Κινητά κινητά διαδικτυακή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Βρετανία: «Στόλος» αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της πόλης Μίλτον Κέινς
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ σιδηδρομικό σταθμό της πόλης Μίλτον Κέινς με το εμπορικό ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής..."
Βρετανία: «Στόλος» αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της πόλης Μίλτον Κέινς ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης Μίλτον Κέι�Μεγάλη ΒρετανίαΒρετανία</a> εγκαθιστά έναν στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κινούνται πάνω σε ράγες, για το κοινό, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη wired.com. Τα οχήματα θα είναι διθέσια και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αποσκευές και παιδικά καροτσάκια.
Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν τα οχήματα θα φτάνει τα 12 μίλια την ώρα (19,3 χιλιόμετρα/ώρα). Οι υποδομές για την εγκατάσταση των πρώτων 100 οχημάτων θα κοστίσουν 65 εκατ. λίρες (76,88 εκατ. ευρώ).
Μέχρι το 2017, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επιβάτες θα πληρώνουν αντίτιμο 2 λιρών (2,36 ευρώ) για κάθε διαδρομή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την κούρσα τους μέσω ειδικής εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.
Ουσιαστικά, πρόκειται για αντίστοιχα αυτόνομα οχήματα με εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από το 2011 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.
Τα οχήματα θα αξιοποιούν GPS, ευαίσθητες κάμερες καθώς και αισθητήρες προκειμένου να κινούνται εντός της πόλης, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Δείτε τεχνολογικά επιτεύγματα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!
Από ευέλικτες οθόνες κινητών που δε σπάνε με τίποτα μέχρι ιπτάμενες μετακινήσειςΟι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχετε δει στον κινηματογράφο μπορεί σε λίγα χρόνια να μην είναι και τόσο... φαντασίας, αλλά όλα όσα είδατε και σας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, να είναι η καθημερινότητά σας!
Από ευέλικτες οθόνες μέχρι ιπτάμενες μετακινήσεις, όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου του σήμερα, είναι εντυπωσιακά.
Οθόνες «Youm»
Η Samsung είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά τα λεγόμενα «εύκαμπτα» κινητά. Τα νέα αυτά «έξυπνα» τηλέφωνα πέρα από τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες, έχουν άθραυστες οθόνες, καθώς είναι εύκαμπτες, προσφέροντας και ελκυστική όψη αλλά και Ασφάλεια, ενώ μπορούν να πάρουν πολλά σχήματα. Επίσης ένα ακόμα αξιοσημείωτο προτέρημα αυτού του κινητού είναι πως εκπέμπει οργανικό φως, κάνοντάς το «οικολογικό».
Διαφανής «πανοπλία» από αλουμίνιο
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, εκτός του ότι ετοιμάζεται για επίθεση στη Συρία, παράλληλα προσπαθεί να εξελίξει την άμυνα των αεροσκαφών της. Έτσι, οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τα παράθυρα των πολεμικών αεροπλάνων με μαι διαφανή «πανοπλία« από αλουμίνιο (aluminum oxynitride). Πρόκειται για ειδικά αλεξίσφαιρα τζάμια, που αντέχουν στην τεράστια πίεση και κάνουν το αεροσκάφος «άτρωτο»
Τηλεπαρουσία
Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την Cisco και την AT&Τ, κάνουν το Skype να μοιάζει παιχνίδι για μικρά παιδιά. Οι εταιρείες πάνε ένα βήμα πιο πέρα τα video conferencing με την τεχνολογία των λεγόμενων state-of-the-art. Ουσιαστικά κάνουν την ηλεκτρονική επικοινωνία πιο ευαίσθητη και ρεαλιστική, κάνοντας αυτούς που επικοινωνούν να νιώθουν πως είναι ακριβώς απέναντι. Η τεχνολογία αυτή έχει αισθητήρες και πιάνει» κάθε ερέθισμα, εκτός από το βίντεο και τον ήχο. Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια εξέλιξης και εφαρμογής της Τηλεπαρουσίας» (Telepresence), ώστε να χρησιμοποιηθεί από χειρούργους και από τον στρατό.
Ο στρατιώτης του μέλλοντος
Εάν έχετε δει την ταινία «Elysium» με τον Ματ Ντέιμον, τότε δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το «Exoskeleton». Πρόκειται για μια στρατιωτική πανοπλία που κάνει τον στρατιώτη πιο γρήγορο, πιο δυνατό και ανίκητο! Δημιουργήθηκε από τον Steve Raytheon της εταιρείας Jacobsen. Το μόνο μειονέκτημα είναι τα πολλά καύσιμα που χρειάζεται, καθώς μπορεί να λειτουργήσει για οκτώ ώρες και μετά χρειάζεται ανεφοδιασμό.
Φακοί επαφής που αλλάζουν χρώμα
Πρόκειται για ένα τεχνολογικό-ιατρικό επίτευγμα. Επιστήμονες δημιούργσαν ειδικούς φακου΄ς επαφή, οι οποίοι αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Ομάδα βιοχημικών μηχανικών του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια, τα οποία αντιδρούν με τα μόρια της γλυκόζης στα δάκρυα ενός ατόμου, προκαλώντας την αλλαγή του χρώματος, όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι χαμηλό.
Σπρέι ενέργειας
Ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να κόψουν τον καφέ και τα λεγόμενα « ενεργειακά» ποτά. Ειδικοί έφτιαξαν ένα σπρέι το οποίο περιέχει καφεΐνη και όταν κάποιος ψεκαστεί στο λαιμό, το δέρμα απορροφά όση καφεΐνη και ενέργεια χρειάζεται και διανέμεται μέσα στο σώμα όλη την ημέρα.
3D Εκτύπωση
Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι γεγονός. Μπορεί πλέον ο καθένας να εκτυπώσει ό,τι θέλει με τρεις διαστάσεις. Μόνο που παραμένει εξαιρετικά ακριβή μια τέτοια εκτύπωση. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα φέρει τεχνολογική «επανάσταση», καθώς η τρισδιάστατη τεχνολογία δεν είναι πλέον προνόμιο του ψηφιακού κόσμου.
Jetpacks
Στο άμεσο μέλλον οι μετακινήσεις των ανθρώπων θα αλλάξουν ριζικά. Τα Jetpacks είναι -όπως βλέπετε και στη φωτογραφία- μικρές συσκευές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κάνουν τις μετακινήσεις τους πετώντας. Τί είναι αυτό όμως που θα κρατήσει τους ανθρώπους «γειωμένους»; Η ακριβή τιμή του, καθώς μία πτήση για 30 λεπτά κοστίζει 100.000 δολάρια.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
source: http://www.protothema.gr/technology/article/325524/vretania-stolos-autonomon-ilektrikon-ohimaton-stous-dromous-tis-polis-milton-keins/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ…