Γυναίκες παιδιά ΟΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Νίγηρας: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο 92 μεταναστών στην έρημο
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Η κυβέρνηση δήλωσε "βαθύτατα συγκλονισμένη" από το δράμα αυτό που στοίχισε την ζωή σε 52 παιδιά, Πλάκες Πηλίου 33 γυναίκες και 7 άνδρες..."
Νίγηρας: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο 92 μεταναστών στην έρημο ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Η κυβέρνηση δήλωσε "βαθύτατα συγκλονισμένη" από το δράμα αυτό που στοίχισε την ζωή σε 52 παιδιά, 33 γυναίκες και 7 άνδρες
Η κυβέρνηση του Νίγηρα κήρυξε από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στην χώρα μετά τον θάνατο 92 μεταναστών, κυρίως γυναικών και παιδιών, οι οποίοι πέθαναν από την δίψα στην έρημο του Νίγηρα.
Η κυβέρνηση, η οποία δήλωσε "βαθύτατα συγκλονισμένη" από το δράμα αυτό
που στοίχισε την ζωή σε 52 παιδιά, 33 γυναίκες και 7 άνδρες —ήταν όλοι πολίτες του Νίγηρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Αλγερία— στις αρχές του Οκτωβρίου, εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων" και κάλεσε "τον πληθυσμό
να προσευχηθεί στη Ακανόνιστη πλάκα μνήμη των νεκρών".
Οι σημαίες κυμάτιζαν σήμερα μεσίστιες σε όλην την χώρα, και κυρίως στα δημόσια κτίρια, στη μνήμη των θυμάτων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τα θύματα "πέθαναν από τη δίψα, Ακανόνιστες Συκής αφού τα δυο οχήματα (στα οποία επέβαιναν) χάλασαν σχεδόν ταυτοχρόνως", εξήγησε ο δήμαρχος του Αγκαντέζ Ρίσα Φέλτου. "Στην έρημο, πετρεσ τιμεσ από τη δίψα δεν γλιτώνει κανείς. Οι πιο γεροί μπορεί να κρατήσουν τρεις με τέσσερις ημέρες, διακοσμητικη πετρα εσωτερικου χωρου αλλά εν γένει σε 24 με 48 ώρες ξεκινάει μια διαδικασία γρήγορου θανάτου", πρόσθεσε.
Μόνον 21 άνθρωποι από τους συνολικά 113 που είχαν ξεκινήσει το τραγικό αυτό ταξίδι με προορισμό την Αλγερία επέζησαν, σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας της χώρας.
Ο Σαντάφιου, ένας επιζήσας ηλικίας περίπου τριάντα ετών, που έχασε τρία κοντινά του πρόσωπα στο ταξίδι αυτό, είχε πει πριν από μερικές ημέρες σε έναν ραδιοσταθμό ότι η ομάδα αυτή των μεταναστών προερχόταν από τον νότιο Νίγηρα και έφευγε από την χώρα για να γλιτώσει από την πείνα, καθώς οι επόμενες σοδειές αναμένεται να μην είναι καθόλου καλές.
"Ένας από εμάς είχε δει τη γυναίκα του και τα 9 του παιδιά να πεθαίνουν", διηγήθηκε.
Τα 92 θύματα του Νίγηρα είναι " μετανάστες όπως αυτοί που βλέπουμε σχεδόν παντού, πετρα αλβανιας τιμη όπως οι τραγωδίες στη Μεσόγειο", σημείωσε ο δήμαρχος της Αγκαντέζ, της μεγάλης αυτής πόλης του Βορρά του Νίγηρα από όπου περνούν πολλοί δυτικοαφρικανοί μετανάστες που επιζητούν κυρίως να μεταβούν στην ευρώπη μέσω της Λιβύης.
Η καταστροφή αυτή, μολονότι ο τελικός προορισμός των μεταναστών αυτών ήταν η Αλγερία, όπου οι οικογένειες αυτές μετέβαιναν προφανώς για να "ζήσουν από την επαιτεία", κι όχι η Γηραιά Ήπειρος, υπενθυμίζει "ότι δραματικές καταστάσεις υπάρχουν και στην έρημο", επισήμανε ο δήμαρχος.
Ο θάνατος μεταναστών στην έρημο, οι οποίοι εγκαταλείπονται εκεί σε έναν σίγουρο θάνατο από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να τους μεταφέρουν, είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά αφορά πολύ πιο λίγους ανθρώπους.
Ο Νίγηρας, μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενες διατροφικές κρίσεις και η μετανάστευση από τη χώρα αυτή είναι μαζική.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, απομιμηση πετρασ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/324632/nigiras-triimero-penthos-gia-ton-thanato-92-metanaston-stin-erimo/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…