Ψυχολόγο αλκοόλ αλκοόλ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ - Υγεία - Ποιες τροφές και ποια ποτά πυροδοτούν το άγχος;

From nmnwiki
Revision as of 01:52, 10 November 2021 by MagdaGrenda9473 (talk | contribs) (Created page with "ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξε...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, μονωσεις ταρατσων τιμες Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Υγεία - Ποιες τροφές και ποια ποτά πυροδοτούν το άγχος; ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Η κατανάλωση αλκοόλ καλό θα είναι να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Το αλκοόλ μας δίνει αρχικά την αίσθηση της χαλάρωσης αλλά αν πιούμε περισσότερο από όσο πρέπει θα προκαλέσει διέγερση και θα κουράσει το σώμα μας που θα προσπαθεί να το αποβάλλει.



Γράφει η εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγος, Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.



Διαβάστε περισσσότερα στο boro.gr
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω οικονομικής κρίσης αναφέρει η Αμερικανική Εφημερίδα

Με την τραγική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ασχολείται η αμερικανική Εφημερίδα Washington Post, διακοσμηση τοιχου μπαλκονιου η οποία υποστηρίζει πως εκτός από την «έκρηξη» στις αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός θα αυξηθεί και άλλο.



Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται ως πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις της ΜΚΟ « κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή. Η « κλίμακα» επισημαίνει, πλακακια δαπεδου τιμες πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα. Ο επικεφαλής της « κλίμακας» μάλιστα, πλακακια δαπεδου εξωτερικου χωρου τιμες υποστηρίζει πως οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, Κομμένη πέτρα με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, Κομμένη πέτρα άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.



Η « κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο επισημαίνει η Washington Post, κυβολιθοι τιμές η οποία κλείνει το δημοσίευμα παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βιολατζή: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια « τράπεζα» ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόΔιαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η « κλίμακλίμακα»</a>
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ - Τεχνολογία - To facebook κακός «σύμβουλος» για την υγεία των εφήβων
To facebook αποτελεί πολύ κακό «σύντροφο» για τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία δείχνει ότι τους... σπρώχνει προς το αλκοόλ και το κάπνισμα. Ερευνητές από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι έφηβοι οι οποίοι βλέπουν φίλους τους να πίνουν και να καπνίζουν στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσουν τις κακές αυτές συνήθειες.



Η online κακή επίδραση



«Η μελέτη μάς δείχνει ότι οι έφηβοι μπορούν να επηρεαστούν από τις online φωτογραφίες των φίλων τους και να ξεκινήσουν την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα» ανέφερε ο Τόμας Βαλέντε, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας που ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, και προσέθεσε: «Εξ όσων γνωρίζουμε είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται μέθοδοι ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων προκειμένου να εξεταστεί πώς οι δραστηριότητες των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού».



Ο δρ Βαλέντε και οι συνεργάτες του μελέτησαν 1.563 15χρονους και 16χρονους μαθητές. Τους έθεσαν ερωτήματα σε σχέση με τους πραγματικούς και τους εικονικούς φίλους τους, τη συχνότητα χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν, διακοσμηση με πετρα καθώς και σχετικά με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ που έκαναν.



Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μέγεθος του online δικτύου φίλων του κάθε παιδιού δεν φάνηκε να συνδέεται με τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Ωστόσο η έκθεση των εφήβων σε φωτογραφίες εικονικών φίλων τους που διασκέδαζαν πίνοντας και καπνίζοντας φάνηκε να συνδέεται άμεσα με τη χρήση αλκοόλ και καπνού. Μάλιστα έφηβοι των οποίων οι κοντινοί φίλοι στην πραγματική ζωή δεν έπιναν αλκοόλ είχαν περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από την αυξανόμενη έκθεση σε «επικίνδυνες» online φωτογραφίες.



Καθοριστικός παράγοντας η online συμπεριφορά των εικονικών φίλων



«Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η online συμπεριφορά των εικονικών φίλων ενός εφήβου αποτελεί σημαντικό παράγοντα επηρεασμού του» σημείωσε η δρ Γκρέις Χουάνγκ, διακοσμιση κηπου πρώτη συγγραφέας της νέας μελέτης, μεταδιδακτορική φοιτήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: πετρεσ κηπου «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι το 95% των 12χρονων ως 17χρονων στις ΗΠΑ ασχολείται με το Ιnternet κάθε ημέρα, καθώς και ότι το 80% εξ αυτών χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικοινωνία».



Σύμφωνα με τα ευρήματα, περίπου το 30% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της μελέτης απάντησε ότι είχε καπνίσει και περισσότεροι από τους μισούς εφήβους είχαν πιει τουλάχιστον ένα ποτήρι αλκοόλ. Περίπου το ένα τρίτο των μαθητών ανέφερε ότι είχε τουλάχιστον έναν φίλο που κάπνιζε και/ή έπινε αλκοόλ. Συγχρόνως περίπου οι μισοί έφηβοι της μελέτης δήλωσαν ότι «σέρφαραν» τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 34% των μαθητών είχε τουλάχιστον έναν φίλο που «ανέβαζε» online τις... επιδόσεις του στα πάρτι και το 20% ανέφερε ότι οι εικονικοί φίλοι του ανέβαζαν φωτογραφίες στις οποίες έπιναν αλκοόλ.



«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ίσως θα έπρεπε να διδάξουμε τους εφήβους σχετικά με την επιβλαβή επίδραση που έχει στους φίλους τους το να "ποστάρουν" εικόνες που επιδεικνύουν επικίνδυνες συμπεριφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» κατέληξε η δρ Χουάνγκ.





ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=275319&catID=19

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ…