Διαδικτυακή πληροφορίες Διαδίκτυο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ - Τεχνολογία - Προσφέρει πρόσβαση στη Wikipedia μέσω γραπτών μηνυμάτων
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Τεχνολογία - Προσφέρει πρόσβαση στη Wikipedia μέσω γραπτών μηνυμάτων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ξεκίνησε μια πιλοτική υπηρεσία αποστολής άρθρων μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα χρηστών στην Αφρική.
Η Wikipedia συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής δικτύου κινητής τηλεφωνίας Airtel παρέχοντας δωρεάν άρθρα της μέσω γραπτών μηνυμάτων σε συνδρομητές στην Κένυα. Αυτό είναι το πρώτο πειραματικό βήμα του όλου εγχειρήματος. Σκοπός του εγχειρήματος των δύο εταιρειών είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ενημέρωση άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Στην Αφρική, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι συγκριτικά ανεπτυγμένα καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν περισσότερους συνδρομητές από τις εταιρείες σταθερών δικτύων τηλεφωνίας και διαδικτύου. Η δοκιμή θα διαρκέσει τρεις μήνες.
«Στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας» τόνισε ο Νταν Φόιλ, υπεύθυνος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών της Wikipedia. «Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν πληροφορίες, άρθρα και σχετικές ειδήσεις στην Wikipedia» πρόσθεσε ο ίδιος.
Προκειμένου να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, οι χρήστες της Airtel στην Κένυα πρέπει να καλέσουν *515#. Στη συνέχεια, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα, το οποίο θα τους παραπέμπει να αναζητήσουν άρθρα που τους ενδιαφέρουν στην Wikipedia.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ ΑΠΗΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΡΟΔΟΣ Κρήτη: «Συναγερμός» για τουρίστα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
Ο άνδρας, πιθανόν ρωσικής κατ αγωγής, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή - Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύναμη της πυροσβεστικής«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές για έναν τραυματία τουρίστα, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στο Σέλινο Χανίων, στην έξοδο προς τη Σούγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ που είναι ηλικίας 50-55 ετών, και πιθανόν Ρώσος, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή με ομάδα τουριστών.
Ο τουρίστας έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν διατρέχει κίνδυνο.
Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Χανιά, ενώ σπεύδει και δύναμη της πυροσβεστικής.
Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα
Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ».
Με αυτά τα λόγια ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα του, έπειτα από την απόφασή του να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για τα χημικά της χώρας.
«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».
«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο 'Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.
Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.
«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».
«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για "επαναστάτες" γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271417&catID=22
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΔΟΣ…