Χρυσής Αυγής Ηράκλειο μυαλό ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ «Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς του Π. Φύσσα»
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ πατέρας του 29χρονου απευθύνει έκκληση να σταματήσει ο κύκλος του αίματος - Μετά τη δολοφονία Φύσσα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ έλεγε στο γιο του να μην πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή..."
«Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς του Π. Φύσσα» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
Ο πατέρας του 29χρονου απευθύνει έκκληση να σταματήσει ο κύκλος του αίματος - Μετά τη δολοφονία Φύσσα, έλεγε στο γιο του να μην πηγαίνει στη Χρυσή ΑυγήΈκκληση να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και του μίσους απεύθυνε με νέες του δηλώσεις ο πατέρας του Αλέξανδρου Γέροντα, του 29χρονου που τραυματίστηκε κατά την φονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Ροβέρτος Γέροντας εξέφρασε μάλιστα τα συλλυπητήριά του στους γονείς του Παύλου Φύσσα και τους κάλεσε «να ενώσουν τις φωνές τους».
Όπως είπε ο κ. Ροβέρτος, ο Παύλος δεν έφταιξε σε τίποτα, ενώ χαρακτήρισε τρελό τον Γ. Ρουπακιά.
Αποκάλυψε επίσης ότι μετά τη δολοφονία του Φύσσα, είχε εκφράσει στον γιο του την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αντιποίνων και του έλεγε να μην πηγαίνει στα γραφεία της οργάνωσης. Όπως τόνισε όμως, δεν το μυαλό του δεν πήγε ποτέ σε μια τέτοιου είδους επίθεση.
Παράλληλα, ο κ. Γέροντας αποκάλυψε πως ο Αλέξανδρος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά όχι ιδιαίτερα ενεργό. Μάλιστα, σε χθεσινές του δηλώσεις είχε χαρακτηρίσει τον γιο του ως ένα ήσυχο νεαρό που δεν προκαλούσε και που κρατούσε απόσταση από τα επεισόδια στα οποία εμπλέκεται συχνά-πυκνά η Χρυσή Αυγή.
Τόνισε ακόμη πως ο 29χρονος Αλέξανδρος πρόσφερε εργασία εθελοντικά στο κόμμα, περιφρουρώντας τα γραφεία της Χ.Α.
«Δεν βρισκόταν ποτέ σε θέση άμυνας ή επίθεσης. Πήγαινε για καμιά ώρα και πρόσεχε μαζί με άλλους νεαρούς ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στα γραφεία, ώστε να μην βάλει κανείς βόμβα. Έπειτα από τη δολοφονία του Φύσσα του είχα πει να μην πηγαίνει και δεν πήγαινε τον πρώτο καιρό».
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος Γέροντα νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο χωρίς επιμηκύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς», ο πατέρας του κ. Ροβέρτος Γέροντας.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το... Instagram!
Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδεςΈνα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.
Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.
Το ξενοδοχείο, που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.
Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!
Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), την ώρα που κάνει check in - οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!
Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!
Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!
Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!
Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.
Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ "Δεν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ υπάρχει προνόμιο στον πόνο"
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.
Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.
Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.
Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.
Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.
«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».
Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.
Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».
Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.
Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/325592/na-enosoume-tis-fones-mas-me-tous-goneis-tou-p-fussa/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ…