Ελληνική Πρωτογενές πλεόνασμα Πρωτογενές πλεόνασμα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Βενιζέλος: «Ο ελληνικός λαός αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας»
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πλάκες σφυριού Ο πετρες εξωτερικου χωρου αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρχιτεκτονικη κηπων σχεδια και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η πετρώματα πετρα εσωτερικου χωρου Πηλίου Ελλάδα έχει ήδη πετρώματα Πηλίου επιτύχει το υψηλότερο πετρα καρυστου τιμες πρωτογενές διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, Ακανόνιστες Νεοχωρίου ήτοι 5% του ΑΕΠ»..."
Βενιζέλος: «Ο ελληνικός λαός αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας» ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει το υψηλότερο πρωτογενές διαρθρωτικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη, ήτοι 5% του ΑΕΠ»«Ο ελληνικός λαός κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας» τόνισε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει το υψηλότερο πρωτογενές διαρθρωτικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη, ήτοι 5% του ΑΕΠ. Επίσης, πέτυχε το υψηλότερο ιστορικά ποσοστό δημοσιονομικής προσαρμογής εν καιρώ ειρήνης -19% του ΑΕΠ- κατά την τετραετία 2009-2013».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε στην ομιλία του, μέσα στο πλαίσιο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι «το επιτύχαμε σε ένα περιβάλλον ύφεσης που διήρκεσε έξι χρόνια» και «υλοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποφέρει ήδη καρπούς.
Αλλά, βέβαια, όλα αυτά έγιναν χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και με πολύ υψηλό κοινωνικό κόστος. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου κατά κάθε μορφής ρατσισμού, ξενοφοβικής συμπεριφοράς, αλλά και κοινωνικής βίας αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας» όπως είπε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργΕλλάδαΕλλάδας</a> στους σκοπούς του ΟΗΕ και τη στήριξή της στο έργο του Οργανισμού για την επίτευξη της διαρκούς ειρήνης, της ευημερίας και της δια φύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ενώ χαιρέτισε τη διοργάνωση, στο πλαίσιο της υπουργικής εβδομάδας, της Ειδικής Εκδήλωσης για την πραγματοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και του Υψηλού Επιπέδου Πολιτικού Φόρουμ, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι μεγάλες θεματικές της Ανάπτυξης και της Συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μιλώντας για το ζήτημα της μετανάστευσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά στον επικείμενο διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2013 στη Νέα Υόρκη), ο οποίος «αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την επεξεργασία της παγκόσμιας ατζέντας για την πλήρη και αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης, αλλά και για την επαναβεβαίωση της ύπαρξης της αναγκαίας πολιτικής θέλησης» για την επί�ΕλλάδαΕλλάδας</a> για δραστήρια συμμετοχή στις κοινές προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας.
Ειδικότερα για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη μεγάλη πίεση που ασκείται στη χώρα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο και τόνισε ότι η διαχείριση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί «κεντρική πολιτική επιλογή», καθώς άπτεται των θεμάτων της δια φύλαξης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής συνοχής, της δημόσιας [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ΕλλάδαΕλλάδας</a>. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Ασύλου και τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που προσδίδει η Ελλάδα στην προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας στη δημιουργία ενός ισχυρού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπογράμμισε την πρόθεσή της να υποβάλει υποψηφιότητά για μια θέση στο Σ.Α.Δ. για την περίοδο 2017-2019.
Σχετικά με την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την εξεύρεση μιας τελικής λύσης σε αυτό το χρονίζον πρόβλημα.
Μιας λύσης που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο κρατών με ένα ασφαλές Ισραήλ και μια κυρίαρχη, γειτονική και βιώσιμη Παλαιστίνη, λύσης η οποία θα φέρει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Αναφορικά με τη Συρία, ο υπουργός καταδίκασε απερίφραστα τΕλλάδαΕλλάδας</a> στην αμερικανο-ρωσική πρωτοβουλία για τη συλλογή και καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Επίσης, αναφερόμενος στα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής και σημείωσε ότι «η πορεία προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση σημαίνει ότι (οι χώρες της περιοχής) οφείλουν να αφήσουν πίσω τους παλιές, διχαστικές νοοτροπίες και να προχωρήσουν προς μια εποχή στενής συνεργασίας, στη βάση των κοινών αξιών και αρχών».
Σχετικά με ζητήματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε:
- στην πΓΔΜ, με την οποία -όπως είπε- η Ελλάδα «προσπαθεί να αναπτύξει σχέσεις στη βάση των αρχών της Χάρτας των ΗΕ και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας». Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τρέχουσας διαδικασίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για να συμφωνήσουν οι δύο χώρες σε μια αμοιβαίως αποδεκτή ονομασία για κάθε χρήση που δεν θα αφήνει γκρίζες ζώνες και που θα επιτρέψει τον καθαρό διαχωρισμό από την περιοχή Μακεδονία στη Βόρεια Ελλάδα.
Υπογράμμισε, επίσης ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα προωθήσει την παραγωγική συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, θα συμβάλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της νοτιο-ανατολικής ευρώπης και θα δώσει ώθηση στις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της πΓΔΜ.
- στο κυπριακό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε «πρωτίστως ζήτημα παράνομης στρατιωτικής κατοχής του ενός τρίτου της επικρά ΤΕΙας μιας χώρας που αποτελεί μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ».
Σημειώνοντας ότι η επίλυση του ζητήματος αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής ΕλλάδαΕλλάδας</a> «για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα για τις τρέχουσες προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη της διαδικασίας των διακοινοτικών συνομιλιών», όπως και την υποστήριξή της στην ανανεωμένη, εποικοδομητική δέσμη προτάσεων του κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «η 'Αγκυρα να αποφασίσει να ακολουθήσει τη νέα πολιτική ομαλοποίησης (normalization) των σχέσεών της με την Κυπριακή Δημοκρατία», κάτι που θα διευκολύνει την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών «για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο», λύση η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τον κυπριακό λαό μέσω δημοψηφίσματος.
Τόνισε, ακόμη, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα μπορούν να λειτουργήσουν ως παράγοντας για την επίτευξη ανάπτυξης, ειρήνης και σταθερότητας σε όλη την περιοχή.
- στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες - όπως είπε - βρίσκονται σε «θετική πορεία», καθώς η θεσμική συνεργασία στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο, η αύξηση του τουρισμού και η οικονομική συνεργασία «μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη δυναμική για το μέλλον».
Διευκρίνισε, όμως, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η πορεία είναι «ο πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας και, σε αυτό το πλαίσιο, η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, επίσης, στα όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (το υψηλότερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην ευρωζώνη, μια δημοσιονομική προσαρμογή του ΑΕΠ 19% σε τέσσερα χρόνια παρά την εξαετή ύφεση, διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στις επενδύσεις και στην αγορά εργασίας κλπ), τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας με πολλές θυσίες και με πολύ υψηλό κοινωνικό κόστος» και καταλήγοντας είπε ότι «η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου κατά οποιασδήποτε μορφής ρατσιστικής, ξενοφοβικής συμπεριφοράς - και εναντίον κάθε μορφής κοινωνικής βίας - αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας».
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο
Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/314648/venizelos-o-ellinikos-laos-apokatestise-tin-axiopistia-tis-horas/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…