Ρόδο Εμπιστοσύνη ΝΑΤΟ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ - Τεχνολογία - «Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες Cloud χωρίς να το γνωρίζουμε»

From nmnwiki
Revision as of 21:56, 31 December 2021 by GayleNazario0 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Τεχνολογία - «Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες cloud χωρίς να το γνωρίζουμε» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Συνέντευξη στην Εύη Απολλωνάτου



Καθημερινά σχεδόν όλοι οι χρήστες διαδικτύου χρησιμοποιούν τεχνολογίες cloud, δηλαδή ένα «σύννεφο» απόμακρων δικτύων, όπως το Hotmail, to Gmail ή το Flickr, χωρίς να το γνωρίζουν. Ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές για το cloud computing, ντετεκτιβ καστορια ο Ντέβιντ Τσάπελ που ήρθε στην Αθήνα με αφορμή το φετινό συνέδριο InfoCom World με τίτλο «Digital Grecovery: The Data Highway» και μίλησε στο Real.gr για την ραγδαία ανερχόμενη τεχνολογία public cloud computing, ντετεκτιβ κομοτηνη τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής προκειμένου να μειώσει το κόστος και να προωθήσει την καινοτομία και αν τελικά τα δεδομένα μας είναι ασφαλή σε απομακρυσμένους αποθηκευτικούς χώρους μεγάλων εταιρειών στο διαδίκτυο.



Μπορείτε να μας περιγράψετε τι ακριβώς είναι η τεχνολογία «cloud computing» και συγκεκριμένα το «public cloud computing»;



Το cloud computing είναι μία ποικιλία πραγμάτων. Το πιο σημαντικό νομίζω ότι είναι το public cloud computing. Αυτό σημαίνει ότι τρέχεις εφαρμογές και αποθηκεύεις δεδομένα όχι στο δικό σου κέντρο πληροφοριών αλλά σε ένα κέντρο πληροφοριών που ανήκει σε μία εξωτερική εταιρεία, όπως η Microsoft, η Amazon ή η Google. Και πληρώνεις για αυτό που χρησιμοποιείς. Δεν δεσμεύεσαι. Μπορείς να πληρώσεις με την ώρα ή με την ημέρα την αποθήκευση δεδομένων. Και αποκτάς πρόσβαση προκειμένου να εξυπηρετήσεις ο ίδιος τον εαυτό σου για τους απαραίτητους τεχνολογικούς πόρους. Έτσι πηγαίνεις στο συγκεκριμένο σάιτ και λες: θα ήθελα αποθηκευτικό χώρο και σαν εικονική μηχανή τον λαμβάνεις αμέσως. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό νόημα του cloud computing. Δηλαδή ότι μπορείς να έχεις εφαρμογές και δεδομένα σε εξωτερικά κέντρα πληροφοριών στα οποία μπορεί να έχεις πρόσβαση μόνος σου μέσω Ίντερνετ. Με αυτό σχετίζεται η ιδέα του software ως υπηρεσίας όταν τρέχεις εφαρμογές στο public cloud, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Για εμένα αυτή η έννοια που αποκαλείται «public cloud computing» βρίσκεται στην «καρδιά" αυτής της τεχνολογίας. Υπάρχει και αυτό που αποκαλούμε «private cloud computing», όπου παίρνουν ορισμένες μόνο πλευρές της τεχνολογίας cloud computing αλλά μέσα στο κέντρο πληροφοριών της ίδιας της επιχείρησης. Αυτό είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο αλλά λίγο παραπλανητικό. Δεν είναι η πραγματική έννοια του cloud computing.



Γιατί κάποιος να θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα τεχνολογία; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και πως θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν;



Εάν δει κανείς σήμερα μία εταιρεία «start up», δηλαδή μία εταιρεία που προωθεί μία καινοτομία και στοχεύει σε μεγάλο κοινό, τότε καταλαβαίνει ότι κάνουν σχεδόν όλο το cloud computing. Οι νέες εταιρείες πλέον δεν μπαίνουν στον κόπο να έχουν δικά τους κέντρα πληροφοριών, να αγοράζουν εφαρμογές και χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud και πλατφόρμες cloud προκειμένου να φτιάξουν software, και εφαρμογές cloud. Γιατί; Γιατί είναι τόσο εύκολο, απλό και με χαμηλό κόστος να ξεκινήσει κανείς. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις το software αλλά στην ουσία το νοικιάζεις για να το χρησιμοποιήσεις σε μηνιαία βάση ή ανάλογα με την χρήση. Kαταλήγεις με τόσο χαμηλά έξοδα εισόδου αλλά με ευκολότερη πρόσβαση για να τα εγκαταστήσεις. Βγάζει νόημα. Είναι ευκολότερο να το χρησιμοποιήσεις και συχνά – όχι πάντα αλλά συχνά- φθηνότερο και πληρώνεις μόνο για αυτό που χρησιμοποιείς και τίποτα παραπάνω. Αυτές είναι πολύ ελκυστικές πτυχές. Επίσης βοηθούν την καινοτομία. Εάν δει κανείς την ιστορία των start up εταιριών, για παράδειγμα στην Καλιφόρνια όπου διαμένω, συνήθως χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια (VCs), τα οποία είναι επαγγελματίες καινοτόμοι. Είναι η δουλειά τους και χαμηλώνουν το ρίσκο να δοκιμάζει κανείς καινούργια πράγματα. Κάνουν πιο εύκολο, ντετεκτιβ παρακολουθηση κινητου πιο γρήγορο και πιο φθηνό το να δοκιμάζει κανείς νέα πράγματα. Έτσι εάν τα πράγματα αποτύχουν έχεις περισσότερα χρήματα για την επόμενη χαζή ή λαμπρή ιδέα σου!



Ανάλογες υπηρεσίες, ντετεκτιβ ροδο όμως, παρέχονται έμμεσα και στους χρήστες όταν επιλέγουν για παράδειγμα έναντι μηνιαίας αμοιβής να παίζουν ζωντανά στον υπολογιστή τους με το πάτημα ενός κουμπιού μία ταινία χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν ολόκληρα giga byte στον σκληρό δίσκο τους;



Στην Αμερική η πιο γνωστή ιστοσελίδα είναι το Netflix, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε πλατφόρμα cloud ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Είναι η τέλεια λύση γι’ αυτό το πρόβλημα. Πραγματικά πιστεύω ότι το public cloud computing είναι το μέλλον. Το χρησιμοποιούμε και δεν το γνωρίζουμε καν. Και έτσι θα πρέπει να είναι. Ως πελάτης θέλεις να δεις μία ταινία αλλά δεν ενδιαφέρεσαι για το πως έχει χτιστεί η ιστοσελίδα που την παρέχει. Και αυτό είναι πραγματικά το τέλειο παράδειγμα του public cloud computing.



Όπως όλες οι τεχνολογίες έτσι και το cloud computing έχει μειονεκτήματα. Τι θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά κάποιος πριν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.



Το μειονέκτημα είναι ότι πλέον δεν έχεις τα δεδομένα και τις εφαρμογές στο δικό σου κέντρο πληροφοριών και αυτό εγείρει διάφορα ζητήματα. Πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη. Εάν αυτά τα δεδομένα είναι σε ένα κέντρο πληροφοριών που ανήκει σεΕλλάδαΕλλάδας</a>-γιατί οι μεγάλοι πάροχοι τεχνολογιών cloud, όπως η Microsoft, η Amazon και η Google δεν έχουν κέντρα πληροφοριών στην Ελλάδα- τότε θα πρέπει να εμπιστεύεσαι ότι οι πληροφορίες σου είναι ασφαλείς σε αυτό το απομακρυσμένο κέντρο πληροφοριών. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι ρυθμιστικό. Δηλαδή υπάρχουν νόμοι σε χώρες για την Ασφάλεια υγείας κλπ και το να συμμορφωθείς με αυτούς τους νόμους μπορεί να είναι δυσκολότερο με τα κέντρα πληροφοριών cloud. Έτσι τα δύο μεγαλύτερα μειονεκτήματα είναι ότι πρέπει να μάθεις να έχεις εμπιστοσύνη και θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συμμορφωθείς με τους νόμους και τους κανονισμούς.



Τι τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της NSA. Και το βασικό ερώτημα όλων είναι κατά πόσον είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο. Θεωρείτε τελικά ασφαλές το να δίνει μία επιχείρηση τα δεδομένα και τις πληροφορίες της σε ένα public cloud;



Νομίζω ότι η απάντηση είναι κυρίως «ναι». Αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν αυτή την επιλογή μόνοι τους γιατί υπάρχουν αρκετές επιλογές. Κάποιος μπορεί να επιλέξει να κωδικοποιήσει τα δεδομένα του και να έχει μόνο ο ίδιος τα «κλειδιά» για την αποκωδικοποίηση τους. Μία άλλη επιλογή είναι να γνωρίΖει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την NSA και άλλους κατά μία οπτική δεν αλλάζουν και πολλά. Για παράδειγμα εάν έχω μία ελληνική εταιρεία και έχω δεδομένα στους server μου στο κέντρο πληροφοριών μου στην Αθήνα και η αμερικανική κυβέρνηση ή η γερμανική κυβέρνηση ή όποια άλλη κυβέρνηση πιστεύει ότι έχω δεδομένα σε αυτούς τους server που έχουν σχέση με μία ανοιχτή έρευνα για παράδειγμα σε θέματα τρομοκρατίας εάν έρθουν στην ελληνική κυβέρνηση και πουν ότι χρειάζονται να τα δουν γιατί κάτι συμβαίνει τότε η κυβέρνηση σας πιθανότατα θα πει «ναι» και θα πάρουν πρόσβαση στα δεδομένα. Οπότε που είναι η διαφορά; Νομίζω δηλαδή ότι δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε αυτή την προστασία της ιδιωτικής ζωής που πιστεύουμε ότι έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνήσεις μπορούν πάντα να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μας. Φυσικά η κυβέρνηση σας μπορεί με βάση τον νόμο. Και οι ξένες κυβερνήσεις μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση εάν πάνε μέσω των δυνατοτήτων που έχουν οι τοπικές κυβερνήσεις. Έτσι δεν μου είναι ξεκάθαρο πως έχουν αλλάξει τόσα πολλά με αυτές τις αποκαλύψεις. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Dropbox που τρέχει από την Amazon. Ποιος θα ενδιαφερθεί τόσο για να δει τι έχω στο δικό μου Dropbox για να ψάξει. Η Amazon έχει δισεκατομμύρια megabytes πληροφοριών ανεβασμένα. Ποιος θα ενδιαφερθεί τόσο ώστε να βρει το Dropbox μου. Εάν κάποιος πράγματι ενδιαφερθεί, για παράδειγμα εάν εσείς ενδιαφέρεστε να «χακάρετε» το Dropbox μου, τότε καλή τύχη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο τότε θα τα πάρουν άσχετα από το εάν είναι στο Dropbox μου ή στον υπολογιστή του σπιτιού μου. Θα τα πάρουν. Έτσι δεν ξέρω αν αλλάζουν πολλά. Όταν διάβασα αυτές τις αποκαλύψεις δυσαρεστήθηκα αλλά δεν με εξέπληξαν.



Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του Ντέιβιντ Τσάπελ
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, ντετεκτιβ πατρα τιμεσ άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του - Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.



Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.



Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.





Πηγή: Cretalive.gr





Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες


Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.



Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..



Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.



Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



Πηγή: Flashnews.gr


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272134&catID=22

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ…