Βουλευτών κατηγορητήριο Χρυσής Αυγής ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Προθεσμία για τις 7 Δεκεμβρίου πήραν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Για τις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν, από τις εφέτες ανακρίτριες, προθεσμία για τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής......
Προθεσμία για τις 7 Δεκεμβρίου πήραν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο ραντεβού Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλου με τη Δικαιοσύνη
Για τις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν, από τις εφέτες ανακρίτριες, προθεσμία για τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στάθης Μπούκουρας, ιδιωτικος ερευνητης Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.
Σε συμ παράσταση των τριών βουλευτών είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, φώναζαν συνθήματα όπως «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μπαρόζο: «Εντυπωσιακές αλλαγές στην Ελλάδα την τελευταία τριετία»
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1 ελληνική οικονομίαοικονομία</a>, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη - Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμεΤην πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξέλθει σταδιακά από την κρίση το 2014, περισσότερο ενωμένη και ισχυρή από ποτέ, ιδιωτικες ερευνες τιμες εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στην τελευταία του ομιλία για την «κατάσταση της Ένωσης», πριν από τις ευρω εκλογές του 2014, ο πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε ανέπτυξε τις ιδέες του για το μέλλον της Ένωσης και τόνισε πως η Ε.Ε έχει επιτύχει πράγματα που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι και πέντε χρόνια πριν και υποστήριξε πως τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και τις άλλες αδύναμες οικονομίες δείχνουν ήδη πως η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.
«Την τελευταία πενταετία η Ε.Ε ήταν περισσότερο παρούσα από ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια η ευρώπη πολέμησε για να αντιμετωπίσει την κρίση. Ας αναλογιστούμε το τι κάναμε μαζί. Κινητοποιήσαμε πάνω από 700 δισ. ευρώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που πλήττονται ακόμα από την κρίση. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη και πως η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί. Αντίθετα, η Ε.Ε διευρύνθηκε και πλέον αποτελείται από 28 κράτη- μέλη και από 1ης Ιανουαρίου η ίδια η ευρωζώνη θα έχει διευρυνθεί σε 18 μέλη.
Δοκιμάστηκε η αντοχή της Ένωσης αλλά αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Μόνο μαζί ως Ε.Ε μπορούμε να προστατέψουμε τις αξίες μας σε έναν παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο απέναντι στους 28 Επιτρόπους, αλλά σε σχετικά μικρό αριθμό βουλευτών, καθώς σε σύνολο 766 ευρωβουλευτών παρόντες ήταν μόλις 120.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, υποστηρίζοντας πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πως το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για την Ε.Ε., αλλά επανέλαβε πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η Ε.Ε., ένα πρόβλημα οικονομικά μη βιώσιμο, πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά δυσβάσταχτο. «Οι πιο αδύναμες χώρες δανείζονται με χαμηλότατα επιτόκια και τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν. Στην Ισπανία αυξήθηκαν οι εξαγωγές περισσότερο από ποτέ. Από το καλοκαίρι του 2012 η Ιρλανδία αναπτύσσεται για τρίτη συνεχή περίοδο. Η Πορτογαλία έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και είναι ήδη σε ανάπτυξη. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και πλησιάζει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Κύπρος εφαρμόζει εξαιρετικά τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη είναι κοντά για όλη την ευρώπη. Ας μην υπερτιμούμε αλλά ούτε να υποτιμούμε τις εξελίξεις. Χρωστάμε όμως στους 26 εκ ανέργους να κάνουμε πολλά ακόμα» τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρθηκε ακόμα και στα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει η Ε.Ε για να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνσή της, υποστηρίζοντας πως η τραπεζική ένωση (σ.σ ζήτημα για το οποίο θα ψηφίσει την Πέμπτη 12 Σεπ Τεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Παράλληλα υποστήριξε πως η ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στις λαϊκίστικες φωνές που την καθιστούν υπεύθυνη για την κρίση και υπογράμμισε πως πλανώνται όσοι νομίζουν πως η Ε.Ε θα αποδυναμωθεί για χάρη των εθνικών μικρο πολιτικών επιδιώξεων και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ μιας αληθινής πολιτικής ένωσης.
«Πρέπει να θυμίσουμε στους πολίτες ότι η ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στα στενά εθνικά χαρακώματα Πιστεύουν κάποιοι πώς όσο πιο α δύναμη είναι η ευρώπη τόσο ισχυρότερα είναι τα εθνικά κράτη. Η απάντησή μου είναι πως χρειάζεται μια πιο ισχυρή ευρώπη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ευρώπη. Η ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση. Η πολιτική ένωση είναι απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος Μπαρόζο τόνισε ακόμα πως δεν είναι υπεύθυνη η Ε.Ε για την κρίση χρέους ή για τη λιτότητα αλλά αντίθετα αυτή που προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το δημόσιο χρέος σε ορισμένα κράτη – μέλη είχε καταστεί μη βιώσιμο πριν αρχίσει η κρίση και πως τα λάθη θα πρέπει να αναζητηθούν στις πολιτικές συγκεκριμένων εθνικών κυβερνήσεων. «Πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που φοβούνται την Ε.Ε πως δεν είναι μια ξένη δύναμη. Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτούς που εθνικοποιούν τις όποιες επιτυχίες και ρίχνουν την ευθύνη κάθε αποτυχίας στην Ε.Ε πως κάνουν λάθος» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Μαρτιν Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλωσόρισε τον πρόεδρο της Επιτ ροπής, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε και κάλεσε συγκεκριμένα κράτη – μέλη να μη θέτουν τα στενά εθνικά τους συμφέροντα πάνω από το γενικό συμφέρον της Ε.Ε.
Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή και τόνισαν πως η ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι ευρωφοβικές και οι λαϊκίστικες φωνές που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ζοζέφ Ντολ επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος τόνισε πως οι λαϊκιστές απλοποιούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις προσπαθώντας να οδηγήσουν την ευρώπη σε παρακμή με σκοπό να αποκομίσουν μικροπολιτκά οφέλη, ενώ ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την ευρώπη αρνήθηκε πως η Ε.Ε ξεπερνά την κρίση και κάλεσε για περισσότερη ενοποίηση της ευρώπης. «Η Ε.Ε βρίσκεται απλώς στο δεύτερο στάδιο της κρίσης. Απουσιάζει ένα πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Υπάρχει όμως η ταχύτερη εναρμόνιση των πολιτικών εντός της Ε.Ε. Οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς, αλλά ανάμεσα σε ευρωφοβικούς και ευρωπαϊστές » υποστήριξε ο Βέλγος πολιτικός.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βενιζέλος: ιδιωτικοι ερευνητες Με την Τουρκία συζητούμε για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια ζώνη
Στις διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών - Χαρακτήρισε προτεραιότητα την επανέναρξη των συζητήσεων με την Αίγυπτο για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών - Για την Συρία ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι θα υπάρξει λύση χωρίς πόλΕλλάδαΕλλάδας</a> για την κρίση στην Συρία ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτ ροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής επισημαίνοντας δε οι πρόσφατες πρωτοβουλίες Ρωσίας – ΗΠΑ και καθεστώτος Ασαντ μπορούν να «ευδοκιμήσουν, εφόσον υπάρχει διάθεση εκτόνωσης».
Σημείωσε δε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη στήσει δίκτυο για την προστασία των ελληνορθόδοξων της Συρίας οι οποίοι ανέρχονται σε 1.500 άτομα τονίζοντας ότι «εάν χρειαστεί θα μεταφερθούν άμεσα ντετεκτιβ στην αθηνα Ελλάδα». Πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους ευρωπαίους Επιτρόπους να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις μας για θέματα μετανάστευσης και υγείας».
Πιο αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η Ρωσία αντέδρασε «ακαριαία» μετά το «παράθυρο» για λύση χωρίς στρατιωτική επίθεση που άφησε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι όπως «άμεση» χαρακτήρισε και την αντίδραση του Σύρου προέδρου για παράδοση του χημικού του οπλοστασίου.
Όπως εξήγησε στα μέλη της επιτ ροπής εξωτερικών υποθέσεων ο κ. Βενιζέλος: «Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν έχουν εντολή να εντοπίσουν το δράστη, ποίος δηλαδή χρησιμοποίησε τα χημικά, μπορούν όμως να αναλύσουν την ποιότητα του χημικού και γνωρίζουμε ποιος έχει τι».
Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Τουρκία αναπτύσσει έντονη «διπλωματική δράση» για το θέμα της Συρίας «φιλοξενώντας» τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης και υποστηρίζοντας την στρατι�ΕλλάδαΕλλάδας</a> χαρακτηρίζεται από δύο σημεία:
- Απερίφραστη και καθαρή καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων και κάθε απόπειρας να εμποδιστεί το έργο των εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ. Να υπάρξει σαφής απάντηση της διεθνούς κοινότητας για την αποτ ροπή χρήσης χημικών όπλων
- Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η πολιτική διαδικασία. Λύση μόνο μέσω Γενεύης 2 και ολοκληρωμένο σχέδιο με την συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας (χώρες του κόλπου, Αιγύπτου, ιδιωτικοσ detective Ρωσίας, Ιραν) για βιώσιμη λύση».
Τόνισε δε ότι το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους διατύπωση την κοινή θέση που είναι ίδια με τις θέσεις που είχε διατυπώσει η Ελλάδα. Πέραν αυτού σημείωσε ότι κατά το άτυπο συμβούλιο η ανάλυση του κ. Κέρι εξηγούσε ότι «Στην αραβική αντίληψη το μεγάλο θέμα δεν είναι η Συρία αλλά η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, σύγκρουση Ισραήλ με Παλαιστινίους και η ειρηνευτική διαδικασία. Υπάρχει πλήρες σχεδιο Ασφάλειας εκ μέρους των ΗΠΑ και αναπτυξιακό σχέδιο και για την Ελλάδα».
Πέραν των παραπάνω, ο κ. Βενιζέλος απαντώντ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> αναφέρει ότι η λύση στην Συρ�κόμμακόμματα</a> της αντιπολίτευσης να μην
διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι ουδέποτε το υπουργείο
Εξωτερικών ζήτησε στρατιωτική επέμβαση.
Ειδικότερα, είπε ότι «η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στις
26.8 αφορούσε το περιστατικό άσκησης βίας κατά της ομάδας
εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και το καταδικάσαμε. Ουδέποτε η Ελλάδα
αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση και ουδέποτε κατονόμασε δράστη.
Καταδίκασε την χρήση χημικών. Η Ελλάδα ζήτησε και ζητά αυστηρή καταδίκη
της χρήσης χημικών όπλων . Θεωρεί ότι στρατιωτική λύση δεν υπάρχει στην
Συρία και ζητά πολιτική λύση μέσω Γενεύης 2. Που είδε ο οποιοσδήποτε
βουλευτής οποιαδήποτε καταδίκη δράστη από το ΥΠΕΞ. Έχω δει ανακοίνωση
παλαιότερη του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη καταδίκη Ασαντ και στήριξη της
αντιπολίτευσης…».
Πρόσθεσε δε ότι «Έχω απαντήσει ρητώς, ιδιωτικες ερευνες κοστος ότι δεν έχει τεθεί στην Ελλάδα ζήτημα παροχής διευκολύνσεων ή συμμετοχής σε επιθέσεις».
Τέλος επανέλαβε ότι τα τρία σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα του υπουργείου είναι:
- «Συμφωνήσαμε με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου την επανέναρξη των διμερών
επαφών για καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική μεσόγειο στο πλαίσιο
του δίκαιου στης [http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ΕλλάδαΕλλάδας</a>
Κύπρου Αιγύπτου
- Ο 55ος γύρος συζητήσεων με Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και ενδεχομένως για την ΑΟΖ
- Σε αυτά εντάσσεται και η θέση που διατύπωσα στον κ. Νίμιτς ότι η
Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων εφόσον γίνονται
σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες και τηρούνται οι όροι της ενδιάμεσης
συμφωνίας. Είναι δεδομένο ότι κάθε ενέργεια αλυτρωτισμού είναι εχθρική
και αντιπαραγωγική ενέργεια.
Επανέναρξη συζητήσεων με Αίγυπτο για θαλάσσιες ζώνες
Πάντως, υποστήριξε ότι η Συρία δεν ανήΕλλάδαΕλλάδας</a>. Απεναντίας, βασική προτεραιότητα για την χώρα είναι η Αίγυπτος και η επανέναρξη των συζητήσεων για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.Οο κ. Βενιζέλος είπε ότι «Στην τελευταία περίοδο πριν την αλλαγή στην Αίγυπτο υπήρχε αμηχανία και οπισθοδρόμηση στις σχέσεις μας κυρίως στα θαλάσσια σύνορα» πρόσθεσε όμως ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάιρο συμφώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του «να ξεκινήσουν πάλι οι συνομιλίες σε διμερές επίπεδο για να καθοριστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα. Εως τότε ισχύει το κριτήριο της μέσης γραμμής. Πέραν τωνν διμερών σχέσεων είμαστε έτοιμοι για τριμερή συνεργασ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> – Αιγύπτου».
Ο 55ος γύρος συνομιλιών με την Τουρκία
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Βενιζέλος είπε ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ο 55ος γύρος συνομιλιών (από το 2002 εως σήμερα) με την Τουρκία για θέματα θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και επισήμανε ότι «Η θέση μας είναι σαφής: συζητούμε – να το καταστήσω καθαρό – συζητούμε για το Αιγαίο και για Ανατολική Μεσόγειο για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια ζώνη»
Νέα συνάντηση με Νίμιτς στο τέλος Σεπ Τεμβρίου
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό ενώ πρόσθεσε ότι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τελευταία εβδομάδα του Σεπ Τεμβρίου στην Νέα Υόρκη. Ειδικόετρα, είπε ότι «Συναντήθηκα την Δευτέρα με τον ειδικό εκπρόσωπο Μάθιου Νίμιτς που διατύπωσε μια τελευταία εκδοχή των προτάσεών του. Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειας που καταβάλλονται. Οι θέσεις μας με εθνική συναίνεση είναι ότι αποδεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό… θέλουμε μια λύση – έργκα όμνες – ένα όνομα για κάθε χρήση ώστε να υπάρξει τελική λύση και όχι αλα κάρτ. Πιστεύω ότι η σαφήνεια με την οποία τοποθετηθήκαμε θα βοηθήσει τον κ. Νίμιτς στις επόμενες συναντήσεις του». Σημείωσε δε ότι επαφές για το Σκοπιανό είχε και με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/612666/prothesmia-gia-tis-7-dekemvriou-piran-oi-treis-vouleutes-tis-hrusis-augis-/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…