Ζωή Smartphone Smartphone ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Τα Smartphones βλάπτουν τη σπονδυλική μας στήλη
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, ριζίτιδες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ δυσκαμψία στην κίνηση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ πόνος στους ώμους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ μούδιασμα στα δάχτυλα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ κλπ...."
Τα smartphones βλάπτουν τη σπονδυλική μας στήλη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, ριζίτιδες, δυσκαμψία στην κίνηση, πόνος στους ώμους, μούδιασμα στα δάχτυλα, κλπ.Διχασμένη είναι η επιστημονική κοινότητα μετά το θόρυβο που ξέσπασε στις ΗΠΑ σχετικά την επίδραση των smartphones στην σπονδυλική στήλη και στα άνω άκρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά οι έφηβοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν κακή στάση λόγω της παρατεταμένης χρήσης smartphones, χωρίς να αποκλείονται όμως και φαινόμενα τραυματισμών υπέρχρησης (overuse injuries or repetitive strain αυ χέναχένα</a>, την μέση και τα άνω άκρα, μας εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς.
Συγκεκριμένα, η επέκταση της χρήσης των smartphones στον ελεύθερο χρόνο, παράλληλα με την σχεδόν επιβεβλημένη καθημερινή χρήση υπολογιστών στο γραφείο ή στο σχολείο, αυξάνει τον εθισμό και οδηγεί σε υπέρχρηση και, εκ του λόγου αυτού, σε καταπόνηση των σπονδυλικών δίσκων, ααυ χέναχένα</a> και του κορμού, που οδηγούν σε σοβαρές παθολογίες και κακή ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα επιβαρύνει τα ήδη υπερχρεωμένα ασφαλιστικά συστήματα. Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, ριζίτιδες, δυσκαμψία στην κίνηση, πόνος στους ώμους, μούδιασμα στα δάχτυλα, κλπ.
Ποια είναι όμως τα συμπτώματα της κακής στάσης, τηαυ χέναχένα</a>; Κυρίως ο πονοκέφαλος �αυ χέναχένα</a> αυξάνονται τα φορτία στην άνω αυχενική μοίρα, η οποία έχει πλούσια νεύρωση και αγγεία που αιματώνουν τον εγκέφαλο. Έτσι, το αυξημένο μηχανικό στρες στην περιοχή δημιουργεί αυτού του τύπου τα συμπτώματα, καθώς επίσης ίλιγγο και επιπλοκές στην όραση (διπλωπία). Επίσης, καινούργια λειτουργικά συστήματα σύγχρονων smartphones έχουν κατηγορηθεί ότι αυξάνουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και της ναυτίας -λόγω της αδιόρατης κίνησης που το μάτι δεν βλέπει αλλά διαισθάνεται (simulation sickness)- που όμως δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά.
Προκειμένου να διατηρούμε μια καλύτερη στάση και να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες τραυματισμών υπέρχρησης, ο κ. Κακαβάς, συμβουλεύει:
τοποθέτηση της οθόνης σε θέση απέναντι από τα ματιά μας, χωρίς να υπάρχει παρατεταμένη κάμψη του κεφαλιού.
τακτά διαλείμματα μεταξύ της χρήσης υπολογιστή, λάπτοπ και smartphone ούτως ώστε να υπάρχει μικρότερη καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος. Συγκεκριμένα απαιτούνται 30΄ διάλειμμα για κάθε 1-2 ώρες χρήσης.
Διευκρινίζεται ότι σωστή στάση είναι αυτή που συντηρεί τις φυσιολογικές κυρτώσεις της σπονδυλικής στήλης και ελαχιστοποιεί τα φορτία στα σκελετικά και μη μυοσκελετικά στοιχεία. Αντιθέτως, κακή στάση εννοούμε την τάση του χρήστη να καμπουριάζει, τους κυρτούς ώμους, την κάμψη του κεφαλιού και την έλλειψη λόρδωσης της οσφυϊκής μοίρας.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το... Instagram!
Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδεςΈνα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.
Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.
Το ξενοδοχείο, που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.
Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!
Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), την ώρα που κάνει check in - οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!
Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!
Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!
Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!
Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.
Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο... πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον... Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.
Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον... «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.
Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο... «Πλάτωνας».
Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».
«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».
Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής... γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ
source: http://www.protothema.gr/ugeia/article/325516/-ta-smartphones-vlaptoun-ti-sponduliki-mas-stili-/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΡΙΚΑΛΑ…