Ισπανία τράπεζες Ισπανία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σε άνοδο τα «κόκκινα δάνεια» στην Ισπανία

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα πρέπει να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για τα «κόκκινα δάνεια»......

Σε άνοδο τα «κόκκινα δάνεια» στην Ισπανία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ




Η τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα πρέπει να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για τα «κόκκινα δάνεια» κατά 5 δισ. ευρώ, ντετεκτιβ πατρα εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο αναχρηματοδοτούνται αυτά τα δάνεια.



Στις αρχές της χρονιάς, οι αρχές επέβαλαν στις τράπεζες να ταξινομούν ως επισφαλή περιρισσότερα δάνεια από αυτά που υποχρεώνονταν έως τότε. Ο αριθμός, ντετεκτιβ πειραιασ βάσει των νέων προβλέψεων, μιλά για επιπλέον 5 δισ. ευρώ σε «κόκκινα δάνεια» στο αισιόδοξο σενάριο και αυξάνεται έως τα 10 δισ. ευρώ στο απαισιόδοξο σενάριο.



Η τράπεζα της Ισπανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εμπορικές τράπεζες της χώρας θα μπορέσουν να απορροφήσουν την αύξηση.



ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ιδιωτικοσ ντετεκτιβ τιμεσ ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, ιδιωτικοι ντετεκτιβ βεροια η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ασμουσεν: Επικίνδυνες επιπτώσεις από απόσυρση των μέτρων της FED

Η μεταβολή της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της τράπεζας στις ΗΠΑ ίσως έχει «μεγαλύτερες» συνέπειες από το 1994, σημείωσε

Οι πιθανές συνέπειες της απόφασης της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών της Αμερικής να μειώσει το επίπεδο της νομισματικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας με τις αγορές αξιόγραφων στις οποίες προχωρά υπάρχει ο κίνδυνος να είναι μεγαλύτερες τώρα από ό,τι ήταν το 1994, όταν η Fed είχε προχωρήσει σε παρόμοια αλλαγή πολιτικής με αποτέλεσμα οι αγορές ομολόγων να κατακρημνιστούν, εκτίμησε την Τρίτη ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτ ροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.



Σύμφωνα με τον Άσμουσεν αυτά που είχαν συμβεί το 1994 δείχνουν σαφώς πόσο μεγάλη σημασία έχει οι κεντρικές τράπεζες να ενημερώνουν έγκαιρα και με σαφήνεια για τις στρατηγικές εξόδου τους από τις τυχόν επεκτατικές τους πολιτικές.



Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει τη σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων που έχει θέσει σε εφαρμογή εντός του μήνα (17η-18η Σεπ Τεμβρίου), κάτι που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει κι εκτιμάται συνέβαλε στην ταχύτερη ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και την άνοδο των αγορών.



"Στις αρχές του 1994, ενώ η ανάκαμψη των ΗΠΑ ενισχυόταν, η Fed έθεσε σε εφαρμογή έναν κύκλο μείωσης των αγορών αξιόγραφων και οι αγορές ομολόγων κατακρημνίστηκαν όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο", επισήμανε ο Άσμουσεν.



"Εν η διάχυση ήταν μεγάλη το 1994, μπορούμε να αναμείνουμε ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σήμερα, σε έναν όλο πιο βαθιά διασυνδεδεμένο κόσμο", πρόσθεσε, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας που εκφώνησε στις Βρυξέλλες.





ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605022/se-anodo-ta-kokkina-daneia-stin-ispania/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…