Λίμνη Λίμνη Λίμνη Greek Seo Αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρλα

From nmnwiki
Revision as of 21:46, 21 October 2021 by VinceUqk84634 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

greek σχεδιασμός λογότυπου τιμές seo κατασκευη ιστοσελιδων δωρεαν Πολύ σημαντικά ευρήματα ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο φως seo marketing greece στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, δημιουργια λογοτυπου στη διάρκεια σωστικών ανασκαφών που διενήργησε η ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών μαθηματα κοσμηματος online και Κλασικών Αρχαιοτήτων,  από τον Σεπτέμβριο"

Αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρλα greek seo
Πολύ σημαντικά ευρήματα ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο φως στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, στη διάρκεια σωστικών ανασκαφών που διενήργησε η ΙΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,  από τον Σεπτέμβριο του 2012, έως τον Αύγουστο του 2013.


Συγκεκριμένα ΙΕ ΕΠΚΑ διενήργησε ανασκαφές, στο πλαίσιο του υποέργου κατασκευής των υπολειπόμενων εργασιών έργου επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, σε τέσσερις αρχαιολογικές θέσεις, στην περιοχή εντός του Συλλεκτήρα Σ3.  


Τα πολύ σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως, περιλαμβάνουν μια μεγάλη αγροικία των ελληνιστικών χρόνων (2ο αι. π. Χ.) με εικοσιέξι δωμάτια και πολλά κινητά ευρήματα, στη θέση Τσέρλη. Τα πλούσια κινητά ευρήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 500 περίπου αγγεία, δύο λίθινα πιεστήρια και χάλκινα νομίσματα. Στη θέση Αμυγδαλή 1 αποκαλύφθηκε νεολιθικός οικισμός και στα ευρήματα της ανασκαφής περιλαμβάνονται κεραμική και τμήματα ειδωλίων της νεώτερης νεολιθικής περιόδου.


Στη θέση Αμυγδαλή 2 αποκαλύφθηκε τμήμα οικοδομήματος των ελληνιστικών χρόνων, που πιθανότατα ήταν αγροικία ή πανδοχείο, και στη θέση Αμυγδαλή 3 ήρθε στο φως θέση της Μέσης Εποχής Χαλκού. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε �ΒόλοΒόλου</a> ΒόλοΒόλου</a> βρέθηκαν επίσης ακτέριστοι κιβωτιόσχημοι παιδικοί τάφοι με τοιχώματα και κάλυψη από λίθινες πλάκες. Ενας ακόμη ανάλογης κατασκευής ακτέριστος κιβωτιόσχημος τάφος ανασκάφηκε �Βόλο[http://www.volos-city.gr/ ΒόλοΒόλου</a> εντοπίστηκε επίσης η ισχυρή λιθόκτιστη θεμελίωση μιας ορθογώνιας κατασκευή ιστοσελίδας με wordpressς, οι τοίχοι της οποίας σώζονται σε μέγιστο ύψος 0,84 μέτρα.


Τα παραπάνω ευρήματα και η διατήρησή τους συζητήθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη διάρκειας της συνεδρίασης της περασμένης Τρίτης  όπου έγινε δεκτή η εισήγηση της ΙΕ ΕΠΚΑ.


Αποφασίστηκε, συγκεκριμένα, η διατήρηση, συντήρηση και ανάδειξη της μεγάλης ελληνιστικής αγροικίας στο θέση Τσερλί. Τα αρχαία λείψανα βρίσκονται στην παρυφή του Συλλεκτήρα Σ3 και κοντά στο νεολιθικό οικισμό στη θέση Παλαιόσκαλα, στον οποίο διενεργούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.


Από τα υπόλοιπα, θα αποσπαστούν και θα μεταφερθούν σε κοντινή περιοχή ο κεραμικός κλίβανος των ύστερων κλασικών-πρωίμων ελληνιστικών χρόνων στη θέση Τσερλί και η ορθογώνια κατασκευή της Μέσης Εποχής του Χαλκού, που αποτελεί σημαντικό εύρημα.


Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Ανθή Μπάτζιου - Ευσταθίου, Προϊσταμένη της ΙΕ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, επισημαίνει ότι: «πρόκειται για πάρα πολύ σημαντικό εύρημα και γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε, άλλωστε,  την παραπάνω εισήγηση.


 Η αγροικία, ειδικότερα, τονίζει η ίδια, αποτελεί πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο σύνολο και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο νεολιθικό οικισμό της Παλιόσκαλας, που ήδη αναδεικνύεται ως έργο του ΕΣΠΑ και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο. Τα παραπάνω ευρήματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ωραίο σύνολο».


 Παράλληλα, η προϊσταμένη της ΙΕ ΕΠΚΑ υπογραμμίζει ότι: «πέραν αυτού σχεδιάζουμε όλες οι εφορίες,  σε θεσσαλικό επίπεδο,  έναν περίπατο, μια φυσιολατρική διαδρομή περί τη λίμνη Κάρλα με όλους τους οικισμούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος αρχαιολογικός - πολιτιστικός πυρήνας για την περιοχή».








ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





greek seo Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.



Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.



Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.





Πηγή: Cretalive.gr





Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες


Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.



Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..



Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.



Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



Πηγή: Flashnews.gr
Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...
Νο. 31: Sanphet Prasat Palace, Μπανγκόκ - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του




Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.



Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.



Έτοιμοι; Φύγαμε!



No. 31. Sanphet Prasat Palace, Μπανγκόκ



Το πανέμορφο παλάτι Sanphet Prasat χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Baromatrai Lokanat, ο οποίος ήταν ο όγδοος βασιλιάς της Αγιούταγια



Αυτός πέτυχε να σχεδιάσει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ που προφανώς διαφέρει από τα προηγούμενα πρότυπα και έτσι στο συγκεκριμένο κτίριο είναι εμφανή τα περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία και τα εντυπωσιακά αετώματα πάνω από τις πόρτες.



Το Sanphet Prasat Palace χρησιμοποιήθηκε σε πολλές σημαντικές δημόσιες τελετές του Κράτους, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς όταν η περιοχή κατακτήθηκε από τη Βιρμανία το 1767.



Ο αρχιτέκτονας Muang Boran ανακατασκεύασε το οικοδόμημα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τα αρχαιολογικά και ιστορικά στοιχεία των ερευνητών, τόσο για το εξωτερικό, όσο και για το μεγαλοπρεπές εσωτερικό του παλατιού.



Ο περιβάλλοντας χώρος που το φιλοξενεί είναι εξίσου εντυπωσιακός, με τα συντριβάνια και τα νερά της λίμνης που το αγκαλιάζει να δημιουργούν μια παραμυθένια εικόνα.



Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…





































greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97569&cat=1

greek seo…