Παραγωγή Ελλάδα νερό ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ - Περιβάλλον - Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης

From nmnwiki
Revision as of 08:51, 8 November 2021 by ReneTackett5 (talk | contribs) (Created page with "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ άμεση ενημέρωση για όλε...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Περιβάλλον - Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αρχιτέκτονες και οικολόγοι συμφωνούν ότι ο αστικός σχεδιασμός με τον τρόπο που διενεργείται αντιβαίνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των φυσικών πόρων.



Παράγοντες της αγοράς και ειδικοί στηνεξοικονόμηση ενέργειας επισημαίνουν ότι τοκτηριακό απόθεμα στην ΕΕ αντιστοιχεί στο 40% της πρωταρχικής κατανάλωσης ενέργειας.



Από την άλλη πλευρά, με γνώμονα το σχεδιασμό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα σύγχρονα σπίτια παρεμβαίνουν άγαρμπα στο φυσικό τοπίο και απομυζούν φυσικούς πόρους, όπως νερό και ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.



Τη στιγμή που τα γνωστά αποθέματα ορυκτών καυσίμων αναμένεται να έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από μισό αιώνα -πρόκειται για την ενέργεια που κινεί τα οχήματά μας και θερμαίνει τα σπίτια μας- το μεγάλο στοίχημα παραμένει η κατασκευή κατοικιών που θα ενσωματώνουν συχνά απλές τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης.



Ορισμένοι από τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι:



Το αυξανόμενο κόστος των λογαριασμών ενέργειας



Η ενεργειακή φτώχεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Το κόστος της οικιακής ενέργειας αυξάνεται παγκοσμίως και ελέγχεται από τις μεγάλες ηλεκτροπαραγωγικές εταιρείες άνθρακα και φυσικού αερίου.



Δεδομένης της αυξητικής τάσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά και της αβεβαιότητας γύρω από τη διαμόρφωση των τιμών και την ανεργία, ιδιοκτήτες και κατασκευαστές κατοικιών αναζητούν τρόπους ενεργειακής απεξάρτησης από το δίκτυο.



Γιατί κάποιος να επιβαρύνεται με δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος εάν μπορεί να αυτονομηθεί και να παράξει ενέργεια εκτός δικτύου;



Ο σχεδιασμός μιας κατοικίας εκτός δικτύου



Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας εκτός δικτύου απαιτεί αλλαγή προοπτικής. Για παράδειγμα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η κλίμακα του σπιτιού πρέπει να περιοριστεί ώστε να μειωθούν αντίστοιχα και οι ενεργειακές ανάγκες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να επαρκέσουν για την κάλυψή τους.

Ανάλογα με την τοποθεσία, ο σχεδιασμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, στην εξοικονόμηση και στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και εξαερισμού (όπως για παράδειγμα επιτάσσει το πρότυπο Passivhaus).



Συλλογή ομβρίων υδάτων και ιδιωτικά πηγάδια



Δύο βασικοί παράγοντες που εξασαφαλίζουν την αυτονόμηση μιας κατοικίας από τα δίκτυα ύδρευσης είναιη συλλογή των ομβρίων υδάτων και η εξοικονόμηση νερού.



Το νερό της βροχής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα κήπων και για εξωτερική χρήση. Από μια οροφή επιφάνειας 90 τετρ. μέτρων μπορούν να συλλεχθούν 2,3 κυβικά μέτρα νερού από μια βροχόπτωση 2,5 εκατοστών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όσο δηλαδή μια καταιγίδα.



Τα αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα σε δεξαμενές από τις οποίες το νερό μπορεί να αποσ ΤΕΙρωθεί, να καταστεί πόσιμο και να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα.



Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συλλογής ομβρίων υδάτων είναι η μείωση της διάβρωσης γύρω από το σπίτι καθώς το νερό αποθηκεύεται αντί να απορροφάται στο έδαφος.



Παραγωγή ηλιακής ενέργειας



Η ηλιακή ενέργεια είναι μια από τις πιο καθαρές τεχνολογίες παρ αγωγής ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ συνήθως εγκαθίστανται στις στέγες των κατοικιών και μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες σε ποσοστό 75%-100% ανάλογα με την εποχή του χρόνου.



Μάλιστα προβλέπονται τεχνολογίες αποθήκευσης του πλεονάσματος ενέργειας το οποίο εν συνεχεία χρησιμοποιείται κατ’ επιλογή του χρήστη (όπως επιτυγχάνει η τεχνολογία με ηλιακές κυψέλες και ζεόλιθο που αναπτύσσουν Γερμανοί επιστήμονες).



Αιολική ενέργεια με μικρές ανεμογεννήτριες



Οι μικρές ανεμογεννήτριες αποτελούν άριστη πηγή καθαρής ενέργειας (αρκεί να μην έχουν αντίπαλό τους το κράτος όπως συμβαίνει στην [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ΕλλάδαΕλλάδας</a> είναι πολύ υψηλό, ιδίως στα νησιά, που οι μικρές ανεμογεννήτριες μπορούν να καλύψουν μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών.



Η παραγωγή αιολικής ενέργειας συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος τόσο μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή όσο και δημιουργώντας πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να πωληθεί πίσω στο δίκτυο, αν προβλέπεται κάτι τέτοιο.



Τι θα κάνουν τα μονοπώλια ενέργειας και ύδρευσης εάν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αυτονομηθούν από τα δίκτυά τους;



Αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί, αν και οι προθέσεις διαφαίνονται από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.



ΠΗΓΗ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ econews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.



Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



































ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.



Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».



Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.



Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.



Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[htΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281695&catID=5

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…