Κάμερα Ταλαιπωρία Ταλαιπωρία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Γρηγόρης Αρναούτογλου: Ο γιος μου μου άλλαξε τη ζωή

From nmnwiki
Revision as of 01:56, 29 September 2021 by LorenzaHeron50 (talk | contribs) (Created page with "πετρες ΠΕΤΡΑ σκεπές ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Έχει και τα πλακεσ καρυστου ξενύχτια και την ταλα...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

πετρες ΠΕΤΡΑ σκεπές ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Έχει και τα πλακεσ καρυστου ξενύχτια και την ταλαιπωρία... πλακες καρυστου », Πέτρες Καρύστου είπε πλακα καρυστου ο παρουσιαστής
..."

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Ο γιος μου μου άλλαξε τη ζωή ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

«Έχει και τα ξενύχτια και την ταλαιπωρία...», είπε ο παρουσιαστήςΓια την αλλαγή στη ζωή του μετά τον ερχομό του γιου του, το ενδεχόμενο να παντρευτούν με τη σύντροφό του, Κατερίνα Κόκλα, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και την ηλικία του μίλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην κάμερα της εκπομπής «Excellent».



Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο ενός θρησκευτικού γάμου; «Σημασία έχει να αγαπάς, να εκτιμάς και να σέβεσαι κάποιον. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που παντρεύτηκαν κι όμως δεν ήταν "εκεί". Στον γάμο δηλαδή ήταν, μετά δεν ήταν...».



Όσο για τον ερχομό του γιου του και την αλλαγή στη ζωή του είπε: «Άλλαξε πολύ και πολύ όμορφα. Έχει και τα ξενύχτια και την ταλαιπωρία... Και "αλλάζω" και ταΐζω τον μικρό, όσο μπορώ βοηθάω».



Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έγινε 40 ετών την Τρίτη.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ No data
No data- περιβάλλον - Ανακάλυψαν σπόρους φυτών που πηδούν και περπατούν
Έναν νέο τύπο κίνησης στα φυτά ανακάλυψαν Γάλλοι ερευνητές του πανεπιστημίου Joseph Fourier, με επικεφαλής των Δρ. Philippe Marmottant.



Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας κάμερες και μικροσκόπια οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς διασπείρονται οι σπόροι του φυτού Εκουιζέτο (Equisetum), γνωστό καις ως αλογοουρά, πολύκομπο κλπ.



Όπως διαπίστωσαν, οι σπόροι του φυτού έχουν πόδια που τυλίγονται και ισιώνουν όταν αλλάζουν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να σέρνονται ακόμα και να αναπηδούν στο έδαφος.



Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Royal Society journal Proceedings B.



Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις κινήσεις των φυτών καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης για την κατασκευή αυτοκινούμενων συσκευών.



Η έρευνα



Όταν ο Δρ. Marmottant εξέτασε τους σπόρους στο μικροσκόπιο παρατήρησε την κίνησή τους, ωστόσο μόνο όταν συνδύασε το μικροσκόπιο με μια κάμερα υψηλής ταχύτητας διαπίστωσε πως οι σπόροι «έτρεχαν» και «πηδούσαν».



Όπως προέκυψε από την έρευνα, η κίνηση των σπόρων πυροδοτείται από τέσσερα πόδια ευαίσθητα στους υδρατμούς (ελατήρια), τα οποία τυλίγονται όταν τα επίπεδα υγρασίας μεταβάλλονται.



«Είναι περίπου σαν την περίπτωση των μαλλιών που γίνονται σγουρά όταν έχει υγρασία», ανέφερε ο καθηγητής.



Ωστόσο, τα πόδια των σπόρων του φυτού Εκουιζέτο τυλίγονται και ξετυλίγονται τόσο γρήγορα και δυναμικά, με αποτέλεσμα να κάνουν τους σπόρους να κινούνται.



Τα φυτά του γένους Εκουιζέτο, που παρουσιάστηκαν στη Γη την εποχή των δεινοσαύρων, εξακολουθούν να φύονται σε διάφορες περιοχές της Γης σήμερα.



Το μυστικό τους ήταν μέχρι σήμερα άγνωστο και μόνο η νέα έρευνα κατάφερε να ρίξει φως στους μηχανισμούς της κίνησης τους, εξηγώντας πώς κατάφεραν να επεκταθούν τόσο αποτελεσματικά και να κυριαρχήσουν σε νέα οικοσυστήματα.





ΠΗΓΗ: econews.gr

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/337895/grigoris-arnaoutoglou-o-gios-mou-mou-allaxe-ti-zoi/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…