Καταστήματα καταστήματα Ελλάδα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων στο Ηρώδειο
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Λύκειον των Ελληνίδων παρουσιάζει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την παράσταση με τίτλο: «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε», μία μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που......
Παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων στο Ηρώδειο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε»
Το Λύκειον των Ελληνίδων παρουσιάζει το Σάββατο 21 Σεπ Τεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την παράσταση με τίτλο: «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε», μία μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια που στηρίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με όντα χωρίς έναρθρο λόγο (αηδόνια, πέρδικες, λαγούς, λαφίνες κ.ά.).
Πρωταγωνιστούν ζώα – σύμβολα και ζώα – μύθοι και μέσω του δημοτικού τραγουδιού εκφράζονται σκέψεις και νοήματα που ο άνθρωπος κάποτε δεν μπορούσε ή δεν επιτρέπονταν να τα πει με ευθύ τρόπο, τα εξέφραζε όμως με λόγο ποιητικό χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα πλάσματα της φύσης.
Ο απλός ποιητικός λόγος του δημοτικού τραγουδι�ΕλλάδαΕλλάδας</a>, σε συνδυασμό με τα ρυθμικά σχήματα που κάθε τοπική κοινότητα χρησιμοποιεί, δημιουργούν έναν ύμνο – εγκώμιο για τα «ά-λογα» πλάσματα που ζουν ανάμεσα μας, ή δίπλα μας, και χωρίς καμιά αμφιβολία, εμείς πολύ συχνά συνομιλούμε ακόμα μαζί τους. Άλλωστε το δέσιμο του «λογικού» ανθρώπου με τα «ά-λογα» όντα ήταν και είναι ισχυρό, σ’ όλες τις εποχές και καταστάσεις.
Η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και οι δεξιοτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές θα προσπαθήσουν μέσα από αυτή την παράσταση να «εγκωμιάσουν» όλα εκείνα τα ζώα της φύσης, που η λαϊκή μούσα αγάπησε πολύ και ο σύγχρονος άνθρωπος άρχισε ξανά να σέβεται, να προστατεύει και να εκτιμά ως ισότιμα μέλη ενός σύμπαντος που πρέπει να διαφυλάξει ως ανεκτίμητο παγκόσμιο θησαυρό.
Το Σάββατο 21 Σεπ Τεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού οι πέρδικες στήνουνε χορό κι τ’ αηδόνια τραγουδούνε...!
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ - ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
TICKET SERVICES
Ταμεία: πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Καταστήματα PUBLIC
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ τηλ.: 210 3611042
ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.
Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέ�ΕλλάδαΕλλάδας</a> και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο φροντιστηρια για πανελληνιεσ "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου
Με τίτλο "Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους Pop Eye.Με την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος 'Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, κλασικο φροντιστηριο για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην
ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.
Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του
Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.
Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της
Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, διαδικτυακα φροντιστηρια Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, πανεπιστημιακα φροντιστηρια ασοεε Βόλος Από τη γυναίκα, Τρελή κι
αδέ σποτη, φροντιστηρια πανελληνιων για ενηλικεσ Βόλος Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.
Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)
Την επιμέλεια
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος
Προπώληση
εισιτηρίων: €10,00.
Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο την ημέρα της
συναυλίας: €12,00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/582783/parastasi-apo-to-lukeio-ton-ellinidon-sto-irodeio-/
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ…