Μετοχές Πάρο εξαγορά ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Bloomberg: Την εξαγορά της Vodafone σχεδιάζει η AT T

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ενδεχόμενη συγχώνευσή τους θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον πετρα για επενδυση τοιχου πετρεσ εσωτερικου χωρου κόσμο, πετρεσ εσωτερικου χωρου με περισσότερους διακοσμηση τοιχου με πετρα από 500 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας..."

Bloomberg: Την εξαγορά της Vodafone σχεδιάζει η AT&T ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Ενδεχόμενη συγχώνευσή τους θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον κόσμο, με περισσότερους από 500 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίαςΣτην αποκάλυψη πως ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ΑΤ&Τ εξετάζει την εξαγορά της Vodafone Group εντός του 2014 προχώρησε την Παρασκευή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.



Επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, το πρακτορείο αναφέρει ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις αλλά η AT&T εντείνει την έρευνά της σχετικά με το ποια στοιχεία του ενεργητικού της Vodafone θα αποκτούσε η ίδια μετά από μία συμφωνία και ποια στοιχεία θα μπορούσαν να αγορασθούν από άλλη εταιρεία.



Το Bloomberg αναφέρει ότι η ΑΤ&Τ ενδιαφέρεται για τη βρετανική αγορά και τις συμμετοχές της Vodafone σε ευρωπαϊκές αγορές, αλλά όχι για τις θυγατρικές της βρετανικής εταιρείας σε Αφρική, Ινδία και αναδυόμενες αγορές.



Πάντως, το σίγουρο είναι ότι για να προχωρήσει η συμφωνία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η πώληση του μεριδίου της Vodafone στη Verizon Wireless που αναμένεται στις αρχές του 2014.



Σημειώνεται πως ενδεχόμενη συγχώνευση της AT&T - Vodafone θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον κόσμο, με περισσότερους από 500 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του ReutersΠαράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.



Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.



Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.



Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.



Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.



Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».



Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Υπουργείο Παιδείας: Κάθε τάξη και Δάσκαλος

Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.Με non paper με τίτλο " Κάθε πετρα τοιχου πετρα για επενδυση τοιχου τάξη θα έχει το δάσκαλό επενδυση τζακιων με πετρα της κάθε σχολική αίθουσα τον εκπαιδευτικό της " το υπουργείο Παιδείας περιγράφει το "τοπίο" στην εκπαίδευση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Συγκεκριμένα τονίζεται:



To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, της λειτουργικής αξιοποίησης του δυναμικού του, της ενίσχυσης της ποιότητας στο σχολείο, αλλά και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων και ενεργειών, ώστε κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της, με συγκεκριμένο ωράριο και καθορισμένη ανάθεση εκπαιδευτικού έργου.



Για πρώτη φορά γίνεται ένα βήμα μπροστά, για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν στη μια περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα.



Σήμερα:

Στην A-Βάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) υπηρετούν 70.243 Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Καθηγητές των �γαλλικήγαλλικής</a> Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας και Καλλιτεχνικών.

Οι Δάσκαλοι – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 41.458, ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας είναι 33.363 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 4.309.

Οι Νηπιαγωγοί – εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων – είναι 12.182 ενώ τα πρωινά τμήματα όλων των Νηπιαγωγείων της χώρας είναι 8.711 και τα απογευματινά των Ολοήμερων Δημοτικών 3.503.



Στη Β-Βάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων) υπηρετούν 73.533 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Από αυτούς διαθέσιμοι προς διδασκαλία - εξαιρούμενων των αδειούχων και των αποσπασμένων - είναι οι 62.543, ενώ οι ανάγκες που απαιτούνται δεν ξεπερνούν τους 60.847 εκπαιδευτικούς για όλη την Επικρά ΤΕΙα.



Παράλληλα ο εξορθολογισμός της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών, έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:



Αναπληρωτές

Για την κάλυψη των πραγματικών κενών, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, θα προσληφθούν συνολικά 2.000 αναπληρωτές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ κατά το προηγούμενα σχολικά έτη ξεπερνούσαν τους 12.000 ετησίως με κόστος περισσότερο από 300 εκ. ευρώ.



Αποσπάσεις

Από σχολεία σε Φορείς και Υπηρεσίες

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι αποσπάσεις σε Φορείς του Υπουργείου, που πρέπει να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς λόγω εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας, ανήλθαν σε 1.400 εκπαιδευτικούς ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τους 5.000.

Αυτό συνεπάγεται την επιστροφή 3.500 και πλέον εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.



Από σχολείο σε σχολείο

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αιτούνται ετησίως απόσπαση από την περιοχή που έχουν διοριστεί σε άλλη. Ετησίως αυτές γίνονταν χωρίς το βασικό κριτήριο, δηλαδή η περιοχή που αιτούνται να αποσπαστούν να έχει κενά στην ειδικότητά τους. Οι αποσπάσεις από «σχολείο σε σχολείο» ξεπερνούσαν τις 7.000 όλα τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούσαν νέα κενά που κάλυπταν αναπληρωτές. Εφέτος πραγματοποιήθηκαν ανεξαρτήτως κενών 1.600 αποσπάσεις λόγω κοινωνικών κριτηρίων, όπως θέματα υγείας ή συνυπηρέτησης και 1.500 αποσπάσεις με αυστηρή μοριοδότηση και μόνον, εφόσον οι αιτούντες «κάλυπταν» κενά στην περιοχή που αποσπώνται.




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/324539/bloomberg-tin-exagora-tis-vodafone-shediazei-i-att/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…