Ευρώπη Ναυτικό Ναυτικό ΒΟΛΟΣ - Διεθνή - Η Ρώμη δέχεται επικρίσεις

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή - Η Ρώμη δέχεται επικρίσεις ΒΟΛΟΣ Οι δυσκολίες για τους μετανάστες από την Αφρική που ξεκινούν το επικίνδυνο ταξίδι του διάπλου της Μεσογείου για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τον πόλεμο και την καταπίεση δεν τελειώνουν μόλις τα πλοιάριά τους φτάσουν στις ακτές της Ιταλίας. Αν καταφέρουν να φτάσουν στη στεριά, μπορεί να βρεθούν σε υπερπλήρη κέντρα υποδοχής μεταναστών, την ώρα που οι ιταλικές αρχές έγιναν στόχος επικρίσεων τις τελευταίες εβδομάδες επειδή φέρονται να επέτρεψαν σε αξιωματούχους της Ερυθραίας να παρενοχλήσουν μετανάστες από το Κέρας της Αφρικής.



Διεθνείς οργανισμοί, όπως η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Συμβούλιο της ευρώπης, έχουν ανακοινώσει ότι στην Ιταλία δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που χρειάζονται διεθνή προστασία. Όμως, ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ όπως έγινε επώδυνα ξεκάθαρο από τους θανάτους εκατοντάδων μεταναστών τον προηγούμενο μήνα, πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στη στεριά.



Αν αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν είναι ακόμη στη μέση του πελάγους, οι ψαράδες ενδέχεται να αποφύγουν να τους βοηθήσουν για το φόβο να κατηγορηθούν για συνέργεια σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, ενώ κινδυνεύουν να δουν τις βάρκες τους να κατάσχονται. Επιζώντες του χειρότερου ναυαγίου με μετανάστες στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, αυτό που σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα όπου περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, είπαν ότι πλοία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση δεν τους βοήθησαν.



«Τους πλησίασαν δύο σκάφη, ένα από τα οποία πέρασε δίπλα από το πλοιάριο που τους μετέφερε οπότε είδε την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν», δήλωσε ο πατέρας Μούσιε Ζεράι, ένας ιερέας από τη Ρώμη, μεταφέροντας τα όσα του διηγήθηκαν μετανάστες που επέζησαν του ναυαγίου αυτού. Οι μετανάστες που βρίσκονταν στο πλοιάριο που βούλιαζε, η πλειονότητα των οποίων κατάγονταν από την Ερυθραία, κάλεσαν σε βοήθεια τα κοντινά πλοία, όμως αυτά απομακρύνθηκαν, πρόσθεσε ο Ζεράι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις να αλλάξει ο μεταναστευτικός νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όμως ο κυβερνητικός Συνασπισμός της χώρας είναι βαθιά διχασμένος όσον αφορά το θέμα αυτό. «Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι επέβαιναν στα πλοία αυτά, αν ήταν ψαράδες ή ήταν το πολεμικό ναυτικό ή το λιμενικό που τους είδε και δεν έκανε τίποτα», υπογράμμισε ο Ζεράι.



Τα πλοία έπλεαν κοντά στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες περίπου στις 3 τα ξημερώματα και σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τις ακτές της Λαμπεντούζα. Τελικά οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επενέβησαν τα ξημερώματα για να βοηθήσουν τους μετανάστες, όμως ήταν πλέον αργά, καθώς πολλοί εξ αυτών είχαν ήδη πνιγεί.



Ο Ζεράι κατήγγειλε ότι οι ιταλικές αρχές που εξετάζουν αν οι επιζώντες του ναυαγίου αυτού εισήλθαν στη χώρα παράνομα, δεν έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες τους. Μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα, στις 11 Οκτωβρίου σημειώθηκε νέο ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της Μάλτας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι, μηνυμα αναγκάζοντας τις ιταλικές αρχές να αυξήσουν τις εναέριες και θαλάσσιες περιπολίες στην περιοχή για να αποτραπούν παρόμοια δυστυχήματα.



Ακόμη όμως και όταν πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού σπεύδουν να βοηθήσουν, οι μετανάστες ενδέχεται να μην είναι ασφαλείς, σύμφωνα με την ιταλική Εφημερίδα La Repubblica. Όπως ανέφερε σε άρθρο της την Πέμπτη, χρήματα και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ κλάπηκαν από 95 Σύρους τους οποίους διέσωσαν ιταλοί ναύτες στις 25 Οκτωβρίου.



«Οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού μάς έψαξαν και μας ανάγκασαν να περάσουμε από ανιχνευτή μέταλλων», αναφέρει η Λα Ρεπούμπλικα επικαλούμενη την καταγγελία στην Αστυνομία ενός μετανάστη που δεν κατονομάζει. «Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, τα οποία θα μας επιστρέφονταν μόλις αποβιβαζόμασταν», ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πρόσθεσε ο ίδιος.



«Υπήρχε μια αριθμημένα σακούλα για κάθε έναν από εμάς. Όμως όταν αποβιβαστήκαμε, η σακούλα μου, όπως και πολλών άλλων, είχε ανοιχθεί και έλειπαν σχεδόν όλα τα χρήματα και κάποια χρυσά αντικείμενα», συνέχισε. Συνολικά φέρονται να κλάπηκαν 3.000 με 5.000 δολάρια από κάθε μετανάστη καθώς και χρυσά δαχτυλίδια, 15ο Δημοτικό βραχιόλια και περιδέραια. Αυτά τα ποσά πληρώνουν συνήθως οι μετανάστες στους διακινητές που τους μεταφέρουν στην ευρώπη.



Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό δεν έχει διαψεύσει τις κατηγορίες αυτές. Ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική και πολιτική Δικαιοσύνη ερευνούν τις καταγγελίες της Λα Ρεπούμπλικα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει και εσωτερική έρευνα. Καθώς είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενες επικρίσεις για τη διαχείριση του προβλήματος της μετανάστευσης, η Ιταλία απαντά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπισή του. Παραπονείται ότι αυτή και η Μάλτα έχουν αφεθεί μόνες τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου της μετανάστευσης.



Το θέμα θα βρισκόταν στο επίκεντρο της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα, όμως επισκιάστηκε από τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση ευρωπαίων ηγετών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύθηκαν να αναλάβουν «αποφασιστική δράση» και πρόσφατα διόρισαν μια ομάδα που αναμένεται να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις τον Δεκέμβριο.



Στο μεταξύ μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στην Ιταλία, αλλά και να πεθαίνουν στην προσπάθειά τους αυτή. Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν ζητήσει καταφύγιο στην Ιταλία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, Υπ. Περιβάλλοντος 36.278 μετανάστες έχουν φτάσει στη χώρα με πλοιάρια μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, σε σχέση με 13.245 ολόκληρο το 2012.
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, υδατοδρόμιο Βόλου ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














ΒΟΛΟΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της...Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.



"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.



Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.



Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.



Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.



Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.



Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.



"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.



Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.



Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.



Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.



Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.




ΒΟΛΟΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273092&catID=4

ΒΟΛΟΣ…