Λιάνα Κανέλλη βουλευτής Ηράκλειο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Προκλητική δήλωση Ν. Μίχου: «Η Δημοκρατία έφερε δύο νεκρά αδέρφια μας»

From nmnwiki
Revision as of 15:00, 18 January 2022 by KarolynCamara3 (talk | contribs) (Created page with "[https://detectiv.gr/ATHENS-0000000016-idiotiki-ntetektiv-athina-times.html ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ] ΤΡΙΚΑΛΑ Ο βουλευτής της ΧΑ κατηγόρησ...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο βουλευτής της ΧΑ κατηγόρησε τη Δημοκρατία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ για το φόνο των δύο νεαρών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ μελών του κόμματος..."

Προκλητική δήλωση Ν. Μίχου: «Η Δημοκρατία έφερε δύο νεκρά αδέρφια μας» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
Ο βουλευτής της ΧΑ κατηγόρησε τη Δημοκρατία για το φόνο των δύο νεαρών, μελών του κόμματος Σε μία άκρως προκλητική δήλωσε προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος σχετικά με τη δολοφονία των δυο μελών της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.



Ο βουλευτής της ΧΑ κατηγόρησε τη Δημοκρατία για το φόνο των δύο νεαρών, λέγοντας:



«Πριν από λίγο καιρό είχε ακουστεί από δημοκρατικές δυνάμεις το σύνθημα "Από ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ το Πέραμα ως ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ το Κερατσίνι κανείς φασίστας δεν θα μείνει". Δεν ξέρω αν τώρα η κυρία Λιάνα Κανέλλη πάρει την ευθύνη», δήλωσε ο Μίχος από το σημείο της διπλής δολοφονίας, για να προσθέσει στο ίδιο ύφος:



«Η Δημοκρατία έφερε δύο νεκρά αδέρφια μας, άνανδρα δολοφονημένα από έναν ψυχρό εκτελεστή, αυτή είναι η Δημοκρατία του σήμερα. Είμαστε και σήμερα εδώ να πούμε ένα τελευταίο αντίο στα δύο αδέρφια μας που έπεσαν άνανδρα».





Δήλωση πρόκληση από τον βουλευτή της ΧΑ Νίκο Μίχο από allthewebnews
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Βίντεο: βουλευτής πυροβόλησε με καλάσνικοφ συνάδελφό του μέσα στο Κοινοβούλιο

Ο βουλευτής συνελήφθη και θα κρατηθεί για 15 ημέρες - Δεν τραυματίστηκε ο συνάδελφός του Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε διάδρομο της Βουλής στο Αμάν της Ιορ Δανίας, όταν βουλευτής πυροβόλησε με καλάσνικοφ προς το μέρος συναδέλφου του με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές, και αστόχησε.



Ο Ταλάλ αλ Σαρίφ συνελήφθη και ο γενικός εισαγγελέας του Αμάν διέταξε να κρατηθεί επί 15 ημέρες, καθώς κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.



Ο βουλευτής Κουσάι αλ Νταμίσι σε βάρος του οποίου έγινε η επίθεση, δεν τραυματίστηκε.



Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορ Δανίας Petra μετέδωσε ότι ο Σαρίφ τέθηκε εκτός κοινοβουλίου, ενώ και για τον Νταμίσι ανεστάλη η βουλευτική του ιδιότητα για έναν χρόνο.



Μία πηγή ανέφερε ότι ο Σαρίφ πυροβόλησε μετά από μια διαμάχη που είχε με τον συνάδελφό του ο οποίος την Κυριακή είχε καυγαδίσει και με έναν άλλο βουλευτή, τον Γιαχία αλ Σαούντ. Σε ιορδανικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ο μεν Νταμίσι να βγάζει τα παπούτσια του ο δε Σαούντ να λύνει τη ζώνη του κατά τη διάρκεια της διένεξής τους που αφορούσε τον εσωτερικό κανονισμό του κοινοβουλίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η διαμάχη τερματίστηκε εκεί.



Τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης ένας άλλος βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι αλλά τον σταμάτησαν οι συνάδελφοί του.





ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/325504/proklitiki-dilosi-n-mihou-i-dimokratia-efere-duo-nekra-aderfia-mas/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ…