Το Νησί Κρίση ψυχολόγο ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ «Το φάρμακο στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη»
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ «Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση με αποτέλεσμα την έξαρση των ψυχολογικών παθήσεων......
«Το φάρμακο στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη» ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικής υγείας της «Αποστολής» στη Χίο
«Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση με αποτέλεσμα την έξαρση των ψυχολογικών παθήσεων, όπως η κατάθλιψη, το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής υγείας της «Αποστολής» στη Χίο, στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν προσφέροντας τους αγάπη».
Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Ημέρας της Χίου στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στο νησί.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους εργαζόμενους και στους επωφελούμενους της δομής αναφέρθηκε στην ανάγκη της προσφοράς που πρέπει να δίνεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «το μεγαλύτερο φάρμακο στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη.». Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο του στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, επενδυση πετρα λέγοντας ότι η Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει με επιτυχία ανάλογα Κέντρα. Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό για την τοπική κοινωνία το έργο που γίνεται και προέτρεψε σε στενή συνεργασία στην Ιερά Μητρόπολη.
Ο Γενικός Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε στοιχεία με την πρόοδο του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής υγείας, διακοσμιση κηπου δίνοντας έμφαση στην αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο επιστημονικό προσωπικό της δομής, το οποίο από το 2007 έως σήμερα έχει αυξήσει κατά 150% την επισκεψιμότητα του. Ακόμη ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής υγείας, τη Σχολή Γονέων που δημιούργησε ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος καθώς και σε προνοιακά προγράμματα.
Η επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής υγείας κ. Ελένη Σιακαβέλλα στην ομιλία της τόνισε: «Είναι μία δομή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές διαταραχές, διαμορφωση εξωτερικων χωρων καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα και χρήζουν συμβουλευτικής υποστήριξης για την αρτιότερη διαχείριση των προβλημάτων τους. Σε μηνιαία βάση ο ψυχίατρος, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Ημέρας πραγματοποιούν θεραπευτικές συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας 300 έως 350 θεραπευτικές συνεδρίες από τον ψυχίατρο, τις ψυχολόγους και τις κοινωνικές λειτουργούς, ενώ υπάρχει συνεργασία και με το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων.
Εκτιμούμε ότι το έτος 2013,ο αριθμός των συνεδριών θα φτάσει στις 4.500. Παράλληλα, επένδυση τζακιού με πέτρα πραγματοποιούνται εργοθεραπευτικές ομάδες, όπως ομάδες έκφρασης, εικαστικών, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές ομάδες τις οποίες συντονίζει κυρίως η εργοθεραπευτική και η νοσηλευτική υπηρεσία. Επιπλέον, πραγματοποιούνται ομάδες ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα τις οποίες συντονίζει ο ψυχίατρος του Κέντρου Ημέρας σε συνεργασία με ψυχολόγους, φυσικη πετρα κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές».
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, διακοσμηση εσωτερικων τοιχων για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, πετρες ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, Κομμένη πέτρα σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς [http://www.kommata.gr/ κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης
Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.
Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/607043/to-farmako-stin-psuhiki-astheneia-einai-i-hristianiki-agapi/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΗΛΙΟΥ…