Καρδιά Ελένη Μενεγάκη καρδιά ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ Η Ελένη Μενεγάκη έγινε… πατάτα

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ γραφεια ερευνων Μια… «αναπάντεχη» είδηση περίμενε γραφεια γραφεια ντετεκτιβ γραφεια ερευνων ντετεκτιβ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ την Ελένη Μενεγάκη!
..."

Η Ελένη Μενεγάκη έγινε… πατάτα! ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ
Μια… «αναπάντεχη» είδηση περίμενε την Ελένη Μενεγάκη!Εν ώρα εκπομπής, η Κατερίνα Ζαρίφη προσέφερε στην ξανθιά παρουσιάστρια μια πατάτα σε σχήμα καρδιάς, την οποία της αποκάλυψε ότι έχει ονομάσει «Ελένη Μενεγάκη». Η εν λόγω πατάτα καλλιεργήθηκε στα «πάτρια εδάφη» της Κατερίνας Ζαρίφη, την Βοιωτία. 



«Διατάξαμε το έδαφος να βγει ποικιλία δικιά σου», είπε η Κατερίνα Ζαρίφη στην Ελένη και της εξήγησε ότι την πατάτα αυτή της την έφερε ο θείος της ο Σταύρος και την ονόμασαν «Ελένη Μενεγάκη», λόγω σχήματος. Η παρουσιάστρια φάνηκε να κολακεύεται από το γεγονός και αναστενάζοντας, πόζαρε με την πατάτα.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνοΗ Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με το BBC.



Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).



Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.



Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.



Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.



Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.



Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».



Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».



Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ Δραστηριότητες για παιδιά με την εκπαιδευτική διάσταση της τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και μαθητές από τη Στέγη Γραμμάτων και ΤεχνώνΕκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία, παιδιά και οικογένειες, οργανώνει για το φετινό χειμώνα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Ιδρυμα Ωναση».

Συγκεκριμένα η Στέγη και φέτος τοποθετεί στο κέντρο του προγραμματισμού της την εκπαίδευση. Με δράσεις για όλες τις ηλικίες και τις εξειδικευμένες ανάγκες του κοινού, στη Στέγη συνδέουμε άρρηκτα τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό με την εκπαιδευτική διάσταση της τέχνης.



Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες και συντελεστές της κάθε παρ αγωγής, καθώς και με ειδικούς εκπαιδευτές, σχεδιάζει και υλοποιεί για το 2013-2014, συνολικά 37 εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, παιδιά και οικογένειες, εφήβους, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, καθώς και άτομα άνω των 65.



Το πρόγραμμα για εφέτος περιλαμβάνει:

Η Στέγη και το Αρχείο Καβάφη στα σχολεία, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή

Η Στέγη και το Αρχείο Καβάφη μπαίνουν στη σχολική τάξη και, μιλώντας στη γλώσσα των μαθητών, φέρνουν την καβαφική ποίηση στα θρανία με τον πλέον βιωματικό τρόπο. Μέσα από κόμικς, κατασκευές, εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου και χιπ-χοπ μουσική, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, έρχονται σε επαφή και εξοικειώνονται με τα «ιερά» και πιθανώς δυσπρόσιτα κείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή. Ο σύγχρονος χαρακτήρας της καβαφικής ποίησης θα αναδειχθεί στη σχολική τάξη, μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από τη Στέγη, με τη σύμπραξη καλλιτεχνών και λογοτεχνών.



Η Στέγη των εφήβων: εφηβική σκηνή, φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου, εκπαιδευτικά προγράμματα

Και φέτος, οι έφηβοι βρίσκουν τη φωνή τους στη Στέγη. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, η Στέγη έχει πετύχει να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυναμική εφηβική θεατρική σκηνή, με τη βοήθεια της ομάδας Grasshopper-Youth. Και αυτή τη χρονιά λοιπόν, η Στέγη ανανεώνει το ραντεβού της με τους εφήβους ανεβάζοντας, από τις 7 Νοεμβρίου 2013 και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, «Το Τρένο» του Λένου Χρηστίδη σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Για τη συγγραφή του κειμένου που ανατέθηκε στο Λένο Χρηστίδη συνεργάστηκαν και οι ίδιοι οι έφηβοι και, πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα του 14ου Λυκείου Περιστερίου. Η εμπειρία της παράστασης συμπληρώνεται με το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται προς επεξεργασία στην τάξη, καθώς και το βιωματικό εργαστήριο που υλοποιείται μετά την παράσταση.



Με κεντρικό τίτλο «Έφηβοι-Πολίτες του κόσμου» διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Εφηβικού θεάτρου που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων, ως ο επίσημος θεσμός Εφηβικού θεάτρου.



Εκτός από το θέατρο, η Στέγη ενθαρρύνει τη σωματική έκφραση των εφήβων μέσω της κίνησης, φέρνοντας για δεύτερη χρονιά το χορό στα σχολεία, με το Dancing to Connect. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία των μαθητών. Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Ο φιλόδοξος στόχος του προγράμματος αυτή τη φορά είναι να ενταχθούν μαθητές από σχολεία εκτός Αττικής. Έτσι, εκτός από πέντε νέα σχολεία από την Αθήνα, φέτος θα συμμετέχουν και πέντε σχολεία από την Πάτρα, τα οποία θα επιλεγούν σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα κορυφωθεί με δύο παραστάσεις όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες που έχουν προετοιμάσει, μία στο Θέατρο Απόλλων της Πάτρας και μία στη Στέγη.



Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βήμα-βήμα στη σκηνή προσφέρεται τεχνική εκπαίδευση για σχολικές ομάδες εφήβων. Με την καθ οδήγηση του έμπειρου τεχνικού προσωπικού της Στέγης, οι μαθητές εξερευνούν την αθέατη όψη της σκηνής και γνωρίζουν τα τελευταίας τεχνολογίας «συστατικά» μιας ζωντανής εκδήλωσης, κυρίως στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Πίσω από τη σκηνή, οι μαθητές θα μάθουν και θα κατανοήσουν τεχνικούς όρους διεθνούς ορολογίας, αλλά και τα βήματα εκείνα που οδηγούν στο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που απολαμβάνουμε όλοι εμείς ως θεατές μπροστά στη σκηνή.



Με το πρωτότυπο εργαστήριo Zoom στο παρασκήνιο, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, οι έφηβοι, με μια φωτογραφική μηχανή και ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι στο χέρι, μπαίνουν στα παρασκήνια της Στέγης για να κάνουν ρεπορτάζ. Παρακολουθούν τις πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων ή την προετοιμασία μιας έκθεσης εικαστικών και, κατόπιν, αποτυπώνουν την εμπειρία τους ως φωτο ρεπόρτερ-δημοσιογράφοι. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα ειδικό τεύχος με φωτογραφίες, κείμενα και συνεντεύξεις.



Την περίοδο 2013-14 η Στέγη διοργανώνει το Secret Gig, τρεις συναυλίες με έξι από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής: Last Drive, Baby Guru, Illegal Operation, Mechanimal, Τango with Lions και Κεφάλαιο 24. Στο πλαίσιο του Secret Gig, πραγματοποιείται διαγωνισμός από τον οποίο θα επιλεγούν τρεις εφηβικές μπάντες που θα μαθητεύσουν δίπλα στους επαγγελματίες μουσικούς και θα παίξουν support στις τρεις συναυλίες τους στη Στέγη. Μουσικοί από τα συγκροτήματα θα παρακολουθήσουν τέσσερις πρόβες του μαθητικού σχήματος και στη συνέχεια θα «μπουν» για μία μέρα μαζί στο στούντιο.



Επίσης, με παρτιτούρες του 20ού και του 21ου αιώνα, το ελληνικό σύνολο ARTéfacts ensemble αναλαμβάνει να εισαγάγει τους εφήβους στον αινιγματικό κόσμο της σύγχρονης μουσικής, στο εργαστήριο με τίτλο Παίξε σύγχρονη μουσική και δώσε τη δική σου συναυλία. Οι έφηβοι μαθαίνουν στην πράξη τα συστατικά μιας επιτυχημένης συναυλίας, μέσα από τη συνεργασία και τον ρόλο που διαδραματίζει το κάθε όργανο σε ένα ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο.



Ένα ακόμη μουσικό σύνολο, οι πρωτοπόροι Medea Electronique συνεργάζονται με τη Στέγη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τριών διαδραστικών εργαστήριων ήχου, χορού και κινούμενης εικόνας για εφήβους. Εκεί οι έφηβοι κατανοούν την αλληλεπίδραση μεταξύ των δια φόρων μορφών τέχνης και συνεργάζονται για την παραγωγή ενός σύνθετου καλλιτεχνικού προϊόντος, με έμφαση στα νέα μέσα και τεχνολογίες.



Τέλος, με το εργαστήριο Ψηφιακές ιστορίες στον καμβά, οι έφηβοι, παίρνοντας ως βάση εικαστικά έργα, ιστορίες κόμικς και λογοτεχνικά κείμενα, εικονογραφούν μια ιστορία σε μεγάλη επιφάνεια, κατασκευάζοντας έτσι μια τοιχογραφία. Κατόπιν προσθέτουν την αφήγηση της ιστορίας ηχογραφημένη και η τοιχογραφία τους αποκτά και ήχο.



Ενήλικες

Στη Στέγη δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε, να δεχόμαστε ερεθίσματα και να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας. Και φέτος, οι ενήλικες θα βρουν το χώρο και τη φωνή τους στη Στέγη, με σεμινάριο μουσικής ακρόασης και σεμινάριο για την εξέλιξη του χορού μετά το 1960.

Ατομα 65+

«Δεν έχω ούτε μία άσπρη τρίχα στην καρδιά μου» έγραψε ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Στη Στέγη το προτάσσουμε ως σύνθημα, καθώς πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν γνωρίζουν ηλικία. Και το αποδεικνύουμε συνεχίζοντας και φέτος το εργαστήριο σύγχρονου χορού για άτομα 65+ και εισάγοντας για πρώτη φορά εργαστήριο εικαστικών για την ίδια ηλικιακή ομάδα. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου χορού της περασμένης χρονιάς έχουν δημιουργήσει ομάδα και στο τέλος της σεζόν, θα παρουσιάσουν υπό μορφή ανοιχτής παράστασης τις χορογραφίες του.

Πρόγραμμα για οικογένειες: γονείς με βρέφη και γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Με βάση το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, η Στέγη φέρνει για τρίτη χρονιά τους γονείς πιο κοντά στα παιδιά τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά, διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. Οι γονείς παίζουν με τα παιδιά στο ίδιο ύψος, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα.



Προγράμματα και παραστάσεις από και για ανθρώπους με αναπηρία

Στη Στέγη δεν πιστεύουμε στις ειδικές κοινωνικές ομάδας. Γιατί και εμείς ανήκουμε σε κάποια από αυτές. Το σύνολο της κοινωνίας απαρτίζεται από αυτές τις κοινωνικές ομάδες, σαν ένα ψηφιδωτό. Εχοντας αυτό κατά νου, δημιουργούμε προγράμματα από και για άτομα με αναπηρία. Με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council (UK), η Στέγη ενώνει τις δυνάμεις της με τρεις φορείς [British Council (UK), Vo’Arte (Πορτογαλία) και το Croatian Institute for Movement and Dance (Κροάτια) για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, το Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) προβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία. Η Στέγη συμβάλλει, με μια εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού, με την εμπλοκή ανθρώπων με αναπηρία και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κορύφωση ένα διεθνές Φεστιβάλ το Φεβρουάριο του 2015.



Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη πραγματοποιεί εργαστήριο με τίτλο Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Με μουσικές δραστηριότητες που προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, το πρόγραμμα λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό. Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος.



Για πρώτη φορά φέτος, η Στέγη φέρνει σε επαφή ακούοντες και μη, σε ένα εργαστήριο για παιδιά με τίτλο Στον κόσμο των ήχων και της σιωπής, με ένα παραμύθι. Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», παιδιά με και χωρίς προβλήματα ακοής συναντιούνται, με μοναδικό στόχο να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν από κοινού.



Δραστηριότητες για παιδιά

Τα παιδιά όλων των ηλικιών, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία ή για μεμονωμένους συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με όλα τα είδη της τέχνης και να ανακαλύψουν με παιγνιώδη τρόπο τις δεξιότητές τους. Με προγράμματα που σχεδιάζονται σε συνάρτηση με τις καλλιτεχνικές παραγωγές της Στέγης αλλά και με την πολύτιμη σύμπραξη καλλιτεχνών και εκπαιδευτών, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, διασκεδάζουν και μαθαίνουν με τον πλέον βιωματικό τρόπο. Παρακολουθούν παραστάσεις και πρόβες, εικονογραφούν παραμύθια, συνδέουν ήχους με λέξεις, γίνονται μικροί γραφίστες σχεδιάζοντας τα δικά τους γράμματα. Γιατί η τέχνη, όπως και η εκπαίδευση, μπορεί να είναι διασκεδαστική.



Προγράμματα βιωματικής μάθησης για σχολεία

Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και την επιμόρφωση των ίδιων των εκπαιδευτικών, η Στέγη ισχυροποιεί τους δεσμούς της με σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας, στηρίζοντας έμπρακτα σχολικές μονάδες σε «δύσκολες» περιοχές και μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες. Η Στέγη προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων περιορισμένων ευκαιριών να έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες, το χορό, τη μουσική και το θέατρο. Οι μαθητές προσεγγίζουν τη σύγχρονη τέχνη με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, παρακολούθηση παραστάσεων, υπό την καθ οδήγηση εκπαιδευτικών και τη συνεχή υποστήριξη της Στέγης.



Οι εκπαιδευτικοί στη Στέγη

Μπορεί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις; Ποιο είναι το σχολείο του μέλλοντος; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος αλλάζει με ταχείς ρυθμούς επηρεάζοντας ποικιλοτρόπως και την εκπαίδευση. Υπό το πρίσμα των προκλήσεων της εκπαίδευσης σήμερα, ξεκινά κύκλος συζητήσεων για εκπαιδευτικούς στη Στέγη, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λέξεις και Σκέψεις».

Κρατήσεις: επικοινωνία στο 2130178002 ή/και education@sgt.gr (Υπεύθυνη Μυρτώ Λάβδα)

Πάρκινγκ στη Στέγη στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης

(είσοδος από την οδό Λεοντίου)

Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00

Τηλ.: 2130.023.192

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ
source: http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/325194/i-eleni-menegaki-egine-patata/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΠΙΣΤΙΑ…