Έλληνες πραγματικότητα Ευρωπαϊκή ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ο Έβρος απέναντι» στη Μονή Λαζαριστών

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι», γραφεια ντετεκτιβ κρητη των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ....

«Ο Έβρος απέναντι» στη Μονή Λαζαριστών ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πρεμιέρα την Παρασκευή




Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι», των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Το έργο πραγμεύεται πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας.



Λίγα λόγια για το έργο



Τέσσερις άνεργοι Έλληνες κατοικούν στις παρυφές της «ευμάρειας». Θεατές και παρείσακτοι της ευρωπαϊκής μας βιτρίνας. Τέσσερις Ευρωπαίοι δεύτερης ταχύτητας. Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το κείμενο των Ρέππα - Παπαθανασίου διερευνά μια πικρή αλήθεια της σύγχρονης πραγματικότητας: πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά και αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας.



Μετά τη λήξη των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, «Ο Έβρος απέναντι» θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης.



Έναρξη: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου

Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Νίκος Στρατηγός

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου

Βοηθοί φωτιστή: Αθηνά Μπανάβα, Ειρήνη Μπουτάρη

Οργάνωση παρ αγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος



Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Δημήτρης Μορφακίδης (Σερχάτ), Λίλιαν Παλάντζα (Μίνα), Μαριάννα Παπασάββα (Γιάννα), Βασίλης Σεϊμένης (Αλέκος), Γιάννης Χαρίσης (Κώστας).



ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο "Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος 'Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην
ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του
Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.


 

Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της
Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι
αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, ντετεκτιβ κορινθοσ Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)


Την επιμέλεια 
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώληση
εισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο την ημέρα της 
συναυλίας: €12,00

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στην "Αποστολή"

Οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της Εκκλησίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος              Πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας χαρακτήρισε την ΄΄Αποστολή΄΄ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Δημήτριος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

«Χωρίς την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, χωρίς την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της ΄΄Αποστολής΄΄ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν βαθύτερη και ανεξέλεγκτη», είπε ο Σεβ. κ. Δημήτριος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου, τη μεθοδικότητα και τη διαφάνεια του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.

             Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αποστολής΄΄, στη δίωρη συνάντησή τους, εξέτασαν λεπτομερώς τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε οικονομικό απολογισμό των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC  και την ΄΄Αποστολή΄΄ και ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί.

              «Οι Έλληνες υποφέρουν και αυτό το βιώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε, «για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους της κρίσης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η ΄΄Αποστολή΄΄  σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, το 2011 έφθασαν τα 7.851, το 2012 διανεμήθηκαν 35.583 και μόνο το α΄εξάμηνο του 2013, ιδιωτικοι ντετεκτιβ καβαλα 33527».

Επίσης ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και έκανε λόγο για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία την Ελλήνων ομογενών που στάθησαν στους εμπερίστατους αδελφούς τους.

              Ο Σεβ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την αναλυτική ενημέρωση και πρόσθεσε: «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της ΄΄Αποστολής΄΄. Είμαι πεπεισμένος ότι γρήγορα η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελλάδα θα βρει τη θέση της. Οι προσπάθειες στήριξης μας συνεχίζονται, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άμεσης νέας βοήθειας».









































 

           Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Τηλ.: ντετεκτιβ ροδου 213 0184400,www.mkoapostoli

   


ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/613266/o-evros-apenadi-sti-moni-lazariston-/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…