Σοσιαλιστικού ΕΡΤ πραγματικότητα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Η 75η «μαύρη» επέτειος της προσάρτησης της Αυστρίας στο 3ο Ράιχ

From nmnwiki
Revision as of 13:31, 4 October 2021 by RBZHarvey4912 (talk | contribs) (Created page with "ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ημέρα μεγάλης επετείου η χθεσινή για την Αυστρία, πλακ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ημέρα μεγάλης επετείου η χθεσινή για την Αυστρία, πλακακι πετρα καθώς πριν από 75 χρόνια, στις 12 Μαρτίου του 1938, στις 5.30 τα ξημερώματα, οι ορδές του Χίτλερ, περνούσαν τα σύνορα στο......

Η 75η «μαύρη» επέτειος της προσάρτησης της Αυστρίας στο 3ο Ράιχ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Τελετές μνήμης στη Βιέννη




Ημέρα μεγάλης επετείου η χθεσινή για την Αυστρία, καθώς πριν από 75 χρόνια, στις 12 Μαρτίου του 1938, στις 5.30 τα ξημερώματα, οι ορδές του Χίτλερ, περνούσαν τα σύνορα στο Πασάου και στο Σέρντινγκ, συντελώντας με την επέλασή τους την από μακρόν σχεδιαζόμενη προσάρτηση της Αυστρίας στο ναζιστικό Τρίτο Ράιχ, την «επιστροφή» της γενέ ΤΕΙράς του στο γερμανικό Ράιχ, όπως θα κραύγαζε τρεις ημέρες αργότερα ο ίδιος στη διαβόητη ομιλία του στην Πλατεία των Ηρώων στη Βιέννη.



Με τελετές παρουσία της πολι ΤΕΙακής και πολιτικής ηγεσίας στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ και στη Βουλή, με καταθέσεις στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις μνήμης η επίσημη Αυστρία στέκεται σήμερα μπροστά στην επέ ΤΕΙο των 75 χρόνων της απαρχής της «μαύρης νύχτας» που άρχιζε εκείνη την ημέρα και θα διαρκούσε επτά και πάνω χρόνια, μέχρι την απελευθέρωση από τα συμμαχικά στρατεύματα, αρχές Μαΐου του 1945.



Στην ομιλία του το μεσημέρι στην κεντρική τελετή μνήμης στο Χόφμπουργκ, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ χαρακτήρισε τη 12η Μαρτίου 1938 «ημέρα της καταστροφής» αλλά και «ημέρα της ντ ροπής», εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό του στις οργανώσεις των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος.



Ο ίδιος υπενθύμισε πως στην Αυστρία, δεν υπήρξαν μόνον θύματα του ναζισμού αλλά και θύτες, πλακακια πετρα καθώς —όπως σημείωσε—και Αυστριακοί συμμετείχαν μαζικά στα ναζιστικά εγκλήματα και μόνον με τη συνεργασία πολλών φανατικών οπαδών και συνοδοιπόρων του ναζιστικού καθεστώτος, αλλά και με συνειδητή παράβλεψη των εγκλημάτων, πλακακια πετρας μπόρεσε να οικοδομηθεί το απολυταρχικό καθεστώς.



Συγχρόνως, επισήμανε ο αυστριακός πρόεδρος, υπήρχαν και εκείνοι που αντιμετώπισαν με φρίκη τα γεγονότα του 1938, τράπηκαν σε φυγή, αυτοκτόνησαν, πέρασαν στην αντίσταση, θανατώθηκαν.



Ασκώντας κριτική στην καθυστέρηση δεκαετιών στην Αυστρία με τη διαχείριση των μελανών σημείων της ιστορίας της, πατηματα κηπου ο κ. Φίσερ επισήμανε πως είναι κατανοητό ότι μετά από έναν πόλεμο καθένας θέλει να αφήσει πίσω του την καταστροφή, «όμως μόνον οι πληγές που έχουν καθαριστεί καλά μπορούν να θεραπευτούν χωρίς κίνδυνο μόλυνσης και αυτό το καθάρισμα των πληγών έπρεπε να περιμένει πολύ».



Η χρονική περίοδος ανάμεσα στο 1933 —το οποίο υπήρξε προάγγελος της καταστροφής του 1938— και τη χρονιά της προσάρτησης παραμένει για την Αυστρία ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο της πολιτικής της ιστορίας αλλά και της διαχείρισης της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Ανάλογα με τη σκοπιά του παρατηρητή της, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται ως «αυστροφασισμός» ή «αντίσταση στο ναζισμό με χροιά εσωτερικού αυταρχισμού».



Στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία στη Γερμανία, όταν διορίστηκε καγκελάριος, ενώ δύο μήνες αργότερα, στις 4 Μαρτίου, στη γενέ ΤΕΙρα του την Αυστρία, ακολουθούσε η διάλυση της αυστριακής Βουλής, η κατάργηση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, επένδυση τοίχου η επιβολή λογοκρισίας από το χριστιανοφασιστικών αποχρώσεων καθεστώς του τότε καγκελάριου Ένγκελμπερτ Ντόλφους.



Με την επιδρομή στα γραφεία του Σοσιαλιστικού κόμματος στην πόλη Λιντς, ομάδων αστυνομικών του καθεστώτος και τις δολοφονίες μελών του, κορυφωνόταν ουσιαστικά η κατάλυση της Δημοκρατίας από το καθεστώς αυτό που θεωρείτο υποχείριο της φασιστικής δικτατορίας του Μπενίτο Μουσολίνι στην Ιταλία, για να ακολουθήσει ο ολιγοήμερος, αλλά αιματηρός, αυστριακός εμφύλιος, που είχε ξεσπάσει στις 12 Φεβρουαρίου 1934.



Στις 25 Ιουλίου του 1934, δολοφονούνταν από ομάδα «παράνομων» αυστριακών ναζιστών ο Ντόλφους, που για τη μια πλευρά θεωρείται ένας δολοφόνος των Σοσιαλιστών, για δε τους άλλους, ένας μάρτυρας στον αγώνα κατά του Ναζισμού και εμφανίζεται ως «το πρώτο θύμα του Χίτλερ», κάτι που συνδέεται και με τη θέση πως «η Αυστρία ήταν η πρώτη ελεύθερη χώρα που είχε πέσει θύμα της τυπικής επιθετικής πολιτικής του Χίτλερ».



Θέση, που διατυπωνόταν στην αποκαλούμενη «Διακήρυξη της Μόσχας» την 1 η Νοεμβρίου του 1943, με την οποία οι κυβερνήσεις των τριών συμμαχικών δυνάμεων, Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών Αμερικής, Σοβιετικής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσιζαν την απελευθέρωση της Αυστρίας από τη γερμανοναζιστική κατοχή και την επανασύστασή της ως ελεύθερου, ανεξάρτητου Κράτους, χτισιμο εξωτερικου τοιχου στα σύνορα του 1937.



Πολλές μεταπολεμικές αυστριακές κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν επιλεκτικά τη Διακήρυξη της Μόσχας για να στηρίξουν το αποκαλούμενο «δόγμα του θύματος» και μόνον στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα το 1986, με τις αποκαλύψεις για το ναζιστικό παρελθόν του νεοεκλεγέντα τότε Αυστριακού προέδρου και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κουρτ Βάλντχαιμ, η ιστορία φάνηκε να θέ ΤΕΙ τους Αυστριακούς αντιμέτωπους με την πραγματικότητα.



ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.



Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



































Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/502317/i-75i-mauri-epeteios-tis-prosartisis-tis-austrias-sto-3o-raih-/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…