Εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικοί Greek Seo Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη

From nmnwiki
Revision as of 05:16, 18 December 2021 by VinceUqk84634 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

greek προωθηση ιστοσελιδων θεσσαλονικη seo Το Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν χθες εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, αγορα ιστοσελιδασ την Πορτογαλία, κατασκευη ιστοσελιδασ παγιο τι λογοτυπα εταιρειων ειναι το seo την Ιρλανδία και λογοτυπα σχεδιαση την Τουρκία που κατασκευη eshop με wordpress φιλοξενούνται από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος"

Επίσκεψη εκπαιδευτικώ�ΒόλοΒόλου</a> Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν χθες εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Τουρκία που φιλοξενούνται από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.


Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων συμμετέχει συγκεκριμένα σε πολυμερή σχολική σύμπραξη περιβαλλοντικού χαρακτήρα με θέμα: «Θέλουμε να είμαστε ένα πραγματικά πράσινο σχολείο». Το πρόγραμμα εγκρίθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 και συνεχίζεται τη σχολική χρονιά 2013 - 2014. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις αντιπροσωπειών των χωρών στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Από 6 έως 8 Νοεμβρίου οι αντιπροσωπείες των σχολικών εταίρων επισκέπτονται το Βόλο και τον Απρίλιο του 2014 πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στην Τουρκία.


Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν χθες  τον κ.Σκοτινιώτη συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων κ.Δέσποινα Χρηστάκη, εξήγησαν ότι σκοπός των επισκέψεων είναι η ενημέρωση των αντιπροσωπειών για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας, η γνωριμία με τις μεθόδους διδασκαλίας των σχολείων που συμμετέχουν στη σύμπραξη και η οργάνωση κοινών δραστηριοτήτων. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτ ροπής παιδείας κ.Σούλα Μπαρτζιώκα.


Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι η υλοποίηση σχολικών συμπράξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προάγοντας την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Αναφέρθηκε επίσης στο σπουδαίο ρόλο της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα από τις δραστηριότητές τους αποτελούν, όπως είπε, την καλύτερη διαφήμιση του δημόσιου σχολείου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας, των καινοτόμων πρωτοβουλιών και της προόδου.


 
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





greek seo ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.



Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».



Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.



Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.



Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ[htΑστυνομίαΑστυνομίας</a></a> σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.Υπουργείο Παιδείας: Κάθε τάξη και Δάσκαλος

Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.Με non paper με τίτλο " Κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της κάθε σχολική αίθουσα κατασκευη ιστοσελιδας μονος μου τον εκπαιδευτικό της " το υπουργείο Παιδείας περιγράφει το "τοπίο" στην εκπαίδευση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Συγκεκριμένα τονίζεται:



To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, της λειτουργικής αξιοποίησης του δυναμικού του, της ενίσχυσης της ποιότητας στο σχολείο, αλλά και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων και ενεργειών, ώστε κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της, με συγκεκριμένο ωράριο και καθορισμένη ανάθεση εκπαιδευτικού έργου.



Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.



Σήμερα:

Στην A-Βάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) υπηρετούν 70.243 Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Καθηγητές των �γαλλικήγαλλικής</a> Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας και Καλλιτεχνικών.

Οι Δάσκαλοι – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 41.458, ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας είναι 33.363 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 4.309.

Οι Νηπιαγωγοί – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 12.182 ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας είναι 8.711 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 3.503.



Στη Β-Βάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων) υπηρετούν 73.533 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Από αυτούς διαθέσιμοι προς διδασκαλία - εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων - είναι οι 62.543, ενώ οι ανάγκες που απαιτούνται δεν ξεπερνούν τους 60.847 εκπαιδευτικούς για όλη την Επικρά ΤΕΙα.



Παράλληλα ο εξορθολογισμός της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών, έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:



Αναπληρωτές

Για την κάλυψη των πραγματικών κενών, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, θα προσληφθούν συνολικά 2.000 αναπληρωτές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ κατά το προηγούμενα σχολικά έτη ξεπερνούσαν τους 12.000 ετησίως με κόστος περισσότερο από 300 εκ. ευρώ.



Αποσπάσεις

Από σχολεία σε Φορείς και Υπηρεσίες

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι αποσπάσεις σε Φορείς του Υπουργείου, που πρέπει να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς λόγω εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας, ανήλθαν σε 1.400 εκπαιδευτικούς ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 5.000.

Αυτό συνεπάγεται την επιστροφή 3.500 και πλέον εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.



Από σχολείο σε σχολείο

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αιτούνται ετησίως απόσπαση από την περιοχή που έχουν διοριστεί σε άλλη. Ετησίως αυτές γίνονταν χωρίς το βασικό κριτήριο, δηλαδή η περιοχή που αιτούνται να αποσπαστούν να έχει κενά στην ειδικότητά τους. Οι αποσπάσεις από «σχολείο σε σχολείο» ξεπερνούσαν τις 7.000 όλα τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούσαν νέα κενά που κάλυπταν αναπληρωτές. Εφέτος πραγματοποιήθηκαν ανεξαρτήτως κενών 1.600 αποσπάσεις λόγω κοινωνικών κριτηρίων, όπως θέματα υγείας ή συνυπηρέτησης και 1.500 αποσπάσεις με αυστηρή μοριοδότηση και μόνον, εφόσον οι αιτούντες «κάλυπταν» κενά στην περιοχή που αποσπώνται.




greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97302&cat=1

greek seo…