Βουλευτών Κρίση Εμπιστοσύνη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πολιτικό χάος στην Ιταλία

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Την απομάκρυνση των βουλευτών του από την κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε ο επικεφαλής του κεντροδεξιού σχηματισμού στην Ιταλία, Σίλβιο Μπερλουσκόνι......

Πολιτικό χάος στην Ιταλία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Παραιτήθηκαν οι υπουργοί του κόμματος του Μπερλουσκόνι




Την απομάκρυνση των βουλευτών του από την κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε ο επικεφαλής του κεντροδεξιού σχηματισμού στην Ιταλία, πετρα για χτισιμο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Σάββατο, βυθίζοντας με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα και την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία, αρχιτεκτονικη κηπων στο χάος.



Η ανακοίνωση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τους Ιταλούς σε νέες εκλογές ή το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας, ήρθε μία μέρα μετά την πρόσκληση Λέττα στην πλευρά Μπερλουσκόνι να τον στηρίξει με την εμπιστοσύνη του σε ψηφοφορία στη Βουλή στο προσεχές διάστημα.



Αργά την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο διαφώνησε με τα οικονομικά μέτρα ζωτικής σημασίας στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πέτρες Πηλίου δημιουργώντας εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ των παραδοσιακών αριστερών και δεξιών δυνάμεων.



Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλ ευρών είχαν αρχίσει να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα μετά τις κινήσεις για απομάκρυνση Μπερλουσκόνι από το κοινοβούλιο και μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή τον περασμένο μήνα.



«Η απόφαση του Πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα να παγώσει την κυβερνητική δραστηριότητα είναι μία σοβαρή παραβίαση των όρων, χτισιμο με πετρα υπό τους οποίους συστάθηκε η κυβέρνηση», Μαρμαρόπετρα ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.



Ενδεχόμενες παραιτήσεις υπουργών θα καθυστερήσουν σημαντικά περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, η οποία δίνει μάχη με την ύφεση, Μπέζ αγγονάρια έχοντας να αντιμετωπίσει ένα δημόσιο χρέος της τάξεως των 2 τρισεκατομμυρίων και την ανεργία στις νέες ηλικίες, η οποία έχει σκαρφαλώσει στο 40%.



Οι πολιτικές αναταράξεις ανησυχούν όλο και περισσότερο τους επενδυτές, επενδυση εξωτερικου τοιχου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα να εγγυάται παρόλ' αυτά σταθερότητα στις αγορές, διατηρώντας ουσιαστικά σε χαμηλότερα επίπεδα την αναστάτωση απ' ότι σε προηγούμενες περιπτώσεις κρίσεων.



Οι υπουργοί του κόμματος του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο.



Οι πέντε υπουργοί ακολούθησαν τη συμ Βουλή του Μπερλουσκόνι που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το τελεσίγραφο του Λέτο, πετρα πηλιου διευκρίνισε η εκπρόσωπος.



Ο ιταλός πρωθυπουργός είχε ζητήσει χθες Παρασκευή μια διευκρίνιση ενώπιον του κοινοβουλίου όσον αφορά την αβέβαιη υποστήριξη που παρέχει το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας, που έχει μετονομαστεί σε Φόρτσα Ιτάλια, αρχιτεκτονικη κηπων σχεδια στην κυβέρνησή του.



Σήμερα το απόγευμα ο Μπερλουσκόνι κάλεσε, σε μήνυμά του προς τον Αλφάνο, τους υπουργούς του Φόρτσα Ιτάλια να «εκτιμήσετε την ευκαιρία να υποβάλετε αμέσως την παραίτησή σας για να μην είστε συνένοχοι σε μια περαιτέρω προσβολή των Ιταλών από την Αριστερά».



«Η απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από τον πρόεδρο του (υπουργικού) συμβουλίου να παγώσει οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης, Πελκιτόσ γρανίτης προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση του ΦΠΑ, είναι μια κατάφωρη παραβίαση της κυβερνητικής συμφωνίας», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.



Ο Λέτα είχε συγκαλέσει χθες το υπουργικό συμβούλιο με στόχο να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, όμως εξαιτίας της πολιτικής κρίσης το συμβούλιο αποφάσισε να μην εγκρίνει οικονομικά μέτρα που είχε ήδη προγραμματιστεί να προωθήσει, κυβολιθος τιμη εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% θα ισχύσει κανονικά.



ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.



Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



































ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/588613/politiko-haos-stin-italia/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…