Ελληνική Βουλή κυβέρνηση ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εκδήλωση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική ένταξη των μεταναστών διοργάνωσε σήμερα η οργάνωση μεταναστών «Asante» στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων......
Εκδήλωση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Οι θέσεις κομμάτων και της δημοτικής αρχής
Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική ένταξη των μεταναστών διοργάνωσε σήμερα η οργάνωση μεταναστών «Asante» στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, πλακες καρυστου Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης.
Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, επενδυση πετρα ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο του νέου μεταναστευτικού κώδικα, που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
«Φτιάχνουμε έναν κώδικα, Πλάκες Καρύστου μαζεύουμε όλες τις σημαντικές διατάξεις που υπάρχουν διάσπαρτες στη νομοθεσία, 21 νόμους, οκτώ προεδρικά διατάγματα, 42 κοινές υπουργικές αποφάσεις, Πλάκες Καρύστου σε ένα ενιαίο κείμενο. Αυτό είναι ένα εργαλείο και για τη Διοίκηση και για τους μετανάστες και είναι από μόνο του μια τομή», πλακες καρυστου εξήγησε ο κ. Συρίγος.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών προσέθεσε ότι στον Κώδικα έγινε προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και τα χαρτιά που ζητούνται, σκεπές όπως οι πενήντα διαφορετικοί τύποι αδειών παραμονής που δίνουν τη θέση τους σε 19 τύπους αδειών ενταγμένους σε έξι κατηγορίες.
Στον μεταναστευτικό κώδικα υπάρχει, όπως υπογράμμισε επίσης ο κ. Συρίγος, σκεπές η δυνατότητα χορήγησης της πενταετούς άδειας επί μακρόν διαμένοντος, η οποία θα ισχύει και για τα παιδιά που έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα και την οποία μπορούν να ανανεώνουν επ' αόριστον.
Η Δέσποινα Διαμαντίδου από το υπουργείο Εσωτερικών, Πέτρες Καρύστου που συμμετείχε στη συγγραφή του σχεδίου νόμου, εξήγησε ότι βασικός στόχος του νέου μεταναστευτικού κώδικα «είναι να κρατήσουμε όσο το δυνατόν τους ανθρώπους που διαμένουν στη χώρα για παρά πολλά χρόνια εντός της νομιμότητας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, πετρεσ καθώς «ο νέος μεταναστευτικός νόμος προβλέπει τη χορήγηση αδειών για τους επί μακρόν διαμένοντες αντικαθιστώντας τη χορήγηση της ιθ αγένειας». Επίσης, πρό ΤΕΙνε την παροχή ελληνικής ιθ αγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών και την κατάργηση της «παράνομης», όπως τη χαρακτήρισε δεκαοκτάμηνης κράτησης και ζήτησε να μη χάνεται η νομιμότητα παραμονής για όσους μετανάστες την απέκτησαν στο παρελθόν και πλέον δεν έχουν ένσημα.
Για ανάγκη επιμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας, ώστε «να μεταφέρουμε ειδικά στους νέους τις έννοιες του ανθρωπισμού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού» έκανε λόγο η [http://www.dimokrati%20<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>, Μαρία Γιαννακάκη. Η κ. Γιαννακάκη τόνισε εξάλλου ότι πρέπει μέσα από θεσμικές ενέργειες να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση και πρό ΤΕΙνε, μεταξύ άλλων την παροχή ασύλου χωρίς κωλυσιεργία, την αυτόματη κτήση της ελληνικής ιθ αγένειας των παιδιών μεταναστών και τη διευκόλυνση άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων των μεταναστών.
«Στην Ελλάδα απουσιάζει η πολιτική της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, όταν αυτή απουσιάζει, οι κοινωνίες δεν μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους», σχολίασε ο ευρω βουλευτής, Νίκος Χρυσόγελος και πρό ΤΕΙνε την ένταξη των μεταναστών σε κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς, ώστε να διαδραματίζουν πιο ενεργό ρόλο στα κοινά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα «κεντρικό πολιτικό ζήτημα» συμπληρώνοντας: «Όσο οι κοινοβουλευτικές δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν μια επεξεργασμένη πολιτική για θέματα, όπως το μεταναστευτικό, τότε θα ακούγεται περισσότερο ο λόγος των δημαγωγών, των λαϊκιστών και των ξενόφοβων». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η θέση του δήμου Αθηναίων είναι ότι «όσοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους Έλληνες πολίτες, ενώ αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα να τυγχάνουν μιας ανθρώπινης μεταχείρισης μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους».
Από την πλευρά του ο Βασίλης Χρονόπουλος, μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο και αναλυτικό πλαίσιο για τη μετανάστευση, με πολυνομία και πολλές διαδικασίες που πνίγουν τους μετανάστες».
«Αυτό που λείπει από τις χώρες υποδοχής των μεταναστών είναι όχι η ανοχή, αλλά η αποδοχή, η αναγνώριση της συμβολής τους στις κοινωνίες όπου φιλοξενούνται», είπε η διευθύντρια Κοινωνικής Ένταξης του υπουργείου Εσωτερικών, Αθανασία Ιωάννου, και συμπλήρωσε: «Η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, αλλά μια ευκαιρία για τα κράτη από τα οποία προέρχονται οι άνθρωποι, για τα κράτη στα οποία πηγαίνουν και για τους ίδιους τους ανθρώπους».
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, η εκπρόσωπος του τομέα Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ξένια Πασσά, και η καθηγήτρια του Παντείου και αντιπρόεδρος της «Δράσης», Αντιγόνη Λυμπεράκη.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο
Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.
Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/622686/ekdilosi-gia-tin-koinoniki-edaxi-ton-metanaston-sto-pneumatiko-kedro-athinon/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…