Έλληνες ταξί εκλογές ΔΙΑΖΥΓΙΟ Οι Τούρκοι «έφτυσαν» επιδεικτικά 25 ευρωβουλευτές

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πρωτοφανής συμπεριφορά από Τσιτσέκ και Μπαγίς που επέκριναν το Ευρωκοινοβούλιο σε πανηγυρική ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ εκδήλωση στην Άγκυρα - Μόλις ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ χθες ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ερντογάν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ εξασφάλισε ότι οι Τούρκοι θα ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα..."

Οι Τούρκοι «έφτυσαν» επιδεικτικά 25 ευρωβουλευτές! ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Πρωτοφανής συμπεριφορά από Τσιτσέκ και Μπαγίς που επέκριναν το Ευρωκοινοβούλιο σε πανηγυρική εκδήλωση στην Άγκυρα - Μόλις χθες ο Ερντογάν εξασφάλισε ότι οι Τούρκοι θα ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφαΗ σημερινή σύγκληση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτ ροπής ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα επρόκειτο να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Αυτό είχαν τουλάχιστον στο μυαλό τους οι 25 ευρωβουλευτές που ταξίδεψαν στην τουρκική πρωτεύουσα προκειμένου να συζητήσουν με τους Τούρκους βουλευτές για τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της υποψήφιας προς ένταξη χώρας αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων.



Η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτ ροπής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία τυπικώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διεξάγεται δύο φορές το χρόνο. Η σημερινή μάλιστα γίνεται έπειτα από δύο θετικές εξελίξεις για την Τουρκία: Το ξεπάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ με την έναρξη συζήτησης του κεφαλαίου 22 και την συμφωνία ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ (ως αντάλλαγμα για την υπογραφή συμφωνίας επανεισδοχής).



Φαίνεται όμως ότι για τους περισσότερους Τούρκους πολιτικούς όλα αυτά είναι... ψιλά γράμματα. Την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία γίνεται στο κτίριο της μεγάλης τουρκικής εθνοσυνέλευσης, κήρυξε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Τσεμίλ Τσιτσέκ. Ο κ. Τσιτσέκ, αφού εκφώνησε την ομιλία του επικρίνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί παντός του επιστητού, είπε στους προσκεκλημένους του ευρωβουλευτές: «Με συγχωρείτε, είμαστε σε προεκλογική περίοδο». Η επόμενη κίνησή του ήταν να φύγει από την αίθουσα της συνεδρίασης!



Πανομοιότυπη ήταν η στάση που ακολούθησε και ο Εγκεμέν Μπαγίς, Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ΕΕ. Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κ. Μπαγίς σηκώθηκε κι έφυγε, χωρίς να περιμένει να ακούσει τις ομιλίες των προσκεκλημένων ευρωβουλευτών, χωρίς να δείξει καν την τυπική ευγένεια να ακούσει τα ερωτήματα των Ευρωπαίων πολιτικών... Αναλόγως έπραξε και ο Τούρκος βουλευτής Αφίφ Ν Τεμιρκιράν, συμπρόεδρος της μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτ ροπής Τουρκίας-ΕΕ. Έκανε την ομιλία του κι αμέσως σηκώθηκε κι έφυγε...



Όπως είναι φυσικό, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου έγιναν έξαλλοι με αυτή την συμπεριφορά των Τούρκων πολιτικών. Στις τοποθετήσεις τους, οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές και αντιπρόεδροι της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτ ροπή Μαριλένα Κοππά και Γιώργος Κουμουτσάκος επέκριναν την στάση των Τούρκων.



«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και το ζεστό καλωσόρισμα. Αυτά θα ήταν τα πρώτα λόγια που θα ελεγα απευθυνόμενος στον κ. Τσιτσέκ. Αφού έφυγε ο κ. Τσιτσέκ θα το έλεγα στον κ. Μπαγίς. Αφού έφυγε ο κ. Μπαγίς θα το έλεγα στον κ. Ν Τεμιρκιράν. Αφού έφυγε ο κ. Ν Τεμιρκιράν δεν έχω πού να τα απευθύνω πια...», είπε ο ευρω βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και αναρωτήθηκε γιατί η συνεδρίαση της επιτ ροπής δεν έγινε με... τηλεδιάσκεψη!







Σε συνδυασμό με την απόφαση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν να αποσύρει το κυβερνών τουρκικό κόμμα AKP από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και να προσχωρήσει στους αντιευρωπαϊστές του ECR (European Conservatives and Reformists), η κίνηση των Τούρκων πολιτικών να γυρίσουν την πλάτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιουργεί το εύλογο ερώτημα «πού το πάει η Τουρκία». Μάλιστα το ερώτημα με ποιες δυνάμεις θέλει να συνεργαστεί η Τουρκία ενισχύεται από το γεγονός ότι οι κύριοι Τσιτσέκ και Μπαγίς εξέφρασαν την πολιτική αποστροφή τους για τους ευρωβουλευτές μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε υπογραφή ευρωτουρκικής συμφωνίας επανεισδοχής και μετά το άνοιγμα του κεφαλαίου 22 που αφορά την περιφερειακή πολιτική.



Οι ευρωβουλευτές που βρίσκονται στην Άγκυρα αποδοκίμασαν τους Τούρκους πολιτικούς που επέλεξαν να τινάξουν στον αέρα την συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτ ροπής. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι μετά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων είναι ότι σήμερα ανακοινώνονται οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και οι κύριοι Τσιτσέκ, Μπαγίς και Ν Τεμερικιράν θα έπρεπε να είναι παρόντες...



Ισως οι Τούρκοι πολιτικοί δεν θέλησαν να διακινδυνεύσουν να δεχθούν την οργή του κ. Ερντογάν σε περίπτωση που δεν παρευρίσκονταν στην κομματική εκδήλωση του AKP. Αλλωστε ο Τούρκος πρωθυπουργός, όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε καταδικάσει την βίαιη καταστολή εναντίον των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης είχε αναρωτηθεί δημοσίως: Τι είναι το ευρωκοινοβούλιο; Εγώ δεν το αναγνωρίζω... 
ΔΙΑΖΥΓΙΟ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.



Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



































ΔΙΑΖΥΓΙΟ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΔΙΑΖΥΓΙΟ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/334353/-oi-tourkoi-eftusan-epideiktika-50-eurovouleutes/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…