Έλεγχο έλεγχο κυβέρνηση ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Ανησυχούν με την κινέζικη ζώνη εναέριου ελέγχου οι ΗΠΑ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη ζώνη εναερίου ελέγχου που καθιέρωσε το Πεκίνο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ......

Ανησυχούν με την κινέζικη ζώνη εναέριου ελέγχου οι ΗΠΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Στο Τόκιο από χθες ο Τζο Μπάιντεν




Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη ζώνη εναερίου ελέγχου που καθιέρωσε το Πεκίνο πάνω από την Ανατολική Σινική θάλασσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μια απόφαση που προκάλεσε διπλωματική ένταση κυρίως με την Ιαπωνία.



«Παραμένουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κήρυξη της νέας ζώνης εναερίου ελέγχου», δήλωσε ο Μπάιντεν στην ιαπωνική Εφημερίδα Asahi Shimbun, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία όπου έφθασε χθες βράδυ, με το Τόκιο να είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην ανατολική Ασία, ενώ κατόπιν θα μεταβεί στην Κίνα και στη Νότια Κορέα.



«Αυτό το τελευταίο περιστατικό αποδεικνύει την ανάγκη μιας συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού διαχείρισης των κρίσεων όπως και μέτρων που επιτρέπουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ώστε να μειωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών», πρόσθεσε.



Στην Ιαπωνία «θα επιβεβαιώσω την ισχύ της δέσμευσής μας και της συμμαχίας μας, όπως και την σπουδαιότητα της αποχής από κάθε ενέργεια που θα υπομόνευε την ειρήνη, την Ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή», δήλωσε ακόμη ο αμερικανός αντιπρόεδρος πριν αναχωρήσει για το Τόκιο.



Από την πλευρά της η Ιαπωνία δηλώνει βεβαία ότι ο αμερικανός απεσταλμένος θα την υποστηρίξει στη στάση της απέναντι στην εξαιρετικά επικίνδυνη πρωτοβουλία της Κίνας.



Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκμεταλλευθεί την επίσκεψή του στην Κίνα για να εκφράσει την ανησυχία των ΗΠΑ για τη ζώνη εναερίου ελέγχου και για να «ζητήσει διευκρινίσεις».



«Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ συμμερίζονται την άποψη ότι η (κινεζική) ζώνη εναερίου ελέγχου δεν είναι αποδεκτή», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, σύμφωνα με τον οποίο η ενέργεια των κινεζικών αρχών είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».



Πριν συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τάρο Άσο, ενώ θα γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου Ναρουχίτο.



Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν καλέσει το Πεκίνο να αποποιηθεί από την εφαρμογή της ζώνης εναερίου ελέγχου στη Ανατολική Σινική θάλασσα δηλώνοντας ότι η ενέργεια της αυτή ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο επεισοδίων.



«Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ότι δεν αποδεχόμαστε τις απαιτήσεις της Κίνας», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι, υπογραμμίζοντας ότι το Πεκίνο έλαβε το μέτρο αυτό «χωρίς προηγούμενες διαβουλεύσεις».



Η ανακοίνωση στις 23 Νοεμβρίου από το Πεκίνο της μονομερούς επιβολής ζώνης εναερίου ελέγχου πάνω από μεγάλο μέρος της Ανατολικής Σινικής θάλασσας μεταξύ Νότιας Κορέας και Ταϊβάν περιλαμβάνοντας ένα μικρό αρχιπέλαγος που τελεί υπό τον έλεγχο του Τόκιο, τα νησιά Σενκάκου, τα οποία διεκδικεί η Κίνα με το όνομα Ντιαογιού.



«Το γεγονός ότι η ανακοίνωση της Κίνας προκάλεσε σύγχυση και αύξησε τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων το μόνο που κάνει είναι να υπογραμμίζει τις ανησυχίες μας και την ανάγκη η Κίνα να υπαναχωρήσει στην απόφασή της. Η ανακοίνωση αυτή δεν θα αλλάξει τις στρατιωτικές μας ασκήσεις», επισήμανε αναφέροντας τις πτήσεις στην περιοχή αυτή δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών Β52, χωρίς να παρουσιάσουν εκ των προτέρων το σχέδιο πτήσης τους στις κινεζικές αρχές. Το Πεκίνο ωστόσο δεν διαμαρτυρήθηκε και περιορίστηκε να δηλώσει ότι παρακολούθησε επισταμένως τις πτήσεις αυτές.



Και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ επανέλαβε αργά χθες ότι η χώρα του ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέτρο που υιοθέτησε η Κίνα.






ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΒΟΛΟΣ «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα
Βέλγικα»,
το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό
πρόγραμμα που διοργανώνεται από την
Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα
τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν
με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι
επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με
τρεις συναυλίες στην Αττική και το
Ανατολικό Αιγαίο.



Αυτή
τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,
ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,
ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του
σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig
Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens
Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία
μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί
μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα
ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΒΟΛΟΣ Boudewijn
Buckinx, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΒΟΛΟΣ Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις
συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον
υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου
της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη
19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του
Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου
(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  



Ο κλαρινετίστας Hedwig
Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του
σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο
της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα
στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί
σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και
του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά
βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,
International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du
Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει
κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα
της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής
στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.
Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς
σεμιναρίου και φεστιβάλ "Julian Menendez"
της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών
επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το
1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels
Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει
τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.



Το
Athens Artis Quartet αποτελούν οι:



Βασίλης
Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Γιάννος
Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην
Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Larisa
Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Renato
Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρας
των Φίλων της Μουσικής)





Η
είσοδος είναι ελεύθερη για το
κοινό



Διοργάνωση: Πρεσβεία
του Βελγίου στην Ελλάδα



Σε
συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και
Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους
Πάτμου και Σάμου






ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/616063/anisuhoun-me-tin-kineziki-zoni-enaeriou-eleghou-oi-ipa/

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ…