Συρία Συρία ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ

From nmnwiki
Revision as of 19:32, 15 February 2022 by LouannThiessen1 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν πετρινα σπιτια τιμες καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, αρχιτεκτονικη κηπων σχεδια πατωμα εξωτερικου χωρου τιμες όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό..."

Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη ΔαμασκόΕπτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα

ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μεταξύ των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
από το καθεστώς της Συρίας και την αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών
«επτά θεωρήθηκαν αξιόπιστες για να διεξαχθεί έρευνα» και μάλιστα τρεις βρίσκονται γύρω από τη Δαμασκό.



Οι περιοχές είναι: η Χαν αλ Άσαλ, μια πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού όπου και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου. Η συνοικία Σέιχ Μάκσουντ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στις 13 Απριλίου. Η Σαρακέμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (29 Απριλίου), η περιοχή Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όπου ο ΟΗΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Η Μπαχαριγέ, μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό (22 Αυγούστου), τη Τζομπάρ, συνοικία της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και η Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου).



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ομάδα των ειδικών, που ξεκίνησε, χθες, Πέμπτη τις επιθεωρήσεις, «αναμένεται να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπ Τεμβρίου. Στη διάρκεια των εργασιών τους οι ειδικοί έλαβαν πολλά έγγραφα και δείγματα και πήραν πολλές συνεντεύξεις».



Μάλιστα, μια ολοκληρωμένη έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας των ειδικών αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας Ακανόνιστες Νεοχωρίου κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας εσωτερικη διακοσμηση με πετρα διάπραξης βίαιου επενδυση εξωτερικου τοιχου εγκλήματος, πετρα καρυστου τιμεσ πετρα για χτισιμο ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τζον Κέρι: «Αν δεν απαντήσουν οι ΗΠΑ θα σταλεί μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν»

«Πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση», διεμήνυσε ο υπουργός ΕξωτερικώνΤην ώρα που η Συρία έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διαμηνύει πως αν τελικά ο Μπασάρ αλ-Ασαντ προχωρήσει στην καταστροφή των χημικών όπλων δε θα εξαπολύσει στρατιωτικό χτύπημα, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εξακολουθεί να εξηγεί το «γιατί» μιας απάντησης των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την κρίση στη Συρία ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος «δεν ξύπνησε μία ημέρα και είπε να κάνει επίθεση στη Συρία. Δεν το επέλεξε εκείνος, δεν το επιλέξαμε εμείς».


Εξήγησε πως τα πλάνα για στρατιωτική επέμβαση προέκυψαν γιατί ο Σύρος πρόεδρος «αποφάσισε να κάνει χρήση όπλων σε αθώους πολίτες και αθώα παιδιά».


Τόνισε πως ο Ασαντ έκανε την επιλογή του και επομένως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει.


Προσπαθώντας να προβλέψει την επόμενη ημέρα αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν μία απάντηση, δήλωσε πως η Συρία μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ και τον Λίβανο, την ώρα που «η σταθερότητα είναι μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής μας».


Απευθυνόμενος δε, στα μέλη του Κογκρέσου είπε: «Γιατί να το ψηφίσετε ακόμα και αν δε θέλετε να πάμε σε πόλεμο; Γιατί θέλετε να προστατεύσετε τις ΗΠΑ».


Προειδοποίησε μάλιστα, πως το Ιράν παραμονεύει με το πυρηνικό πρόγραμμά του και αν δεν απαντήσει ο Αμερικανός πρόεδρος τότε «θα στείλουμε ένα μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν».


Στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ρωσία και τη Συρία τόνισε πως θα περιμένουν μία σαφή πρόταση, ωστόσο «δε θα περιμένουμε πολύ».


Όπως είπε η πρόταση παράδοσης χημικών, δεν πρέπει να είναι τακτική για να κερδίσει η Συρία χρόνο, καθώς «πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση».


Όπως είχε πει και ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Κέρι υποστήριξε πως η Αμερική δε θα πάει σε πόλεμο, φράση που επανέλαβε τρεις φορές, επισημαίνοντας πως δε θα σημειωθεί χερσαία επίθεση στην Συρία.


 


ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/314480/suria-ereunes-gia-himika-se-epta-periohes-apo-tous-eidikous-tou-oie/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…