακό στόχο του 80% στη διοχέτευση αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.
∙ Σιγκαπούρη (Εξυπνες Υποδομές Πόλεων)
Η Σιγκαπούρη βραβεύτηκε για το σύστημα Έξυπνων Μεταφορών που της επιτρέπει να απολαμβάνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κυκλοφοριακής συμφόρησης για πόλη του μεγέθους της παγκοσμίως, ενσωματώνοντας μία σειρά έξυπνων τεχνολογιών, όπως ένα από τα πρώτα συστήματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης οδικών μεταφορών στον κόσμο, πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία μέσω ταξί εξοπλισμένων με συσκευές GPS, και ένα ιδιαίτερα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών.
∙ Τόκιο (Οικονομικά και Οικονομική Ανάπτυξη)
Το Τόκιο βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Cap and Trade Program», το πρώτο παγκοσμίως όταν εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2010 το οποίο απαιτεί την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα με γάλα εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια. Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, σημειώθηκε μείωση 13% στις εκπομπές περισσότερων από 1.100 εγκαταστάσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε μία επιπλέον μείωση 10%, οδηγώντας σε συνολική μείωση κατά περισσότερο από 7 εκατομμύρια τόνους CO2.
«Τα Βραβεία "C40 & SIEMENS CITY CLIMATE LEADERSHIP AWARDS" εμπνέονται από την ιδέα ότι τα αστικά κέντρα, αρνούμενα να περιμένουν τις εθνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να δράσουν, μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας για αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή», είπε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, Επικεφαλής του δικτύου C40 και δήμαρχος της Νέας Υόρκης. «Με τη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων σε τοπικό επίπεδο, τα αστικά κέντρα επιδρούν στην κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγχαίρω τις 10 νικήτριες πόλεις και αναμένω με ανυπομονησία να δω τα έργα τους να ωριμάζουν και να διαδίδονται σε όλο το δίκτυο C40 και ακόμα περαιτέρω».
«Τα αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Και αν τα εξετάσει κανείς αθροιστικά, αντιπροσωπεύουν έως και το 70% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όλοι γνωρίζουμε τα εξής δύο πράγματα: ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή θα κριθεί στα αστικά κέντρα. Και είναι μέσα από τις συνέργειες που θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Τα Βραβεία "City Climate Leadership Awards" είναι ένα κύριο παράδειγμα της επιτυχούς συνεργασίας μας με το δίκτυο C40. Βοηθά τα αστικά κέντρα να βελτιστοποιούν τις επιδόσεις τους και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Η αξία της είναι μη μετρήσιμη», είπε ο Ρόλαντ Μπους, Επικεφαλής του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens.
Τα Βραβεία«City Climate Leadership Awards» που θεσπίστηκαν πρόσφατα, προσφέρουν παγκόσμια αναγνώριση στα αστικά κέντρα των οποίων η επίδοση και η τεχνογνωσία στην κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα επιμόρφωσης για άλλες πόλεις. Τα σημαντικότερα στοιχεία των πρωτοβουλιών που αναδείχτηκαν, θα εκτεθούν στην έκθεση «Βιώσιμες Πόλεις» στο "Crystal", καθώς και σε μία μελλοντική αναφορά.
Μία ανεξάρτητη, επταμελής, κριτική επιτ ροπή που αποτελείται από πρώην Δημάρχους, αρχιτέκτονες και εκπροσώπους της Παγκόσμιας τράπεζας, του δικτύου C40 και της Siemens, αξιολόγησε 37 συμμετοχές από τις 29 τελικές υποψήφιες πόλεις. Μετά την Τελετή Βράβευσης, οι 19 πόλεις που δε διακρίθηκαν σε κάποια κατηγορία βραβείου θα συμμετάσχουν σε μία καμπάνια ψηφιακών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Βραβείο της Επιλογής του Κοινού». Εκπρόσωποι του κοινού θα ψηφίσουν διαδικτυακά για τη συμμετοχή που κρίνουν ως την πλέον καινοτόμα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Το «Βραβείο της Επιλογής του Κοινού» θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2013. Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει και διεξάγεται μέσω της ιστοσελίδας: www.cityclimateleadershipawards.com.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/592658/anakalufthike-i-saura-pinokio/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…