URL Χρηματιστήριο Χρηματιστήριο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δημήτρης Μαυρομάτης: Εδωσε 7 εκατ. δολάρια για έναν Πικάσο

From nmnwiki
Revision as of 21:11, 5 January 2021 by FelipaMarou8644 (talk | contribs) (Created page with "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια ντετεκτιβ πατρα Ανω κάτω έκανε το χρηματιστήριο της [https...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια ντετεκτιβ πατρα Ανω κάτω έκανε το χρηματιστήριο της ντετεκτιβ πειραιασ τέχνης ο Ελληνας billionaire της γαλλικής πρωτεύουσας αγοράζοντας στο Λονδίνο έναν ακόμη Πικάσο και εκτοξεύοντας την αξία της προσωπικής του συλλογής στα 2 δισ. δολάρια..."

Δημήτρης Μαυρομάτης: Εδωσε 7 εκατ. δολάρια για έναν Πικάσο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Ανω κάτω έκαγαλλικήγαλλικής</a> πρωτεύουσας αγοράζοντας στο Λονδίνο έναν ακόμη Πικάσο και εκτοξεύοντας την αξία της προσωπικής του συλλογής στα 2 δισ. δολάριαH είδηση κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό περίπου για μία εβδομάδα, όταν η βρετανική Εφημερίδα «Daily Mail» έ�γαλλικήγαλλικής</a> πρωτεύουσας Δημήτρης Μαυρομάτης, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας έναν πίνακα η αξία του οποίου ανήλθε τελικά στα 7 εκατ. δολάρια. «Ηταν μια κίνηση ματ για τα κοσμικά σαλόνια της τέχνης, τα οποία διατείνονται ότι σε τέτοιες περιόδους ο δείκτης του χρηματιστηρίου της τέχνης πέφ ΤΕΙ σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα 7 εκατ. δολάρια που δόθηκαν αφειδώς από τον Ελληνα επιχειρηματία αποδεικνύουν, ωστόσο, ότι η τέχνη εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη επένδυση αφού οι διάσημες πινελιές δεν χάνουν ποτέ την υψηλή τους αξία», σημειώνουν τα ξένα media.




Το έργο φέρει τον τίτλο «Femme assise au chapeau» και απεικονίζει μια γυναίκα που φορά καπέλο και κάθεται σε καρέκλα. Ο μοναδικός αυτός πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο Πικάσο τη δεκαετία του ’60 και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή



Ο πίνακας αγοράστηκε από την γκαλερί Αcquavella της Νέας Υόρκης -από την οποία προμηθεύονται έργα τέχνης το διεθνές jet set και η ευρωπαϊκή αριστοκρατία- στο πλαίσιο της έκθεσης «Frieze» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Το έργο φέρει τον τίτλο «Femme assise au chapeau» και απεικονίζει μια γυναίκα που φορά καπέλο και κάθεται σε καρέκλα. Ο μοναδικός αυτός πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο Πικάσο τη δεκαετία του ’60 και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή. «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο τέχνης που προσδίδει στον ιδιοκτήτη του κύρος», ισχυρίζονται κύκλοι της τέχνης και συνεχίζουν: «Γι’ αυτό άλλωστε και η συγκεκριμένη αγορά αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των Ελλήνων εφοπλιστών που βρέθηκαν στη βρετανική και τη γαλλική πρωτεύουσα». Λέγεται μάλιστα ότι ακόμη και ο εκκεντρικός γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόζιαν έδειξε εντυπωσιασμένος από την αγορά του κ. Μαυρομάτη. Επτά εκατ. δολάρια για ένα έργο τέχνης δεν διατίθενται πλέον εύκολα, εκτός αν είσαι μέλος μιας πλούσιας οικογένειας η οποία διέθετε κατά το παρελθόν επιχειρήσεις στην Αφρική, αν είσαι χρηματιστής και κατοικείς σε μια υπέροχη μονοκατοικία στην καρδιά του Παρισιού και μάλιστα στο 16ο δημοτικό διαμέρισμα-καρτιέ, όπου βρίσκονται τα πιο ακριβά [http:γαλλικήγαλλικής</a> πρωτεύουσας. Ελληνικοί κύκλοι του Παρισιού ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος πίνακας κοσμεί ήδη τοίχο του σαλονιού της οικογένειας Μαυρομάτη.







Μια συλλογή που αποτιμάται περί τα 2 δισ.


O Δημήτρης Μαυρομάτης συγκαταλέγεται στους πιο δυνατούς παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα της τέχνης, ενώ  θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων και αντικειμένων του 18ου αιώνα, τίτλος που του έχει στοιχίσει κατά το παρελθόν αρκετά εκατομμύρια γαλλικά φράγκα. Ο Ελληνας επιχειρηματίας ήταν άλλωστε το πρόσωπο που κρυβόταν για αρκετά χρόνια πίσω από τις δημοπρασίες με γαλλικά έπιπλα και πορσελάνες Σεβρών που διοργάνωνε ο οίκος Sotheby’s. Ιστορικά αντικείμενα όπως το μπουντουάρ της Μαρίας Αντουανέτας από το παλάτι του Φοντενεμπλό και άλλα έπιπλα του Ριζνέρ, επιπλοποιού του βασιλιά Λουδοβίκου, βγήκαν προς πώληση από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών όταν ο ελληνικής κατ αγωγής χρηματιστής πούλησε την εξαώροφη κατοικία του στην περιοχή Τσέστερ Σκουέαρ του Λονδίνου. «Την εποχή εκείνη είχε προκληθεί πραγματικός πανικός από τα αντικείμενα που άγγιζαν αστρονομικά ποσά. Φανταστείτε ότι ένα μαύρο κινέζικο βάζο της εποχής του ηγεμόνα Κιανλόνγκ είχε τιμή εκκίνησης περί το 1,5 εκατ. ευρώ», θυμούνται κάποιοι. Πολλοί είχαν αναρωτηθεί τότε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που ένας αυθεντικός λάτρης της τέχνης αναγκαζόταν να πουλήσει, για να εισπράξουν την αποστομωτική απάντηση: «Δεν πουλάω γιατί έχω ανάγκη από χρήματα, αλλά από τετραγωνικά. Οπως δήλωσα και στους "New ιδιωτικοσ ντετεκτιβ York Times", δεν μου αρέσει να τοποθετώ αντικείμενα που αγαπώ σε αποθήκες. Οσοι έχουν επισκεφθεί το σπίτι μου στο Παρίσι ξέρουν ότι είναι γεμάτο έπιπλα, πίνακες και αντικείμενα του 18ου αιώνα. Εκείνα του Λονδίνου δεν είχα πια πού να τα βάλω. Γιατί, λοιπόν, να μην τα χαρούν κάποιοι άλλοι;».





Αντικείμενα του 18ου αιώνα από την πανάκριβη συλλογή του Δημήτρη Μαυρομάτη



Aπό το Marché aux Puces, σύγχρονος Σταύρος Νιάρχος


Ο Δημήτρης Μαυρομάτης ήταν μόλις 18 ετών όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα διάσημα παλιατζίδικα του Marché aux Puces στο Παρίσι και ένιωσε γοητευμένος. Γιος Κωνσταντινουπολίτη, η οικογένεια του οποίου ασχολήθηκε με το εμπόριο καφέ και κακάο στο Καμερούν, διέθετε πάντα κοσμοπολίτικο αέρα. Παρόλο που οι γονείς του δεν υπήρξαν συλλέκτες, τον έστρεψαν νωρίς στην τέχνη μέσα από τη μελέτη της. Σε ηλικία 19 ετών χάνει τον πατέρα του και, καθώς ο κόσμος των επιχειρήσεων δεν τον συγκινεί, αναγκάζεται να τα πουλήσει όλα για να ανοίξει στη Γενεύη το δικό του χρηματιστηριακό γραφείο. Το 1989 αρχίζει να δημιουργεί την προσωπική του συλλογή, για να φτάσει σήμερα να συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με την ετήσια λίστα της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού «Artnews», στο top 10 των παγκόσμιων μαικήνων της τέχνης, παίρνοντας θέση δίπλα στον Γάλλο επιχειρηματία Φρανσουά Πινό, στον Φίλιππο Νιάρχο και στην κόρη του Καταριανού εμίρη, Μαγιάσα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι. Διαθέ ΤΕΙ πέντε μυθικής αξίας πίνακες του Πικάσο, μεταξύ των οποίων και το διάσημο «Φιλί», έργα του Φράνσις Μπέικον και του Μπασκιά και μια αξιοζήλευτη συλλογή από πορσελάνες. Ολη του η συλλογή αποτιμάται στο αστρονομικό νούμερο των 2 δισ. δολαρίων, γι’ αυτό και κάποιοι συγκρίνουν το πάθος του για την τέχνη με εκείνο του Σταύρου Νιάρχου: «Φθηνά έργα ή έργα σε καλή τιμή δεν υπάρχουν. Η τέχνη ακόμα και σε καιρό κρίσης πωλείται - και πωλείται ακριβά. Δεν γίνονται με τα ψέματα οι μεγάλες συλλογές. Εγώ, όπως και ο Σταύρος Νιάρχος, μάθαμε να ξοδεύουμε για κάτι που μας αρέσει και είναι η αδυναμία αλλά και η τρέλα της ζωής μας», απαντά κάθε φορά που κάποιος τον ρωτάει σχετικά. Διασημότητες από όλο τον κόσμο τον επισκέπτονται τακτικά για να απολαύσουν τα μοναδικά κομμάτια του, που κάνουν το διαμέρισμά του στο Παρίσι να θυμίζει Βερσαλλίες. Οπως ακριβώς πράτ ΤΕΙ και η σύζυγος του πρώην Γάλλου προέδρου, κυρία Σιράκ, η οποία επισκέπτεται τακτικά την οικία Μαυρομάτη προκειμένου να πιει το απογευματινό της τσάι, να θαυμάσει τις πανέμορφες πορσελάνες και να συνομιλήσει για τέχνη με τον ανήσυχο Ελληνα συλλέκτη.















Αντικείμενα του 18ου αιώνα από την πανάκριβη συλλογή του Δημήτρη Μαυρομάτη

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.






Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.



Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!



Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.







Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.



«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».



«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.protothema.gr/Stories/article/326505/dimitris-mauromatis-edose-7-ekat-dolaria-gia-enan-pikaso/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…