Λίμνη Λίμνη Λίμνη Greek Seo Αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρλα
greek seo seo ιστοσελίδων Πολύ διαδικτυακη διαφημιση σημαντικά ευρήματα web hosting στην ελλάδα κατασκευη site ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο λογοτυπα εταιρειων φως στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, διαφημιστικεσ εταιριεσ αθηνα στη διάρκεια σωστικών ανασκαφών διαχείριση social media τιμεσ που λογοτυπα εταιρειων διενήργησε η ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από τον Σεπτέμβριο"
Αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρλα greek seo
Πολύ σημαντικά ευρήματα ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο φως στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, στη διάρκεια σωστικών ανασκαφών που διενήργησε η ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από τον Σεπτέμβριο του 2012, έως τον Αύγουστο του 2013.
Συγκεκριμένα ΙΕ ΕΠΚΑ διενήργησε ανασκαφές, στο πλαίσιο του υποέργου κατασκευής των υπολειπόμενων εργασιών έργου επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, σε τέσσερις αρχαιολογικές θέσεις, στην περιοχή εντός του Συλλεκτήρα Σ3.
Τα πολύ σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως, περιλαμβάνουν μια μεγάλη αγροικία των ελληνιστικών χρόνων (2ο αι. π. Χ.) με εικοσιέξι δωμάτια και πολλά κινητά ευρήματα, στη θέση Τσέρλη. Τα πλούσια κινητά ευρήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 500 περίπου αγγεία, δύο λίθινα πιεστήρια και χάλκινα νομίσματα. Στη θέση Αμυγδαλή 1 αποκαλύφθηκε νεολιθικός οικισμός και στα ευρήματα της ανασκαφής περιλαμβάνονται κεραμική και τμήματα ειδωλίων της νεώτερης νεολιθικής περιόδου.
Στη θέση Αμυγδαλή 2 αποκαλύφθηκε τμήμα οικοδομήματος των ελληνιστικών χρόνων, που πιθανότατα ήταν αγροικία ή πανδοχείο, και στη θέση Αμυγδαλή 3 ήρθε στο φως θέση της Μέσης Εποχής Χαλκού. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε �ΒόλοΒόλου</a> ΒόλοΒόλου</a> βρέθηκαν επίσης ακτέριστοι κιβωτιόσχημοι παιδικοί τάφοι με τοιχώματα και κάλυψη από λίθινες πλάκες. Ενας ακόμη ανάλογης κατασκευής ακτέριστος κιβωτιόσχημος τάφος ανασκάφηκε �Βόλο[http://www.volos-city.gr/ ΒόλοΒόλου</a> εντοπίστηκε επίσης η ισχυρή λιθόκτιστη θεμελίωση μιας ορθογώνιας κατασκευής, οι τοίχοι της οποίας σώζονται σε μέγιστο ύψος 0,84 μέτρα.
Τα παραπάνω ευρήματα και η διατήρησή τους συζητήθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη διάρκειας της συνεδρίασης της περασμένης Τρίτης όπου έγινε δεκτή η εισήγηση της ΙΕ ΕΠΚΑ.
Αποφασίστηκε, συγκεκριμένα, η διατήρηση, συντήρηση και ανάδειξη της μεγάλης ελληνιστικής αγροικίας στο θέση Τσερλί. Τα αρχαία λείψανα βρίσκονται στην παρυφή του Συλλεκτήρα Σ3 και κοντά στο νεολιθικό οικισμό στη θέση Παλαιόσκαλα, στον οποίο διενεργούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.
Από τα υπόλοιπα, θα αποσπαστούν και θα μεταφερθούν σε κοντινή περιοχή ο κεραμικός κλίβανος των ύστερων κλασικών-πρωίμων ελληνιστικών χρόνων στη θέση Τσερλί και η ορθογώνια κατασκευή της Μέσης Εποχής του Χαλκού, που αποτελεί σημαντικό εύρημα.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Ανθή Μπάτζιου - Ευσταθίου, Προϊσταμένη της ΙΕ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, επισημαίνει ότι: «πρόκειται για πάρα πολύ σημαντικό εύρημα και γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε, άλλωστε, την παραπάνω εισήγηση.
Η αγροικία, ειδικότερα, τονίζει η ίδια, αποτελεί πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο σύνολο και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο νεολιθικό οικισμό της Παλιόσκαλας, που ήδη αναδεικνύεται ως έργο του ΕΣΠΑ και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο. Τα παραπάνω ευρήματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ωραίο σύνολο».
Παράλληλα, η προϊσταμένη της ΙΕ ΕΠΚΑ υπογραμμίζει ότι: «πέραν αυτού σχεδιάζουμε όλες οι εφορίες, σε θεσσαλικό επίπεδο, έναν περίπατο, μια φυσιολατρική διαδρομή περί τη λίμνη Κάρλα με όλους τους οικισμούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος αρχαιολογικός - πολιτιστικός πυρήνας για την περιοχή».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
greek seo greek seo Νεκρά ψάρια στη λίμνη Ισμαρίδα
VIDEO greek seo Απειλούμενο ψάρι ανακηρύχθηκε «το ασχημότερο ζώο του κόσμου»
Το «ψάρι-κηλίδα» έχει το επιστημονικό όνομα Psychrolutes marcidus
Σε ένα απειλούμενο ψάρι του Ειρηνικού, το πρόσωπο του οποίου θυμίζει παραμορφωμένο γέρο, απονεμήθηκε σήμερα ο τίτλος του «ασχημότερου ζώου στον κόσμο», όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές ενός ασυνήθιστου διαγωνισμού, σκοπός του οποίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Το «ψάρι-κηλίδα», που φέρει το επιστημονικό όνομα Psychrolutes marcidus και ανήκει στην οικογένεια των ψυχρολουτήδων, ζει σε βάθος 600-1.200 μέτρων στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών και κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της εντατικής αλιείας στην περιοχή.
Το παρουσιαστικό του, που θυμίζει παραφουσκωμένη πεσκαντρίτσα με χοντρή, μαλακή μύτη, κέρδισε την συμπάθεια όσων συμμετείχαν στον ιντερνετικό διαγωνισμό που συμφώνησαν ότι του αξίζει δικαιωματικά ο «τίτλος»: από τους περίπου 3.000 χρήστες που ψήφισαν, οι 795 έδωσαν... ασυζητητί την ψήφο τους στον ψυχρολούτη.
Ο στρίγκωψ ο αβρόπτιλος ή κακάπο, ένας νυκτόβιος παπαγάλος από τη Νέα Ζηλανδία, που αποκαλείται και «παπαγάλος-κουκουβάγια» αλλά δεν πετά κατέλαβε την δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη κατατάχθηκε η μεξικανική σαλαμάνδρα ή αξολότλ, ένα αμφίβιο ικανό να περάσει όλη του τη ζωή ως προνύμφη, χωρίς να μεταμορφωθεί ποτέ σε ενήλικο ζώο.
Στον «διαγωνισμό» συμμετείχαν ακόμη ο ρυγχοπίθηκος, που ξεχωρίζει χάρη στους κατακόκκινους όρχεις, την πατατοειδή μύτη και την προεξέχουσα κοιλιά του και ο βάτραχος της λίμνης Τιτικάκα με το πτυχωμένο δέρμα στο οποίο χρωστά και το παρατσούκλι «οσχεοβάτραχος».
Η ιστοσελίδα που φιλοξενούσε τα... αντικαλιστεία δέχτηκε 88.000 επισκέπτες, ένδειξη ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα απειλούμενα ζώα. "Είναι ένας ανάλαφρος πωληση προιοντων μεσω instagram τρόπος να ιστοσελιδα κατασκευη ευαισθητοποιήσουμε seo ελλάδα τον κόσμο για την προστασία της φύσης", εξήγησε η Κοραλί Γιανγκ της Βρετανικής Εταιρείας Επιστημών.
Εκτός από τον τίτλο που κατέκτησε, ο αυστραλιανός ψυχρολούτης ανακηρύχθηκε και επίσημη μασκότ της Εταιρείας Προστασίας των Άσχημων Ζώων η οποία προασπίζεται, με χιουμοριστικό τρόπο, τα δικαιώματα των ζώων εκείνων που απειλούνται με εξαφάνιση αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία λόγω του παρουσιαστικού τους.
greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97569&cat=1
greek seo…