Μεσοπρόθεσμο τρόικα Μεσοπρόθεσμο ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εντός στόχων οι κρατικές επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πέτρες Πηλίου Μπλε πέτρα μαρμαρόπετρα Ειδήσεις, καρυστου πετρα επικαιρότητα και τα λατομεια πηλιου τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου Γωνιασμένες επενδυσεισ τοιχων με πετρα διαμορφωση κηπου πλάκες απο το Nooz.gr. Οικονομία, κυβολιθος τιμη Επιχειρήσεις και Κομμένο δάπεδο Χρηματιστήριο."

Εντός στόχων οι κρατικές επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Εντός στόχων του κρατικού προϋπολογισμού και με καλύτερες επιδόσεις από τις προγραμματισμένες κινήθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρώτο 10μηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

 

Συγκεκριμένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λάβει το 82,9% της ετήσιας επιχορήγησης έναντι του στόχου 83,3% που είχε προβλεφθεί.

 

«Η χρηματοδότηση για τα ασφαλιστικά ταμεία που είχε προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το 2013, ήταν 10.495.000.000 ευρώ. Στο πρώτο δεκάμηνο του έτους τα ταμεία έπρεπε να έχουν απορροφήσει το 83,3% της επιχορήγησης αλλά στην πραγματικότητα έχουν απορροφήσει το 82,9%» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.



Πρόσθεσε ότι, «για πρώτη φορά σήμερα είμαστε σε θέση καλύτερη από το στόχο που είχαμε θέσει και έχουμε τη βεβαιότητα ότι η ευστοχία αυτή θα διατηρηθεί έως το τέλος του έτους».

 

«Είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στις θυσίες των πολιτών και στο νοικοκύρεμα που έχουμε πετύχει στο λαβύρινθο του ασφαλιστικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

 

Σχετιικά με την ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας στελέχη το υπουργείου επιμένουν ότι η συνάντηση δεν κρίθηκε αναγκαία, καθώς τα περισσότερα θέματα είχαν «κλείσει».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει συμφωνηθεί η μείωση κατά 3,9 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους εργασίας έως το 2016 και η μείωση κατά 10% του μη μισθολογικού κόστους των λεγομένων «ευγενών ταμείων» (ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τραπεζών), ώστε το ύψος των εργοδοτικών εισφορών για τους προ του 1992 ασφαλισμένους να φθάσει στα επίπεδα των υπολοίπων εργαζομένων καταργώντας μια ανισότητα.

 

Στελέχη του Υπουργείου τονίζουν ότι, πολλές από τις παροχές αυτές έχουν δοθεί χαριστικά στο πλαίσιο πελα ΤΕΙακών σχέσεων, ενώ ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο υπάρχει αναφορά σε «Ταμεία με υψηλές μέσες συντάξεις που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό λόγω διακριτής μεταχείρισης».

 

Στο δεύτερο Μνημόνιο επίσης έχει συμφωνηθεί η σύνδεση εισφορών με παροχές (σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ).



Το μέτρο θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους και με τον οποίο, όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο υπουργός Εργασίας, διασφαλίζεται οριστικά η καταβολή του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

 

Απευλευθέρωση των ομαδικών απολύσεων



Έως το τέλος του έτους επίσης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις απολύσεις, ώστε να μην απαιτείται στο εξής η προηγούμενη έγκριση από τον υπουργό Εργασίας.


 

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 άτομα μπορούν να απολύουν κάθε μήνα το 5% του προσωπικού τους, με ανώτατο όριο τους 30 εργαζόμενους.



Σε περίπτωση που μια επιχείρηση επιθυμεί να απολύσει περισσότερους, είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και στη συνέχεια έγκριση ή απόρριψη από τον υπουργό.

 

Στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν, ότι από το 1982 που ισχύει αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει υπάρξει υπουργική έγκριση ομαδικών απολύσεων με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν, οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και να οδηγούνται σε κλείσιμο με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και, τελικά, για τους ίδιους τους εργαζόμενους.



Τα ίδια στελέχη, αναφερόμενα στους φόβους που εκφράζονται για αύξηση των απολύσεων, λένε ότι οι ίδιοι φόβοι υπήρξαν και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ν. 4093/12) με το οποίο μειώθηκε το κόστος των απολύσεων, όμως αυτό που παρατηρήθηκε ήταν αύξηση των προσλήψεων.

 

Το Υπουργείο, έχει αναθέσει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας να εκπονήσει συγκριτική μελέτη για τις ομαδικές απολύσεις με βάση τα όσα ισχύουν διεθνώς ενώ έως τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.



ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί διαμορφωση κηπου τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να Αγγονάρια πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.nooz.gr/economy/entos-stoxon-oi-kratikes-epixorigiseis-sta-asfalistika-tameia

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…