Κρίση Κρίση Κρίση Greek Seo Φροντιστήρια με κοινωνική προσφορά
κατοχύρωση domain https://xenofon.gr. greek seo «Μαρία, κατασκευη ιστοσελίδων Μαρία παίρνουν τηλέφωνο για να πας φροντιστήριο!»… Ενθουσιασμός από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, κατασκευη ιστοσελιδασ τιμεσ από γονείς που ειδοποιούνται από φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Μαγνησίας, seo τι είναι ότι τα παιδιά τους"
Φροντιστήρια με κοινωνική προσφορά greek seo
«Μαρία, Μαρία παίρνουν τηλέφωνο για να πας φροντιστήριο!»… Ενθουσιασμός από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, από γονείς που ειδοποιούνται από φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ότι τα παιδιά τους μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
γονείς που μέχρι και πρότινος μετρούσαν, χώριζαν και πάλι ο οικονομικός προϋπολογισμός δεν έβγαινε για να στείλουν το παιδί τους φροντιστήριο, νιώθουν σαν να… κέρδισαν ένα πολύτιμο δώρο, όταν ειδοποιούνται τηλεφωνικά από ιδιοΒόλοΒόλου</a>, ότι τα παιδιά τους μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα. Και είναι όντως ένα δώρο, οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, που πλέον περνούν και μέσα από τα φροντιστήρια.
Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ιδιοΒόλοΒόλου</a>, δεν έμειναν αδιάφοροι. Δεν φρόντισαν να μειώσουν μόνο τις τιμές για τους μαθητές τους που χρειάζονται μεν φροντιστηριακά μαθήματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις τα χρήματα όμως δεν φθάνουν, αλλά προχώρησαν καΒόλοΒόλου</a></a> και αφού ενημερώθηκαν για τις οικογένειες που έχουν πραγματικές οικονομικές ανάγκες, φρόντισαν να εντάξουν τα παιδιά σε φροντιστηριακά τμήματα εντελώς δωρεάν.
Δύο χρόνια
κοινωνικού έργου
Τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιωτικά φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στο Βόλο, παράγουν και κοινωνικό έργο. Προσφέρουν δωρεάν διδασκαλία στα σχολικά μαθήματα για μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης [http://www.volos-city.gr/ ΒόλοΒόλου</a></a>, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες για οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, ζητά στοιχεία επικοινωνίας, ενημερώνει τα μέλη του και όταν βρίσκει φροντιστηριακό τμήμα εύκαιρο και κοντά στον τόπο κατοικίας των μαθητών, ειδοποιεί τους γονείς των υποψήφιων μαθητών για την προσφορά του.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχει το σύνολο των φροντιστηρίων που ανήκουν στον τοπικό Σύλλογο. Πέρυσι, 20 μαθητές εντάχθηκαν σε τμήματα στα κατά τόπους φροντιστήρια, ενώ φέτος, επιπλέον 15 παρακολουθούν μαθήματα εντελώς δωρεάν.
Δεν γκετοποιούνται
Το σημαντικό είναι ότι οι μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών, δεν «γκετοποιούνται». Εντάσσονται σε τμήματα, όπου οι συμμαθητές τους δεν γνωρίζουν αν έχουν πληρώσει ή όχι και παρακολουθούν κανονικά το σύνολο των μαθημάτων για τα οποία ενδιαφέρονται.
Το ενδιαφέρον μάλιστα των ιδιοκτητών φροντιστηρίων είναι το ίδιο για τους συγκεκριμένους μαθητές, όπως και για όσους πληρώνουν. Ενδιαφέρονται για την πρόοδό τους, για τη συμμετοχή τους στα τεστ, ενώ σε κάθε αδικαιολόγητη απουσία τους από τα μαθήματα ειδοποιούνται οι οικογένειές τους.
«Κάνουμε ακριβώς ό,τι κάνουμε για κάθε μαθητή και ζητάμε και τη συνεργασία των γονέων, προκειμένου να έρχονται από το φροντιστήριο, να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους και να συζητάμε. Νιώθουμε ακριβώς την ίδια ευθύνη», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννα Βεδουρά.
Η κοινωνική προσφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα οπότε και το νέο Λύκειο έχει καταστεί εξετασιοκεντρικό και η βαθμολογία μετρά από την πρώτη κιόλας τάξη.
Νιώθουν
ευγνωμοσύνη
Η μεγαλύτερη απολαβή των ιδιοκτητών φροντιστηρίων που παρέχουν κοινωνικό έργο για αδύναμους οικονομικά μαθητές, είναι η ηθική. «Ο ενθουσιασμός με τον οποίο ανταποκρίνονται οι γονείς στο τηλέφωνο όταν τους ειδοποιούμε για τα δωρεάν μαθήματα, είναι σαν να έχουν κερδίσει κάποιο δώρο σε διαγωνισμό. Ακόμη και οι μαθητές μας, δεν παραλείπουν να μας λένε ευχαριστώ για όσα κάνουμε γι’ αυτούς», αναφέρει η κ. Βεδουρά.
«Κυρία σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για μένα», φέρεται να έχει πει μαθήτρια την ώρα του διαγωνίσματος στο φροντιστήριο, απευθυνόμενη στην κ. Βεδουρά.
Μαρτυρικός
ο Σεπτέμβριος
Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων είναι οι πρώτοι που καταγράφουν τις δυσκολίες που περνούν οι γονείς των μαθητών προκειμένου να τους στείλουν φροντιστήριο.
Κάθε Σεπτέμβριο, στο γραφείο όπου προσέρχονται γονείς για να ρωτήσουν για εγγραφές των παιδιών τους, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων γίνονται… εξομολογητές.
Κάθε γονιός εξομολογείται τη δική του πονεμένη οικονομική ιστορία για να πετύχει το μικρότερο δυνατό κόστος. «Υπάρχουν περιπτώσεις που όχι μόνο δεν θες να πάρεις χρήματα, αλλά να δώσεις κιόλας. Ο Σεπτέμβριος είναι μαρτυρικός μήνας», επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Μηνάς Χαραλαμπίδης, αναφερόμενος στις προσωπικές ιστορίες που κατατίθενται καθημερινά στο γραφείο του.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων συναισθανόμενοι τις οικονομικές ανάγκες των γονέων προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις στα δίδακτρα που αγγίζουν το 30% ή και παραπάνω ανάλογα με την περίπτωση.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
greek seo greek seo Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
greek seo Ένας μισθός για τα σχολικά είδη
Μέχρι και κοντά στο ύψος του ...κατώτατου μισθού μπορεί να φτάσει το κόστος των σχολικών ειδών για ένα παιδί, αν οι γονείς επιλέξουν ν' αγοράσουν τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κατόπιν τιμοληψιών που διενήργησε στην αγορά, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη.
Αντίθετα, αν οι γονείς επιλέξουν φθηνότερα προϊόντα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί εντυπωσιακά λιγότερο.
Αναλυτικότερα, με βάση τις τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το κόστος για την αγορά των σχολικών, για ένα παιδί, κυμαίνεται από 18,19 έως ...505,59 ευρώ στο δημοτικό και από 21,16 έως 548,75 ευρώ στο γυμνάσιο - λύκειο.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί η διαφορά τιμών ανά κατηγορία προϊόντων (ακριβά-φθηνά) μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 2.679,49% για το Δημοτικό και στο 2.493,34% για το Γυμνάσιο – Λύκειο.
Παράλληλα, τα ακριβά και εξεζητημένα σχολικά, με τα οποία οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τους θα προβληθεί θετικά, ενδέχεται να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσουν ακόμη και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης για τον μαθητή. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.
Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών, το ΚΕΠΚΑ δεν έλαβε υπόψη τις ακραία υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίες ωστόσο αξίζει να αναφερθούν: ένα μολύβι 14,94 ευρώ, ένα στυλό 65,01, ένας διαβήτης 45,20 ευρώ, ένα ντοσιέ 23,90, ξυλομπογιές 41,20 ευρώ, κασετίνα 39 ευρώ, τσάντα νηπιαγωγείου 108 και τσάντα δημοτικού 190 ευρώ.
"Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Πρέπει να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών. Σε μια περίοδο κρίσης, seo πρωτη σελιδα δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, εταιρείεσ digital marketing ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχεται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας", καταλήγει.
greek seo
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97761&cat=1
greek seo…